Пт, 2024-04-26, 19:56


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Вересень » 17 » III Міжнародний кінофестиваль пройде у Києві 17-22 вересня
17:23
III Міжнародний кінофестиваль пройде у Києві 17-22 вересня
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У суботу, 17 вересня, в Києві стартує ІІІ Київський міжнародний кінофестиваль (КМКФ). Урочистій церемонії відкриття кінофоруму передувала виставка робіт відомого фотографа Миколи Гнісюка, яка відкрилась в п'ятницю, 16 вересня, повідомляє Корреспондент.net.

Виставка Гнісюка відкрилась у п'ятницю,16 вересня, о 18:00 у культурно-історичному комплексі "Золоті ворота".

Микола Гнісюк був першим радянським фотохудожником, запрошеним Американською кіноакадемією на 60-й ювілейний вечір вручення премії Оскар. Його персональну виставку в Лос-Анджелесі відкривав Роберт де Ніро. Він працював на зйомках картин таких знаменитих кінематографістів, як Федеріко Фелліні, Мілош Форман, Ельдар Рязанов, Андрій Кончаловський, Гліб Панфілов, Микита Михалков, дружив з Вімом Вендерсом і Марчелло Мастроянні.

Співпрацював із зірками світового екрану: Софі Лорен, Джиною Лоллобриджидою, Жаном-Полем Бельмондо, Жераром Депардьє та багатьма іншими.

Виставка працює щодня, з 10:00 до 22:00 протягом кінофестивалю з 17 по 22 вересня 2011 року.

Також у п'ятницю, 16 вересня, о 22:00 у культурно-історичному комплексі "Золоті ворота" пройшов нічний кінопоказ – ретроспектива фільмів Боба Фосса ("Весь цей джаз" / All That Jazz, "Кабаре" / Cabaret, "Солодка Чарітті" / Sweet Charity).

17 вересня о 18:00 на Софіївській площі відбудеться урочиста церемонія відкриття кінофестивалю. Там само о 19:30 розпочнеться показ фільму-відкриття фестивалю – картини пітерського режисера Ігоря Копилова "Не скажу".

Картина розповість історію молодої пари, яка вирішує розлучитися. Вони різні. Він – особистість ексцентрична і кожен свій день намагається прожити яскраво й особливо. Вона намагається не жити в полоні ілюзій і твердо стоїть на землі. Свій спільний останній день вони вирішують провести разом – яскраво і музично.

У фільмі зіграли: Максим Матвєєв, Єлизавета Боярська, Сергій Скоморохов. Музику до фільму написав відомий російський композитор Ігор Корнелюк.

Цього року кінопокази та основні події фестивалю пройдуть у форматі open air. Покази фільмів Третього Київського міжнародного кінофестивалю, а також церемонія відкриття та закриття відбудуться на Софіївській площі. Спеціальна соціальна програма, організована спільно з ООН, а також музична програма кінофестивалю і ретроспективи пройдуть у "Золотих воротах" (всередині історичного комплексу).

Цього року на фестиваль було заявлено понад 400 фільмів, з яких міжнародна група експертів кіно відібрала для участі в основній конкурсній програмі 8 фільмів повного метра з різних країн, включаючи новий фільм українського режисера Юрія Іллєнка "Той, хто пройшов крізь вогонь", і 25 короткометражних картин.

Цього року лауреата Гран-прі фестивалю вперше визначать глядачі, а не традиційне журі фестивалю. Це стосується конкурсу повнометражних фільмів. Короткий метр, як і раніше, будуть оцінювати експерти.

Журі конкурсної програми короткометражних фільмів очолить італійський продюсер Анжело Іаконо. Його протягом 35 років пов'язували дружні стосунки з великим Федеріко Фелліні, він виступив продюсером 5 його фільмів, серед яких "Дольче віта" і "8 1/2". Співпрацював з багатьма майстрами італійського та світового кінематографа: Роберто Росселліні, Джилом Понтекорво, Марчелло Мастроянні.

Крім Іаконо, до складу журі увійшли: режисер фільму "Mommo" – володаря Гран-прі Київського міжнародного кінофестивалю 2010 - Аталай Ташдікен (Туреччина), виходець з України, а нині канадський режисер Григорій Гладій.

Музичну складову фільмів в рамках оригінальної концепції фестивалю кіно і музика оцінюватимуть український кінокомпозитор Вадим Храпачов, а також шведський виконавець і музичний продюсер, фронтмен групи Vacuum Матіас Ліндблум.

Уперше в рамках кінофестивалю буде працювати експериментальна творчо-виробнича майстерня, яка буде складатися з 10 міжнародних знімальних студентських груп під керівництвом кінорежисерів з 10 країн світу.

Безпосередньо в дні фестивалю студенти кінематографічних вузів за допомогою визнаних майстрів кінематографу створять 10 конкурсних стрічок на тему "Любов і музика", оцінювати які буде журі короткого метра.

Надалі на основі цих новел народиться повнометражний фільм під назвою "Любов і музика" виробництва Київського міжнародного кінофестивалю.

Нагадаємо, що ІІІ Київський міжнародний кінофестиваль відбудеться 17-22 вересня 2011 року.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 912 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ