Вт, 2024-03-19, 12:17


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Січень » 11 » Інформація про ультиматум до опозиції є недостовірною - Громадська Рада Майдану
11:25
Інформація про ультиматум до опозиції є недостовірною - Громадська Рада Майдану
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
На сьогоднішній день звучить багато критики та нарікань стосовно вчорашньої заяви від координаторів Громадської Ради Майдану (ГРМ). Офіційно повідомляємо, що інформація про ультиматум до представників опозиції є недостовірною. А основним повідомленням для журналістів та громадськості було завдання делегатам від ГРМ на I Форум Євромайданів в Харкові.
Про це йдеться в Офіційній заяві громадської Ради Ммайдану до ЗМІ, громадськості та політиків.

Подаємо заяву в повному обсязі:

Там (у заяві - Ред.) було перераховано 7 пунктів із завданнями: короткостроковими та довгостроковими, які покликані об’єднати зусилля громадськості по впровадженню вимог Майданів та практичної реалізації ст.5 Конституції України.

Члени ГРМ вважають, що свідоме чи несвідоме перекручування фактів та змісту заяв Ради спрямовані на те, щоб пересварити між собою опозиційні партії та громадськість з метою розколу Майдану. Будь-які дії, спрямовані на розкол Майдану вважаємо неприпустимими і такими, що шкодять інтересам як політичних партій, так і громадськості.

Нагадуємо, що в офіційному релізі на прес-конференції від ГРМ йдеться про заклик до представників опозиційних сил до 10 січня 2014 року визначитись із єдиним кандидатом у Президенти України. Цю позицію поділяють не лише більшість членів Ради, але й народ, який відстоює свої права на ЄвроМайданах у всій країні.

Вперше цей заклик щодо єдиного кандидата було озвучено у відкритій заяві ГРМ під час прес-конференції ще 30.12.2013 року. Тоді члени ГРМ висловили подив відсутністю реальних дій з боку парламентських опозиційних партій, а також закликали лідерів опозиції до 10 січня 2014 року визначитися з кандидатом у Президенти України від опозиційних до діючої влади сил. При цьому, ні про які ультиматуми мова не йшла.

Крім того, під час вчорашньої зустрічі зі ЗМІ, координатор Ради Ігор Курус повідомив про те, що: «ми закликаємо парламентську опозицію довести свою відданість Майдану і заблокувати роботу ВРУ. Це виключно позитивна дія, оскільки блокування ВР не дасть можливості провладній більшості розподілити між «своїми» 12 млрд. доларів запозичених коштів; унеможливить подальшу прихватизацію державних підприємств; зробить неможливим проведення тендерів по розкраданню бюджетних коштів; зупинить процес притягнення до відповідальності окремих депутатів – опозиціонерів, а також ратифікація будь – яких міжнародних і міждержавних угод, які підписані, або будуть підписані з РФ буде неможлива», – наголосив І.Курус.

Після цього інциденту та заяви про вихід деяких організацій, а також, щоб запобігти подальшим непорозумінням, Ігор Курус склав з себе повноваження координатора Громадської ради «Майдану» i попросив громадськість об’єднатися довкола Маніфесту ГРМ та вимог Майдану.

«З метою уникнення непорозумінь та недопущення розколу мiж громадськістю Майдану та опозицією, я складаю з себе повноваження координатора ГРМ i прошу спрямувати усі зусилля на єднання громадськості довкола Маніфесту ГРМ та вимог Майдану», – заявив він після прес-конференції.

Щодня до ГРМ вступає велика кількість громадських організацій та різних ініціатив, тому зараз члени ГРМ займаються налагодженням більш ефективної роботи всередині.

Нагадаємо про те, що Громадська Рада Майдану є

координаційним майданчиком неполітичних об’єднань, рухів, організацій, ініціатив, створений для координації дій, як спосіб взаємодії тих громадських сил, які реально діють на Майданах по всіх містах України.

Місією Громадської Ради Майдану є об’єднати різні середовища для конструктивної роботи, взаємyопідтримки та представляти Майдан як суб’єкт та сторону переговорів із владою та опозицією.

Громадська Рада та засідання органу є відкритими для суспільства, а рішення Ради приймаються консенсусом всіма представленими на відкритих засіданнях із прямою трансляцією в Інтернет.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1053 | Додав: adminA | Теги: недостовірним, ультиматум, опозиції, Громадська рада Майдану
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ