Чт, 2024-04-25, 10:59


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Квітень » 13 » InoPressa. Путін щедрий на обіцянки і самовдоволений
11:26
InoPressa. Путін щедрий на обіцянки і самовдоволений
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

Виступаючи в Держдумі, Путін закликав росіян згуртуватися навколо нього, пишуть західні ЗМІ. Незмінний національний лідер обіцяв реалізувати соціальні ініціативи навіть за цін на нафту в 70 доларів, назвав НАТО "пережитком холодної війни" і заявив, що можливе обмеження президентських термінів "доцільне", але його особисто не зачепить. Не залишився непоміченим демарш "Справедливої ​​Росії" у відповідь на критичні висловлювання Путіна про голодування Шеїна.

На останню зустріч з депутатами Держдуми в ролі прем'єр-міністра Путін прибув з 11-хвилинним запізненням: це винятковий знак поваги, тому що в останні роки він узяв за звичку змушувати й олігархів, і простих смертних чекати по 2-3 години, пише La Tribune.

Його півторагодинна промова складалася з перерахування успіхів російської економіки на тлі глобальної кризи і порівняння показників Росії зі "страшними цифрами" в Європі та США, зазначає кореспондент. Відповідаючи на запитання про свої відчутні для бюджету передвиборні обіцянки, Путін заявив, що соціальні ініціативи буде реалізовано, навіть якщо ціна на барель нафти впаде до 70 доларів. Єдине, що засмучує Путіна, - це гостра соціальна нерівність і дедалі глибша прірва між багатими і бідними.

На запитання депутатів було відведено мало часу, тому прем'єрові не довелося почути прикрих зауважень. Назвавши НАТО "пережитком холодної війни", він все ж визнав "стабілізаційну роль" Атлантичного альянсу, зауважує кореспондент.

Путін заявив у російському парламенті, що заборона обіймати президентський пост більше двох термінів була б "доцільною", "але твердо відкинув потенційне накладення таких обмежень на себе самого", повідомляє The Wall Street Journal.

"Путін повинен був сказати: "Я починаю з себе. Через 6 років я не буду балотуватися". Це оголює його цинічний підхід", - прокоментував представник "Справедливої ​​Росії" Олександр Агеєв.

Питання про обмеження президентських термінів пролунав у середу на засіданні Держдуми, що проходила бурхливо. "Це ознака, що колишні поступливі законодавці з опозиційних партій, що отримали офіційну санкцію, пішли за прикладом великих антикремлівських мітингів і стали напористими", - вважає кореспондент.

Вчора, виступаючи в Держдумі, Путін закликав росіян згуртуватися навколо нього, зазначає The Independent. "Своєю промовою він прагнув підвести риску під нещодавніми акціями протесту", - вважає журналіст Шон Уокер.

Але політична атмосфера в Росії змінилася: "ціла фракція депутатів, раніше лояльна до уряду, обурилася і покинула зал засідань". Мається на увазі демарш "Справедливої ​​Росії" у відповідь на критичні висловлювання Путіна про есера Олега Шеїна, який нині проводить голодування.

Взагалі велика частина російської опозиції не представлена ​​в Держдумі, пояснює автор читачам. Зазвичай парламент веде себе слухняно, але цього разу депутати ставили прем'єру жорсткі запитання.

"Підсумок перебування на посту глави уряду і прогноз на президентський термін мало відрізнялися. І те, й інше було охарактеризовано улюбленими словами Путіна: професіоналізм, ефективність, стабільність", - пише Süddeutsche Zeitung про вчорашню промову Путіна.

"За його словами, нові закони повинні будуть забезпечити привабливість Росії для інвесторів. Однак підприємці радше скаржаться на надмірну кількість законів, що суперечать один одному і покладають рішення на свавілля влади", - йдеться в коментарі.

Повідомляючи, що Путін запропонував запроваддити посаду омбудсмена із захисту прав інвесторів та розкриття зловживань влади, газета нагадує, що на початку цього тижня було закрито справу тюремного лікаря, порушену через смерть у "Бутирці" юриста Сергія Магнітського. "Поки заяви і реальність так далекі один від одного, між російською владою і людьми навряд чи може з'явитися довіра", - вважає німецьке видання.

Переклад InoPressa


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 1104 | Додав: adminA | Теги: InoPressa. Путін щедрий на обіцянки
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ