Чт, 2024-04-25, 18:45


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Липень » 6 » Імена перших 52 кандидатів у депутати оприлюднила "Батьківщина"
09:49
Імена перших 52 кандидатів у депутати оприлюднила "Батьківщина"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Об’єднана опозиція "Батьківщина" опублікувала список перших 52 кандидатів у депутати до Верховної Ради.

"На виконання Декларації про забезпечення чесних і прозорих виборів, за підсумками круглого столу з лідерами громадських організацій об’єднана опозиція "Батьківщина" починає оприлюднювати список претендентів на висування кандидатами у народні депутати України", - повідомили в прес-службі "Батьківщини".

Наразі опозиція оприлюднила список керівників регіональних виборчих штабів об’єднаної опозиції "Батьківщина":

Аваков Арсен Борисович, Бондаренко Анатолій Васильович, Бондарєв Костянтин Анатолійович, Бурбак Максим Юрійович, Бурбак Олексій Юрійович, Веригіна Ірина Костянтинівна, Головко Валерій Анатолійович, Грицюк Анатолій Петрович, Давтян Олександр Саркисович, Деревляний Василь Тимофійович, Забзалюк Роман Омелянович, Заставний Роман Йосипович, Зубко, Геннадій Григорович, Ілик Роман Романович, Кальченко Валерій Михайлович, Кеменяш Олександр Михайлович, Кодола Олександр Михайлович, Клочко Микола Олексійович, Кравчук Василь Петрович, Крайній Валерій Григорович, Ксенжук Олександр Степанович, Кубів Степан Іванович, Кудлаєнко Сергій Володимирович, Лисенко Олександр Миколайович, Лиски Ігор Іванович, Лунченко Валерій Валерійович, Мельничук Андрій Анатолійович, Меріков Вадим Іванович, Миколаєнко Володимир Васильович, Мунтян Іван Миколайович, Немирівський Володимир Леонідович, Нерета Олександр Миколайович, Одарченко Юрій Віталійович, Павелко Андрій Васильович, Пашинський Сергій Володимирович, Петренко Вадим Михайлович, Піза Олександр Зіновійович, Полковников Михайло Ігорович, Полочанінов Володимир Геннадійович, Прокопчук Юрій Володимирович, Радковській Олег Володимирович, Романов Роман Анатолійович, Сенченко Андрій Віленович, Сидорчук Вадим Іванович, Старикова Наталія Володимирівна, Табалов Андрій Олександрович, Триндюк Юрій Григорович, Ульяхіна Антоніна Миколаївна, Шкварилюк Володимир Васильович, Шлемко Дмитро Васильович , Щербаківська Людмила Михайлівна, Ярошенко Олександр Олександрович.

15 травня голова ради Об'єднаної опозиції "Батьківщина", лідер партії "Фронт Змін" Арсеній Яценюк оприлюднив перший список кандидатів у депутати, що будуть балотуватися від опозиції в Житомирі.

15 червня Яценюк, коментуючи той факт, що Об’єднана опозиція не підписала з громадським рухом "Чесно" угоди про "чистку" списків, сказав: "При формуванні списків ми будемо сповідувати основні критерії: якість, нова якість, чесність у політиці. Це те, що потрібно принести в українську політику".

"Тому в списках будуть ті люди, які з нами пройшли доволі тривалий період часу; ті, яких уже і по тюрмам тягали, і кримінальні справи порушували; ті, які не зрадили, ті, які не голосували за запровадження другої мови; і які пройшли горнило випробувань", - запевнив Яценюк.

А Партія регіонів відмовилася враховувати вимоги громадськості до кандидатів у народні депутати та відкрити списки для "громадської люстрації".

Сьогодні про це сказав заступник голови Партії регіонів Сергій Тігіпко після розгляду угоди про співпрацю з рухом "Чесно". Тігіпко пояснив, що Партія регіонів загалом підтримує принципи руху, однак підписувати угоду, в якій ідеться про очищення виборчих списків, не бачить сенсу.

"Ми поділяємо цінності, які відстоює громадянська ініціатива "Чесно", і готові співпрацювати з нею та з іншими громадянськими рухами, які виступають за чесні і вільні вибори та розвиток демократії в Україні", - йдеться у його відповіді.

Парламентські вибори в Україні намічені на 28 жовтня.

Довідка

Громадський рух "Чесно" започатковано групою зацікавлених активістів спільно з представниками партнерства "Новий Громадянин". Рух засновано 29 жовтня 2011 року під час акції "Фільтруємо парламент за 24 години" - рівно за рік до чергових парламентських виборів в Україні.

На початку цього року громадський рух "Чесно" публічно закликав провідні політичні сили - владу, опозицію та непредставлені у Верховній Раді України партії - під час формування списків та висування кандидатів на майбутніх парламентських виборах керуватися шістьма "критеріями доброчесності депутатів", виробленими громадськістю.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1055 | Додав: adminA | Теги: Батьківщина, 52 кандидатів у депутати
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ