Пт, 2024-04-26, 14:52


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 18 » Ім'ям Юлії Тимошенко назвали вулицю депутати Луцької міськради
11:41
Ім'ям Юлії Тимошенко назвали вулицю депутати Луцької міськради
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Депутати Луцької міської ради підтримали рішення про перейменування 27 вулиць міста, зокрема, вулиці Лазо на вулицю імені Юлії Тимошенко.

Питання перейменування вулиці Лазо на вулицю імені Юлії Тимошенко викликало найбільшу суперечку серед депутатів, передає УНІАН.

- Мер Луцька ветував вулицю на честь Тимошенко

Відповідну пропозицію оголосив голова фракції "Фронт змін", член депутатської групи "Місто майбутнього" Олександр Пиза "у зв'язку зі складною політичною ситуацією і утисками демократії".

Після перерви у засіданні сесії міський голова Микола Романюк зачитав витяг зі статуту територіальної громади міста Луцька, де мовиться, що називати вулиці прізвищами людей можна тільки після їхньої смерті з метою увічнення. "Не штовхайте мене на порушення статуту", - сказав мер. Розробник статуту, представник "Нашої України" Андрій Козюра також висловив думку, що не можна поспішно ухвалювати такі рішення, адже всі вони мають відповідати статуту.

Проте депутат від "БЮТ-Батьківщини" Андрій Осипов запропонував внести зміни до статуту, щоб зробити рішення легітимним, а екс-мер Богдан Шиба зазначив, що в статуті також немає заборони на те, щоб називати вулиці іменами живих людей.

У підсумку спочатку окремим голосуванням депутати підтримали внесення зміни до проекту рішення щодо перейменування вулиці Лазо на вулицю не імені Георгія Ґонґадзе, як планувалося спочатку, а імені Юлії Тимошенко.

Після цього депутати підтримали проект з окремими змінами в цілому.

За рішення про перейменування вулиць міста проголосували 28 депутатів, проти - 3, утримався один, не голосував один депутат.

Як зазначено в документі, до 1 лютого 2012 профільним підрозділам міської ради потрібно забезпечити виготовлення та встановлення відповідних інформаційних стендів та табличок на перейменованих вулицях.

Мер Луцька ветував вулицю на честь Тимошенко

Міський голова Луцька Микола Романюк заветував рішення Луцької міськради про перейменування однієї з вулиць на честь Юлії Тимошенко. Про це в четвер повідомляє відділ інформаційної роботи Міськарди Луцька.

Відповідне розпорядження мер підписав пізно ввечері в середу, "враховуючи пропозиції Громадської ради та численні скарги лучан на відсутність консультацій з ними".

В повідомленні також зазначається, що згідно Статуту міста "найменування та перейменування територіальних об`єктів міста - вулиць, провулків, майданів і парків тощо - здійснюються міською радою за результатами проведення консультативного опитування мешканців міста".

"Там є багато порушень. Я не проти перейменування вулиць, але якщо ми будуємо громадянське суспільство, то ми повинні радитися з людьми. Тим більше, це чітко прописано в Статуті територіальної громади міста Луцька, на чому я стояв дві години", - зазначив раніше Романюк.

"Ми говорили, що була погана радянська влада - прийшла, перейменувала вулиці. А що ми зробили сьогодні? Те саме. В мене близько двадцяти звернень, зібрано 150 підписів – люди не згідні з цим. Чому ми маємо це за них вирішувати? Я - за те, що ми повинні радитися з людьми", - зазначив мер.

Він додав: "Друге - в нас такий парадокс, суто український. Я спілкувався з цього приводу з істориками. В інших країнах лише до 30% вулиць носять назви на честь людей. А в нас - в рази більше".

"Фракція "Батьківщина" сама була в шоці, ще це все виникло, бо це не їхня ініціатива. Ясно, спрацювала партійна дисципліна. А стосовно ветування - там підстави є", - зазначив Романюк.

Генеральна прокуратура звинувачує Тимошенко у перевищенні службових повноважень при укладанні "газових контрактів" з РФ в 2009 році, чим державі було завдано збитків на суму понад 1,5 млрд грн. Печерський районний суд Києва почав розгляд "газової справи" 24 червня. 5 серпня на засіданні суду Тимошенко було заарештовано.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 919 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ