Чт, 2024-04-18, 09:26


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Листопад » 28 » Інтелігенція звинуватила владу у цинічній поведінці на виборах
18:19
Інтелігенція звинуватила владу у цинічній поведінці на виборах
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Ініціативна група "Першого грудня" вважає вибори недемократичними, а дії влади – цинічними, але одночасно вбачає в їхніх результатах надію на "здорові сили" у суспільстві. Про це йдеться в заяві, оприлюдненій на сайті групи.

Заяву підписали В’ячеслав Брюховецький, Богдан Гаврилишин, Володимир Горбулін, кардинал Любомир Гузар, Іван Дзюба, Мирослав Маринович, Мирослав Попович, Євген Сверстюк, Вадим Скуратівський та Ігор Юхновський.

"За результатами голосування ми насамперед відчуваємо зміцнілу надію на здорові сили у нашому суспільстві – ті сили, які не залишилися байдужими, не продали своїх голосів і в багатьох гострих ситуаціях не допустили у парламент відвертих шахраїв. В Україні є і національний, і демократичний дух, і його сили переважають", - заявили вони.

Громадські діячі додали, що відчувають неспокій у суспільстві і бачать вияви волі людей обстоювати свій голос.

"Запевнення влади у демократичній бездоганності виборів залишилися порожнім звуком. Ми обурені тим, що у виборчий процес було залучено силові структури. Факти демонстративних порушень перекреслили демократичний характер виборів", - стверджують автори заяви.

Ініціативна група "Першого грудня" вважає, що відповідальність за це повною мірою лежить на владі на чолі з президентом України.

"Фарс з багатоденними підрахунками голосів, страх перед мирними зібраннями, маніпуляції з результатами голосувань перетворюють образ впевненої влади на скандальну карикатуру, яка викликає подив у нашому суспільстві та в світі", - заявили учасники групи.

"Особливим цинізмом виглядає тиск на вже обраних депутатів", - додали вони.

Водночас у заяві наголошується, що "досягнення справедливого і демократичного ладу всієї нашої держави — це справа не лише представників політичних сил з влади чи опозиції, а завдання всього народу".

Відтак Брюховецький, Гаврилишин, Горбулін, Любомир Гузар, Дзюба, Маринович, Попович, Сверстюк, Скуратівський та Юхновський запропонують орієнтири для спільної праці, які міститимуться в "Українській Хартії вільної людини", яку оприлюднять найближчим часом.

"У цій Хартії хочемо подати своє бачення, що варто робити нам як єдиній спільноті і як задіяти особисті і колективні зусилля задля загального добра", - анонсували учасники групи "Першого грудня".

Як повідомлялось раніше, учасник ініціативної групи "Першого грудня" кардинал Любомир Гузар заявив, що громадськість повинна бути готова до виборів, аби не просто проголосувати, а зробити свій вибір, бо виходити на вулиці після виборів — пізно.

Довідка. Ініціативна група "Першого грудня"

Ініціативна група "Першого грудня" створена у 20-ту річницю референдуму за незалежність. Об’єднання засновано у відповідь на звернення трьох традиційних українських церков (Української православної церкви Московського патріархату, Української православної церкви Київського патріархату та Української греко-католицької церкви). До ініціативної групи "Першого грудня" долучилися відомі українські інтелектуали і громадські діячі.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 906 | Додав: adminA | Теги: виборах, владу, цинічній поведінці, інтелігенція
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ