Пт, 2024-04-26, 03:06


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Травень » 22 » Іінфляція з'їла більшість грошей для "Дитячої лікарні майбутнього"
09:42
Іінфляція з'їла більшість грошей для "Дитячої лікарні майбутнього"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Із 262 мільйонів гривень зібраних на фінансування "Дитячої лікарні майбутнього" залишилося 60 мільйонів. Журналісти вияснили, що в 2008 році майже половину з них з'їла інфляція, стало 150 мільйонів.

За шість років 75 мільйонів витратив сам фонд - на зарплати працівникам, промоакції, брошури, диски, проект лікарні тощо. Тепер на Лікарню майбутнього залишилося 60 мільйонів, пише ТСН.

"В мене зарплата – 13 тисяч гривень. Я можу надати офіційну довідку. Скільки йде в місяць на утримання фонду? Менше 100 тисяч гривень", - розповів глава правління благодійного фонду "Дитяча лікарня майбутнього" Олександр Максимчук.

"Об'єкт державний, але за всі роки існування цього проекту жодної копійки з бюджету витрачено на цей проект не було. Ми вважаємо, що фонд виконав всі свої зобов'язання, які він брав перед державою", - певен глава правління.

Соратник Віктора Ющенка, банкір Станіслав Аржевітін не вірить, що колишній президент міг украсти дитячі гроші. "Як правило, менеджери, є відповідальні за всі проекти. Напевно, там і шукати тих людей, котрі не довели справу до кінця", - припускає він.

Керівник фонду такі звинувачення відкидає. Каже, лікарні немає, бо винна держава. А спонсори його неправильно зрозуміли. Зібрані гроші пішли на розробку проекту, закупівлю обладнання й навчання лікарів за кордоном. Усе інше мало робитися коштом державного бюджету.

"Об'єкт державний, але за всі роки існування цього проекту жодної копійки з бюджету витрачено на цей проект не було. Ми вважаємо, що фонд виконав всі свої зобов'язання, які він брав перед державою", - певен Максимчук.

Із рештками коштів на лікарню майбутнього фонд розлучатися не хоче. Максимчук проти того, аби віддати залишки на благодійних рахунках, наприклад, на іншу лікарню, або хворим дітям персонально. Каже, готові допомогти державі завершити будівництво, але не віддати зібрані гроші. Примусові сусіди паркану лікарні, співробітники обсерваторії, скаржаться: ні лікарні, ні лісу, ані оглядового простору для телескопів.

"Тут чудовий ліс був. Дубів немає. Тобто цинічно якось так. Заради майбутнього дітей, заради лікарні, мабуть, можна було б і на ці жертви піти. Але ж воно стоїть вже років п'ять, мабуть?", - пояснює молодший науковий співробітник Головної астрономічної обсерваторії НАН України Олена Іжакевич. Обіцяної лікарні майбутнього не видно навіть у телескопі. Десятки мільйонів гривень, які ще не встигли витратити, за рік-два знеціняться і підуть на оплату людям із благочинного фонду, охоронцям об'єкта чи на кілька нових брошур. Лікарня майбутнього, на жаль, цілком виправдала свою назву, залишивши по собі лише підірвану довіру до нібито гарних доброчинних ініціатив представників влади.

Раніше Максимчук повідомляв, що "Дитяча лікарня майбутнього" - це державний проект, який без підтримки держави побудувати неможливо.

Голова парламентського комітету з питань охорони здоров'я Тетяна Бахтеєва, а також перший заступник голови Адміністрації президента Ірина Акімова заявили, що держава не буде добудовувати "Дитячу лікарню майбутнього" (ДЛМ), за створення якої бралася Катерина Ющенко.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1171 | Додав: adminA | Теги: Дитячої лікарні майбутнього з'їла і, грошей
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ