Ср, 2024-04-24, 16:17


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2011 » Квітень » 18 » InoPressa. Позолочена Росія
15:47
InoPressa. Позолочена Росія
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/

Два роки тому російські казково багаті олігархи чи не сильніше за всіх постраждали від міжнародної фінансової кризи, але тепер вони знову на коні і смітять грошима, пишуть західні ЗМІ, аналізуючи рейтинг Forbes. За рік кількість російських мільярдерів зросла з 62 до 101 людини, переможець знову - Володимир Лісін, а такою, що програла, можна вважати Олену Батурину.

Російські мільярдери оговталися від міжнародної фінансової кризи, знову розбагатіли і знову витрачають гроші з розмахом, пише журналіст Марк Франкетті на сторінках The Sunday Times.

"За даними Forbes, в нинішньому році в Росії майже подвоїлася кількість мільярдерів, і це очевидна ознака того, що кредитна криза закінчилася - принаймні для російських багатіїв", - йдеться в статті. Forbes нарахував 101 російського олігарха (проти 62 торік), і Москва, потіснивши Нью-Йорк, повернула собі статус міста, де проживає найбільше мільярдерів.

Російські магнати нещодавно уклали рекордні операції з нерухомістю, повідомляє газета. Інтернет-магнат Юрій Мільнер купив у Кремнієвій долині особняк у стилі французького замку за 60 млн фунтів з гаком, а Алішер Усманов у березні виклав 34 млн фунтів за особняк XVIII століття в Санкт-Петербурзі. Михайло Прохоров купив собі за 22 млн фунтів один з островів Сейшельського архіпелагу, щоб, як подейкують, влаштовувати там вечірки для друзів.

Олігархи знову багатіють здебільшого завдяки відновленню високих цін на сталь, нафту і газ, а також 20-відсотковий приріст російського фондового ринку, повідомляє видання.

Втім, збагатилися не всі. "Кажуть, що Олена Батурина втратила половину свого капіталу, який становив 2 млрд фунтів", а Сергій Полонський "так сильно постраждав від фінансової кризи, що в березні заявив, що більше не бажає вважатися бізнесменом", стверджує газета.

Тим часом син Абрамовича - 20-річний Аркадій - прийшов у бізнес, купивши 26-процентну частку в компанії, що керує Crosby Asset Management, розповідає The Sunday Times. Вартість цього пакету акцій - близько 3 млн фунтів, компанія має лістинг на лондонській біржі AIM. Аркадій придбав акції через свій інвестфонд ARA Capital. "Crosby буде використовуватися інвесторами для придбання нафтогазових активів по всьому світу", - пише газета.

Протягом року кількість російських мільярдерів зросла з 62 до 101 людини. Список, як і раніше, очолюють сировинні магнати і мільярдери, які збили собі статки з нуля. Проте, пише автор публікації в Die Presse Едуард Штайнер, який вивчив рейтинг Forbes, їх наздоганяють ті, хто піднявся за рахунок бізнесу, пов'язаного з Інтернетом і IT-економікою. Так, 49-річний Юрій Мільнер, співвласник Mail.ru Group, подолав стрибок на 99-те місце.

Нові гравці, які наступають на п'яти тим, хто заробив статки переважно в 1990-ті роки, необов'язково молоді, зазначається в статті. Успіху вони домагаються за рахунок наполегливості в умовах економіки перехідного періоду, де порівняно нещодавно було визнано необхідність модернізації та інновації.

Штайнер згадує 47-річного Аркадія Воложа (900 млн доларів, 114-те місце) і його партнера, 46-річного Іллю Сегаловича (600 млн доларів), які в 1997 році заснували найуспішнішу в Росії пошукову систему "Яндекс", а також 72 -річного Валентина Гапонцева, який має близько 30% акцій IPG Photonics - виробника оптоволоконних лазерів (800 млн, 121-ше місце). Йому складає компанію засновник "Лабораторії Касперського" Євген Касперський (800 млн, 125-те місце).

Найбагатшим росіянином, пише автор, вже другий рік залишається 54-річний Володимир Лісін, який очолює Новолипецький металургійний комбінат (24 млрд доларів). Успіх цього року чекав і на деяких друзів прем'єра Володимира Путіна із занять дзюдо. Це, наприклад, нафтотрейдер Геннадій Тимченко (5,5 млрд доларів). А такою, що програла, можна вважати дружину екс-мера Москви Олену Батурину, пише видання.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 1023 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ