Сб, 2024-04-20, 00:24


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2010 » Жовтень » 5 » InoPressa. Ахіллесова п'ята нового опозиціонера - підозри в корупції
15:11
InoPressa. Ахіллесова п'ята нового опозиціонера - підозри в корупції
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

  Учора екс-мер Москви Лужков оголосив про плани створення нового опозиційного продемократичного руху. Російські ліберали поки що невисокої думки про цю спробу: "Лужков і Батурина перетворилися на демократів тільки тому, що тепер їхнє багатство під загрозою". Лужков розуміє, що не можна відкидати ймовірності кримінального переслідування, і порівнює себе з Ходорковським, пишуть ЗМІ.

У понеділок Юрій Лужков заявив, що створить власний політичний рух для боротьби з антидемократичними тенденціями в російському суспільстві, повідомляє The Christian Science Monitor, цитуючи інтерв'ю екс-мера для New Times. Російські продемократичні активісти зустріли цю заяву недовірливо. "Таке враження, що кожний, хто йде з табору Путіна, негайно бажає перетворитися на поборника демократії. Але в нас памороки ще не відібрало", - прокоментував співголова суспільно-політичного руху "Солідарність" Борис Нємцов.

Деякі експерти вважають, що в лавах опозиції Лужков зможе мати політичну вагу. "Він людина знаменита, досвідчена і добру славу має у росіян. Політична фігура типу нього, не контрольована владою, зможе сильно зіпсувати їм життя", - зауважив Віктор Ілюхін.

На думку деяких експертів, раптовий виступ Лужкова на підтримку демократії - всього лише спектакль, мета якого - захистити себе і дружину від атаки недругів. "Вигідно, особливо на Заході, розповідати, що в Росії тебе віддають під суд з політичних причин, а не тому, що ти справді винен у корупції", - зауважив Олексій Мухін, директор Центру політичної інформації (Москва).

Вчора екс-мер Москви Лужков оголосив про плани створення нового громадського руху для боротьби за демократію, що рівносильно ескалації битви Лужкова з Кремлем, вважає кореспондент британської The Guardian Люк Гардінг. У першому інтерв'ю після звільнення Лужков заявив, що не збирається тікати з Росії, а планує боротися з антидемократичними законами. Екс-мер також відкинув звинувачення в корупції стосовно себе і своєї дружини. Інтерв'ю Лужкова тижневику New Times навряд чи порадує Кремль, додає Гардінг.

Російські ліберали поки що невисокої думки про спробу Лужкова обернутися на борця за демократію. "Лужков і Батурина перетворилися на демократів тільки тому, що тепер їхнє багатство під загрозою", - сказав лідер "Солідарності" Володимир Мілов.

Колишній градоначальник цілком усвідомлює, що виступи проти владного тандему можуть привести за ґрати, пише газета, відзначаючи, що Лужков порівняв себе із Ходорковським.

В інтерв'ю Le Figaro підсумки правління Юрія Лужкова оцінює російський бізнесмен Олександр Лебедєв. "Місто стало жертвою вандалізму, з них поводилися по-варварському: Лужков і його дружина Олена Батурина вважали абсолютно нормальним зруйнувати історичний монумент, чия цінність рівнозначна Колізею, і побудувати на його місці торговельний центр", - нарікає Лебедєв, розповідаючи далі про зловживання в будівельному і ресторанному бізнесі Москви. В іноземних інвесторів немає доступу на цей ринок, і через це в столиці утримуються астрономічні ціни, переконаний Лебедєв.

Він зазначив, що дуже складно змінити Москву, не змінюючи всієї Росії. "Столиця показує приклад усій країні. Лужкови в мініатюрі є скрізь, і не тільки серед губернаторів, а й серед міністрів, керівників держпідприємств. Керувати таким містом, як Москва, має обраний, а не призначений мер. Політичну відповідальність градоначальника необхідно ділити з жителями. А бізнес-монополіям Москви треба покласти край. Те саме стосується судової сфери. Слід заборонити меру виділяти квартири суддям", - сказав Лебедєв. "Те, що відбувається у зв'язку з його відставкою, - вважає бізнесмен, - позначиться на всій політичній системі Росії, де тандем наодинці керує країною. Хоч яким би слухняним і боязким був Лужков, своїм жалюгідним керівництвом він змусив цю систему заворушитися. Сподіваюся, новий мер буде не таким".

Переклад InoPressa

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 977 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ