Сб, 2024-04-27, 19:01


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Лютий » 14 » Іноземні лікарі обстежать Тимошенко в меншості і не самостійно
13:10
Іноземні лікарі обстежать Тимошенко в меншості і не самостійно
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Державна пенітенціарна служба України, Міністерство охорони здоров'я і Міністерство закордонних справ своїм наказом затвердили склад медичний комісії за участю іноземних фахівців для обстеження екс-прем'єра Юлії Тимошенко, передає "Інтерфакс-Україна".

Відповідно до наказу, до складу комісії залучено 5 іноземних лікарів і 6 українських. "До складу комісії включити 6 українських фахівців, і до її роботи залучити за поданням МЗС України 5 іноземних лікарів", - йдеться в указі. Медкомісію очолила перший заступник міністра охорони здоров'я Раїса Моїсеєнко.

Лікарі для Тимошенко вже прибули до Харкова. Літак із членами комісії на борту станом на 10:25 приземлився в харківському аеропорту, звідки лікарі прибудуть у колонію. Планується, що о другій половині дня медики прокоментують перші підсумки обстеження. Крім того, соратники екс-прем'єра запланували на 14 лютого проведення мітингу біля стін колонії.

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко може відмовитися від обстеження будь-якого фахівця, який входить у спільну медичну комісію, заявила перший заступник міністра охорони здоров'я України, голова комісії Раїса Моїсеєнко.

"Ми домовилися, що комісія буде спільна, ми можемо обговорювати якісь речі. Але якщо Юлія Володимирівна не згодна з якимось або українським фахівцем, або з канадським, або з німецьким, якщо вона не погодиться спілкуватись з ним і не захоче, щоб він брав участь в обстеженні - це не є проблемою", - сказала Моїсеєнко на брифінгу в Харківському аеропорту.

У той же час вона не змогла відповісти на запитання, скільки часу знадобиться на проведення обстеження, зазначивши, що фахівці проведуть в Харкові стільки часу, скільки потрібно буде для повного медобстеження екс-прем'єра.

Моїсеєнко також нагадала, що комісія буде працювати відповідно до чинного законодавства, яке обмежує можливість самостійної практики іноземних лікарів. Заступник міністра повідомила, що комісію постійно буде супроводжувати медик від Госпенітенціарной служби.

У свою чергу іноземні лікарі, залучені до роботи в комісії зазначили, що приїхали в Україну в рамках гуманітарної місії, портативного обладнання з собою не привезли.

Відповідаючи на питання про те, чи зверталися до них захисники екс-глави МВС Юрія Луценка і колишнього т.в.о. міністра оборони Валерія Іващенка, іноземні лікарі зазначили, що питання залучення їх до обстеження цих колишніх чиновників необхідно вирішувати через посольства.

Як повідомлялося, у понеділок, 13 лютого, в Генпрокуратурі повідомили, що для обстеження Тимошенко в Україну прибули німецькі та канадські фахівці.

Обстеження Тимошенко повинні проводити канадські і німецькі медики різних спеціальностей (всього 5 осіб). Представники Міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні поки що не прибудуть, але вони не відмовилися від участі в медичному обстеженні екс- прем'єра.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 року засудив екс-прем'єра Юлію Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових угод з Росією в 2009 році. Вона відбуває покарання в Качанівській колонії в Харкові.

Соратники і рідня Тимошенко неодноразово заявляли про погіршення стану здоров'я Юлії Тимошенко. Екс-прем'єр неодноразово відмовлялася від обстеження фахівцями Міністерства охорони здоров'я України, мотивуючи це відсутністю незалежності в українських лікарів.

Керівництво колонії "за командою з Банкової" не пускає до Тимошенко захисника, скаржаться у "Батьківщині"

Адміністрація Качанівської колонії не пускає захисника Сергія Власенка до Юлії Тимошенко, заявляють у "Батьківщині".

"Ці незаконні дії відбуваються незважаючи на його статус, як захисника Юлії Тимошенко, та статус народного депутата. З яких причин адміністрація колонії блокує зустріч Сергія Власенка з Юлією Тимошенко, йому незрозуміло", - сказано у повідомленні.

За словами захисника, у понеділок (13 лютого) ввечері він розмовляв з керівництвом Качанівської колонії, "і (начальник колонії) Первушкін підтвердив інформацію про можливість його зустрічі з Юлією Тимошенко".

Власенко підкреслив, що у понеділок він "отримав від екс-прем’єра завдання та підготував довідку про юридичні аспекти медичного обслуговування людей в місцях позбавлення волі", однак, ані побачити Тимошенко, ані передати їй документи він не може.

Захисник впевнений, що керівництво колонії навмисно, "за командою з Банкової", перешкоджає його зустрічі з Тимошенко, щоб унеможливити його спілкування з нею до зустрічі з іноземними лікарями.

Прихильники Тимошенко під Качанівською колонією просять іноземних медиків врятувати екс-прем'єрку

Біля стін Качанівської колонії в Харкові, де міститься екс-прем'єр Юлія Тимошенко, проходить мітинг її прихильників.

Біля стін колонії вранці зібралося кілька десятків людей з прапорами "Батьківщини", "Батьківщини молодої" і біло-червоними прапорами з написами "Юлі - волю, Україні - кращу долю!". Багато мітингувальників тримають червоні і білі повітряні кульки.

Люди скандують "Врятуйте Юлю!" в надії, що їх почують іноземні медики, які прибули в колонію для обстеження Тимошенко. Деякі учасники мітингу також читають вірші, присвячені екс-прем'єру.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1003 | Додав: adminA | Теги: Іноземні лікарі обстежать Тимошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ