Сб, 2024-04-27, 05:00


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Жовтень » 3 » ІІ Міжнародний фестиваль "Книжковий Арсенал" відбудеться в Києві
15:59
ІІ Міжнародний фестиваль "Книжковий Арсенал" відбудеться в Києві
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
З 4 по 7 жовтня в Національному культурно-мистецькому та музейному комплексі "Мистецький Арсенал" у Києві відбудеться ІІ Міжнародний фестиваль "Книжковий Арсенал" - масштабна подія в Україні, що об'єднує літературу і мистецтво. "Книжковий Арсенал" презентує понад 100 видавництв, 60 гостей з Європи, Росії та України, насичену програму подій для дітей і дорослих, повідомляє прес-служба "Мистецького Арсеналу".

Мета "Книжкового Арсеналу" - популяризувати читання, сприяти діалогу між читачами та фахівцями щодо того, чим є сучасна книга, посилити взаємозв'язок літератури з мистецтвом, підтримати інтелектуальні та мистецькі видання, культуру публікації в Україні шляхом освітніх подій та міжнародного обміну.

У рамках фестивалю на 10 майданчиках в "Мистецькому Арсеналі" відбудеться понад 150 подій: презентації нових книг, зустрічі з авторами, автограф-сесії зірок української та світової літератури, майстер-класи та дискусії, яскрава програма подій для дітей та батьків, виставки art book, коміксів, книжкової ілюстрації та графіки, поетичні читання, спеціальна вечірня літературно-музична програма, благодійні акції по збору книжок для дитячих лікарень та інтернатів.

У "Книжковому Арсеналі" візьмуть участь близько 50 українських авторів, які представлятимуть свої нові книги і проводити майстер-класи, а деякі з них вперше будуть вести публічні діалоги у спеціальному проекті "Обмін речовин": тандеми Юрія Андруховича і Тараса Прохаська, Любка Дереша і Юрія Іздрика, Сергія Жадана і Ірени Карпи.

"Книжковий Арсенал 2012" відвідають неабиякі письменники, літературні діячі, художники і музиканти з Італії, Австрії, Франції, Великобританії, Японії, Німеччини, Фінляндії, Литви, Польщі, Чехії, Ізраїлю, Росії. Почесними гостями фестивалю будуть три знамениті європейські письменники: Алессандро Барікко - один з найяскравіших сучасних італійських письменників, нагороджений численними літературними преміями: Камп'єлло, Віареджо, Палаццо аль Боско, Медічі. Його книги видаються мільйонними тиражами по всьому світу і миттєво стають бестселерами. За текстами Барікко були створені такі популярні фільми, як "Легенда про піаніста" та "Шовк". Приїзд Барікко в Україну відбудеться за підтримки Італійського інституту культури в Києві і компанії fedoriv.com.

Йозеф Вінклер - австрійський письменник, яскрава зірка інтелектуальної літератури, лауреат численних нагород, серед яких - Велика державна премія Австрії і престижна Літературна премія імені Георга Бюхнера. Він - почесний професор університету Клагенфурта. Вінклер відвідає "Книжковий Арсенал" на запрошення Австрійського Культурного Форуму та літературно-художнього журналу "Простори". Його роман "Вивезена", героїнею якого є українська жінка, депортована в Австрію в 30-ті роки минулого століття, презентує на "Книжковому Арсеналі" видавництво "Критика".

Жерар де Кортанз - відомий французький письменник і перекладач, есеїст і літературний критик, аристократ. Автор понад 40 книжок, президент літературної премії Моне Фестивалю європейських літератур в місті Коньяк. На Книжковому Арсеналі за підтримки Французького Інституту де Кортанз прочитає лекцію про художницю Фріду Кало, якій присвятив свою останню книгу, і ширше - про біографічний жанр (де Кортанз очолює Folio biographies - імпринт видавництва Gallimard).

Серед зірок дитячої програми фестивалю, в якій на трьох майданчиках будуть відбуватися захопливі майстер-класи, ігри, виставки, читання, презентації нових книжок і навіть концерт: Лінда Бондестам, одна з найпопулярніших в Європі ілюстраторів, яка в 2010-му номінувалася на престижну премію Астрід Ліндгрен, і "Рок-Гризуни", група рокерів-філологів з Гельсінкі, - за підтримки FILI та Посольства Фінляндії в Україні; дитячі семінари Оскара Бреніф'є, експерта ЮНЕСКО, директора Паризького інституту практичної філософії, - за підтримки Французького інституту; Олена Макарова, викладачка Міланського ліцею арт-терапії, визнаний у всьому світі педагог і мистецтвознавець; литовська ілюстраторка-чарівниця Сігуте Ах - за підтримки Посольства Литви в Україні; інші актуальні дитячі автори.

Медіа-партнер "Книжкового Арсеналу", журнал "ШО" представить майстер-клас зі сценарної майстерності від автора серіалу "Загибель Імперії", фіналіста премії "Російський Букер", лауреата першої премії "Велика книга" Леоніда Юзефовича; лекцію лауреата премії цього року "Нова словесність" Андрія Аствацатурова; прозаїчно-поетичні читання російської поетеси і прозаїка з Вільнюса Лени Елтанг, романи якої були відзначені багатьма престижними літературними преміями.

Також чекайте лекції та майстер-класи від спеціальних гостей "Книжкового Арсеналу": Артура Жмієвського - головного куратора 7-ї Берлінської бієнале, художнього редактора резонансної "Критики Політичної", який приїхав на запрошення української редакції журналу; Крістіана Папки - голови міжнародного (Південно-Східна Європа) конкурсу драми "Говорити про кордони", який зараз проходить в Україні і партнером якого є "Книжковий Арсенал"; Софі Жюльєн - кураторки Фестивалю європейських літератур у французькому місті Коньяк, партнером якого також є "Книжковий Арсенал" і на якому в листопаді 2012-го Україна буде почесним гостем.

І, нарешті, "Книжковий Арсенал" презентує дві витончені вечірні музично-літературні програми, унікальні за поєднанням учасників-зірок:

"Складносурядні" - три дійства в партнерстві з агентством "АртПоле": оновлена програма та презентація альбому "АБСЕНТ" Юрія Андруховича та Кarbido (Україна - Польща), візуально-музичний перформанс Олени Костюк, побудований на старовинних українських піснях і текстах Тараса Прохаська, а також запальний соціальний диско-панк Сергія Жадана та "Собак в Космосе".

Відбудеться фестиваль нової музики в партнерстві з агентством "ВУХО". Шість концертів відомих на весь світ сучасних композиторів і виконавців з Великобританії, Японії, Італії, Росії та України: Лідія Кавин - світова зірка №1 з гри на терменвоксі, учениця Льва Термена, який винайшов цей дивовижний музичний інструмент; Тадаші Ендо - знаменитий японський танцівник буто, який представить прем'єру соло-балету "Гагаку" українського композитора Вікторії Польової за новелою А. Рюноске "Муки пекла"; Роман Юсипей з програмою для соло-баяна за участю Лідії Кавин (терменвокс) і Максима Коломійця (гобой); лондонський ансамбль "Октандр" з музикою Крама і Сааріахо; програма від видавництва "Дух і Літера", присвячена Валентину Сильвестрову - всесвітньо відомому, найвитонченішому з українських сучасних композиторів; програма Odessa Underground - авангардне кабаре від позажанрової української вокалістки Мар'яни Садовської.

Партнер "Книжкового Арсеналу" - Національний центр Олександра Довженка - представить ретроспективну програму найвідоміших екранізацій літературних творів за участю української кіноактриси, зірки американського і європейського німого кіно Анни Стен, а також "Авангардний плакат українського кіно" - унікальну виставку 20 повноформатних репродукцій кіноплакатів українських фільмів 1920-х років.

Крім того, у виставковій програмі "Книжкового Арсеналу" - виставка арт-буків "Книжковий обід", кураторський проект Алевтини Кахідзе і Катерини Свіргуненко, в якому беруть участь близько 50 українських художників; виставка рідкісних стародруків, світської книги з фондів Національної історичної бібліотеки України; грандіозна виставка-майстерня, майданчик ілюстраторів від партнерського фестивалю "Манускриптум".

Паралельно з фестивалем проходитиме книжковий ярмарок, яка пропонує найкращі умови для читацького шопінгу, сучасну і зрозумілу експозицію за профілем видавництв, якісний вибір художньої, дитячої та non-fiction літератури, книг з мистецтва. У цьому році створено на ярмарку нові секції: комікси і мальовані історії в "Графік-кафе" та "НеКниги"/NonBooks (книжкові аксесуари, авторська сувенірна і дизайнерська продукція, вінілові платівки тощо).

Міжнародні гості ярмарку: Лондонський університет мистецтв з виставкою арт-буків і майстер-класами. Альянс незалежних видавців (Росія) представить великий колективний стенд інтелектуальних видавництв: "Ад Маргінем", "Видавництво Європейського університету", "Симпозіум", "Видавництво Івана Лімбаха", "Лімбус Прес", "Текст", а "Берроунз" привезе до Києва Kolonna Publications, "Видавничий Дім Челушкіна", "Вільне марксистське видавництво", "Трансліт", "Сеанс", Rosebud, фонд "Російський авангард", "Коровакнигу", "Нове видавництво", "Комільфо", "Бумкнигу", "Поляндрію", "Серафима і Софію", "Серпень", "Гілею", ВД "Фома", "Пішки в історію" тощо.

Стенд агентства Vehra (Фінляндія) та семінари для батьків і вчителів про те, як застосовувати комікси в навчанні. Vehra - це культурний кооператив, об'єднання професіоналів з більш ніж 20-річним досвідом роботи в різних країнах світу. На фінському ринку вони працюють як лідери проектів з видавництвами, маркетинговими компаніями і PR-агентствами, а також з різними школами. Агентство Vehra представляє авторів різних напрямів, які пишуть про історію світової культури, культурні відмінності, створюють комікси. Документальна література та навчальні матеріали агентства - це свіжий і оригінальний скандинавський погляд на літературний ринок, на якому зазвичай домінують англо-саксонські традиції.

Стенд "Австрія": Австрійський культурний форум та Австрійська асоціація книготоргівлі представлять виставку художніх книг і експозицію від Австрійської бібліотеки у НБУ, що відзначає нині 20-річний ювілей. Стенд бібліотеки Гете-Інституту з експозицією найкрасивіших німецьких книг. Стенд Французького Інституту в Україні. Стенд Чеського Центру.

Зазначимо, що у вересні цього року в Києві проходив 15-й Київський книжковий ярмарок "Медвін" та "Медвін: рукоділля та хобі". У виставці взяли участь письменники (Брати Капранови, Макс Кідрук) і видавці (Олександр Афонін, президент Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів).


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1746 | Додав: adminA | Теги: Києві, ІІ Міжнародний, Книжковий Арсенал
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ