Пн, 2024-04-29, 08:37


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Лютий » 19 » Іран просить "велику шістку" з безпеки розібратися у проблемі
21:38
Іран просить "велику шістку" з безпеки розібратися у проблемі
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Міністр закордонних справ Ірану Алі Акбар Салехі заявив в неділю, 19 лютого, що його країна виступає за проведення якомога раніше переговорів з "шісткою" міжнародних посередників (постійні члени РБ ООН плюс Німеччина) з ядерної проблеми його країни, повідомляє Интерфакс з посиланням на іранське агентство ІСНА.

Салехи виступив з пропозицією провести такі переговори в Стамбулі, але не уточнив можливі дати.

Міністр нагадав, що Тегеран повідомив про готовність до подібних переговорів в листі, направленому раніше в лютому верховному представникові ЄС з закордонних справ Кетрін Ештон.

"Ми чекаємо відповіді", - підкреслив глава МЗС Ірану.

Раніше повідомлялося, що два військові кораблі Ірану 16 лютого вийшли у Середземне море через Суецький канал і прибули до сирійського порту Тартус.

У свою чергу глава МЗС Великобританії закликає Ізраїль не завдавати поки удару по Ірану.

Ізраїлю в даний час не варто завдавати ударів по іранських ядерних об'єктах, заявив в неділю, 19 лютого, міністр закордонних справ Великобританії Вільям Хейг.

"Я не думаю, що на даний момент Ізраїль би вчинив мудро, почавши завдавати ударів по Ірану", - сказав міністр в інтерв'ю Бі-Бі-Сі.

"На мій погляд, Ізраїль, як і решта всіх країн світу, повинні подивитися, чи увінчається успіхом наша нинішня тактика: поєднання санкцій і економічного тиску на Іран з готовністю до переговорів", - додав він.

В той же час, Хейг попередив, що якщо Іран отримає доступ до ядерної зброї, в регіоні цілком може початися війна.

"У такому разі або на Іран нападуть, і тоді почнеться війна, або ми станемо свідками холодної війни, під час якої Тегеран в довгостроковій перспективі піддаватиметься інтенсивним економічним санкціям і виявить, що і інші країни в регіоні теж вирішили обзавестися ядерною зброєю", - сказав міністр закордонних справ Великобританії.

Хейг підкреслив, що, розглядає всі можливі варіанти вирішення іранської проблеми, у тому числі і військовий. При цьому, він вважає за краще вирішити дане питання мирно - на переговорах.

Як повідомлялося, керівництво Ізраїлю активно обговорює питання про нанесення удару по ядерних об'єктах Ірану, проте остаточного рішення ще немає.

Раніше повідомлялося, що влада Ірану ухвалила рішення припинити постачання нафти французьким і британським компаніям, заявили в неділю, 19 лютого, в міністерстві нафти Ірану.

"Продаж нафти компаніям з Великобританії і Франції припинено", - мовиться в заяві представника міністерства Алірези Нікзада.

Раніше британські ЗМІ повідомляли, що іранські вчені намагаються встановити на підземному ядерному центрі поблизу міста Кума декілька тисяч центрифуг нового покоління зі збагачення урану.

Нагадаємо, наприкінці січня 2012 р. Євросоюз схвалив новий пакет обмежувальних заходів стосовно Ірану, покликаний скоротити джерела фінансування ядерної програми країни. Рада ЄС ввела заборону на імпорт, придбання і транспортування іранської нафти і нафтопродуктів, а також на фінансових і страхових операцій, що їх обслуговують. Повністю нафтове ембарго щодо Ірану повинне набути чинності 1 липня 2012 р., до цієї дати європейським країнам дозволено купувати іранську нафту за чинними контрактами.

Причиною санкцій проти Ірану стала публікація доповіді Міжнародні=ої організації по атомній енергії (МАГАТЕ), в якій мовилося, що Іран до 2003 р. вів роботи, спрямовані на створення ядерної зброї, і що подібна діяльність може вестися і до цього дня. США, Ізраїль і низка країн Заходу підозрюють Іран в спробах створити ядерну зброю. Іранський уряд заявляє, що його ядерна програма має мирний характер.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 974 | Додав: adminA | Теги: Іран просить велику шістку з безпек
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ