Пт, 2024-03-29, 03:35


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Травень » 6 » Індія віддала перевагу українському авіапрому перед російським
09:47
Індія віддала перевагу українському авіапрому перед російським
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Російські авіаексперти стурбовані тим, що Індія заморозила попередній "контракт намірів" із РФ на розробку і виробництво для країни вантажного літака.

Так, цим літаком, згідно з попереднім контрактом, мав стати вантажний Іл-214, зазначає "Четверта влада".

Однак останні дії індійської сторони, на думку російського експерта Володимира Тучкова, свідчать про те, що в Делі мають намір розірвати контракт з РФ, і укласти аналогічний контракт з Україною, яка, на відміну від Росії, де Іл-214 ще не пройшов льотних випробувань, готова запропонувати Індії вже випробуваний і запущений у виробництво військово-вантажний Ан-178.

"Українська державна корпорація "Антонов" та індійська компанія Reliance Defence Ltd. підписали угоду про намір спільної розробки і виробництва багатофункціонального транспортного літака середньої вантажопідйомності. Проект довгостроковий. Протягом 15 років має бути збудовано 500 літаків на суму 5,3 млрд доларів. Причому машина повинна бути багатофункціональною. У ВТА літак повинен перевозити вантажі вагою до 20 тонн і брати участь в операціях десантування. У цивільній авіації Індії – брати на борт від 50 до 80 пасажирів. Пропорції виробництва такі: 200 літаків для ВТА Індії, 300 для цивільної авіації", - пише Тучков.

Дані Тучкова підтверджує сайт ДП "Антонов", де йдеться про підписання контракту.

Основною причиною скасування контракту з російською стороною Тучков, аналізуючи те, що сталося, називає не так якісні переваги українського літака, як більшу організованість української сторони. Ан-178 пройшов випробування в 2015 році і був запущений у виробництво. Натомість Іл-214 за рамки проекту так і не просунувся. Очевидно, Індія не зацікавлена чекати ще кілька років, доки літак запустять у виробництво.

"Йдеться про літак Іл-214, розробка якого почалася у 2000 році. (...) У цьому році договір був заморожений. Хоч спільне підприємство вже й існує, юридично. І це цілком природно. Тому що все ще немає ніякого Іл-214. Й не тільки його прототипу, а й нормальної робочої документації. А в цей час антонівці, маючи вже літаючий прототип транспортника, проводили активну маркетингову політику. Під час виставки Defexpo India 2016 українська делегація провела вісім переговорів з міністром оборони Індії і вищим командуванням збройних сил країни. В результаті індійцям українське пропозиція сподобалася", - пише експерт.

Варто окремо зауважити, що, за офіційними даними КБ Ільюшина, проект "Іл-214" є замороженим. При цьому, перший політ літака планується на 2019 рік, тоді як Ан-178, схожий із російським літаком за функціональністю та характеристиками, вже рік як пройшов льотні випробування і має контракти на виробництво і постачання.

Окремо Тучков нарікає, що Росія навіть для свого ринку і збройних сил не повела заміну літаків "Ан" своїми аналогами, оскільки не має потрібних розробок.

Як повідомлялося, індійська компанія Reliance Defence Limited і український ДП "Антонов" 27 квітня підписали меморандум про партнерство з метою реалізації на ринку Індії літаків різного призначення на основі Ан-148/Ан-158. Угоди підписано за результатами участі Укроборонпрому на виставці озброєнь і техніки DefExpo 2016 в Індії і переговорного процесу з ДП "Спецтехноекспорт". Reliance Defence Limited спільно з "Антоновим" братимуть участь в тендері уряду Індії на постачання літаків. У разі перемоги в тендері, який намічений на літо цього року, планується створення спільного підприємства з подальшою локалізацією виробництва в Індії.

На думку деяких ЗМІ, Україна запустила агресивну кампанію з витіснення Росії з ринку ремонту озброєнь радянського виробництва в Індії і планує отримати від Делі замовлення на суму 500 млн доларів протягом наступних трьох років. Також ВМС Індії розглядає пропозицію України щодо капітального ремонту та технічного обслуговування газових турбін, які використовуються у військових кораблях класу "Делі" і авіаносці "Адмірал Горшков".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 814 | Додав: adminA | Теги: Індія, перевага українського авіапрому пер
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ