Чт, 2024-03-28, 18:50


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Серпень » 22 » Імовірність ескалації бойових дій зростає - Порошенко. ВІДЕО
16:47
Імовірність ескалації бойових дій зростає - Порошенко. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Імовірність масштабної ескалації бойових дій все ще існує та зростає у зв`язку з Днем Незалежності. Про це заявив президент України Петро Порошенко у Харківській області, передає УНІАН.

В найближчій перспективі призов буде збережено - Порошенко
До кінця року планується прийняти на озброєння ще 18 зразків зброї та військової техніки.

Глава держави, звертаючись до військових також підкреслив, що вони "унеможливили наступ ворога вглиб України, який, крім аншлюсу Криму та Севастополя, планував анексувати ще як мінімум вісім українських регіонів".

"Це ви звільнили від окупантів більшу частину українського Донбасу і локалізували бойовиків в південно-східних районах цих двох областей. Це ви, щільно зімкнувши бойові ряди, неприступною фортецею міцно тримаєте оборону супроти агресора", - підкреслив він.

"Але це не страхує нас від масштабної ескалації бойових дій, ймовірність якої зростає у зв`язку з Днем Незалежності. В цей день наших ворогів традиційно корчить, як чортів від ладану", - сказав він.

Порошенко також наголосив, що Україна сьогодні значно краще, ніж рік тому, готова до оборони.

Мінські угоди, як підкреслив президент, дали час для зміцнення української обороноздатності, допомогли хоча б частково подолати наше очевидне військово-технічне відставання від Росії.

Зазначимо, минула доба позначилася загостренням ситуації на Донбасі, особливо на маріупольському напрямку. Серед українських військовослужбовців є поранені. Про це сьогодні, 22 серпня 2015 року, під час брифінгу повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО полковник Олександр Мотузяник.

В найближчій перспективі призов буде збережено - Порошенко

Україна збільшуватиме контрактну складову при формуванні війська, але в найближчій перспективі буде збережено призов, заявив Петро Порошенко.

"Окремо хотів би сказати декілька слів про контрактну армію.... Ми, безумовно, будемо збільшувати контрактну складову у формуванні українського війська",- сказав Порошенко.

За словами президента, в першу чергу йдеться про ті підрозділи, які нестимуть службу в зонах підвищеного ризику, неподалік кордону з Росією.

"Але в найближчій перспективі призов і мобілізація будуть збережені", - сказав він.

Порошенко наголосив, що військова загроза зі сходу зберігається на роки вперед, і тому кожне нове покоління повинно мати армійський досвід.

"Військова загроза зі сходу – це зрима перспектива на десятиліття вперед, ця загроза не мине найближчим часом...і кожне нове покоління повинно мати армійський досвід. Тільки-но уявімо, що б було, якби минулого року ми не мали чоловіків із попереднім досвідом служби в ЗСУ, армії. Адже лише в шостій, - і швидше за все, не останній - хвилі мобілізації повістки прийшли тим, хто раніше не служив, чи не навчався на військових кафедрах", - сказав Порошенко.

До кінця року планується прийняти на озброєння ще 18 зразків зброї та військової техніки

До кінця цього року планується прийняти на озброєння ще 18 зразків зброї та військової техніки, поставити до Збройних сил України понад 300 одиниць бронетанкової техніки, 400 одиниць автомобілів, 30 тис. ракет і боєприпасів, заявив Петро Порошенко.

"Часи легковажного пацифізму і короткозорого нехтування проблемами обороноздатності незворотно пішли в минуле. До кінця цього року планується прийняти на озброєння ще 18 абсолютно нових зразків зброї та військової техніки, поставити до Збройних сил України понад 300 одиниць бронетанкової техніки, 400 одиниць автомобілів, 30 тис. одиниць ракет та боєприпасів, велику кількість стрілецької зброї та інше. Наша армія у значно кращому стані, ніж рік тому. Не беззбройна, не гола, не боса, не голодна, хоча польова кухня і не надто різноманітна", - сказав він.

За словами президента, залишається ще чимало проблем із забезпеченням зброєю, речовим майном і продовольством, але всі вони так чи інакше поступово вирішуються.

"Найскладніше ж - розв’язувати проблему модернізації зброї та військової техніки, впровадження новітніх оборонних технологій",- додав Порошенко.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 776 | Додав: adminA | Теги: імовірність ескалації бойових, порошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ