Пн, 2024-04-29, 03:22


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Лютий » 22 » Іран не йде на "ядерні" поступки: МАГАТЕ не допустили на об'єкти
10:30
Іран не йде на "ядерні" поступки: МАГАТЕ не допустили на об'єкти
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) розчароване результатами, досягнутими групою його спостерігачів в Тегерані на переговорах з приводу ядерної програми Ірану, повідомляє ИТАР-ТАСС.

У своїй заяві Агентство висловлює невдоволення, зокрема, тією обставиною, що спостерігачам було відмовлено у відвідуванні військової бази та полігону Парчін під іранської столицею.

"Під час першого і другого раундів переговорів команда експертів Агентства просила надати доступ до військового об'єкту Парчін. Проте Іран так і не дав дозволу на відвідання цього об'єкта", - йдеться в заяві МАГАТЕ.

"Викликає розчарування той факт, що Іран відмовився виконати наше прохання. Незважаючи на конструктивний характер наших зусиль, угоди досягти не вдалося", - підкреслюється в заяві директора МАГАТЕ Юкії Амано за підсумками дводенних переговорів групи спостерігачів, які пройшли в Тегерані 20 і 21 лютого.

Раніше представник Ірану при МАГАТЕ Алі Асгар Солтаніє повідомив, що ІРІ і Агентство продовжать переговори з питань двосторонньої взаємодії. Таку заяву він зробив у вівторок, 21 лютого, підбиваючи підсумки дводенного візиту в Тегеран делегації МАГАТЕ на чолі із заступником генерального директора з питань гарантій Херманом Наккартсом.

Іранський представник охарактеризував переговори як "дуже насичені". При цьому він не навів інших подробиць і не повідомив яких-небудь конкретних результатів переговорів.

Також під вівторок офіційний представник МЗС ІРІ Рамін Мехманпараст повідомив журналістам у ході брифінгу, що, як і в ході першого візиту до Ірану, делегація МАГАТЕ не буде інспектувати іранські об'єкти.

"Основною метою є переговори про співпрацю між Агентством і ІРІ, а не інспекції", - сказав дипломат.

За даними іранських джерел, в ході двох візитів до Ірану делегації МАГАТЕ обговорювалися стосуються іранської ядерної програми питання, "по яких зберігається невизначеність".

Три тижні тому сторони висловили задоволення підсумками першого раунду переговорів, заявивши, що їм "вдалося досягти певного прогресу". "Іранці підтвердили готовність вирішити всі питання, проте нам, звичайно ж, належить виконати ще дуже велику роботу", - заявив тоді Херман Наккартс.

Західні країни побоюються, що Тегеран може працювати над створенням ядерної зброї, зазначає "Інтерфакс". Іран звинувачення відкидає і наполягає на тому, що ядерна програма носить виключно мирний характер і потрібна країні для вироблення електроенергії.

Нагадаємо, ситуація навколо Ірану загострилася після того, як МАГАТЕ повідомило, що Тегеран вів розробки ядерної зброї. Країни Заходу запровадили проти Ісламської республіки нові санкції, на що Тегеран пригрозив перекрити Ормузьку протоку.

Останнім часом США скерували в район Перської затоки кілька авіаносців, а також розмістили в Катарі стратегічні бомбардувальники. Також повідомлялося, що авіаносна ударна група ВМС США на чолі з атомним авіаносцем Enterprise проводить навчання біля східного узбережжя штату Флорида, в рамках яких відпрацьовується сценарій можливого військового конфлікту з Іраном.

Раніше міністр оборони Ізраїлю Ехуд Барак заявив, що його країна готова вже зараз завдати удару по Ірану, якщо виявиться, що санкції проти ядерної програми Тегерана не працюють. У свою чергу, заступник командувача Корпусу вартових ісламської революції (КВІР) Хосейн Саламі заявив, що Іран атакує будь-яку країну, територія якої буде використана для військової агресії проти Тегерана.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 878 | Додав: adminA | Теги: МАГАТЕ не допустили на об'єкти, Іран
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ