Пт, 2024-04-26, 18:36


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Головна » 2010 » Липень » 7 » Іранська влада визначила, як мають право стригтися чоловіки. За непокору - арешт
14:58
Іранська влада визначила, як мають право стригтися чоловіки. За непокору - арешт
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


Міністерство культури Ірану затвердило список дозволених чоловічих стрижок. Зачіски, які належить робити доброчесному громадянину Ісламської Республіки, наочно продемонстровано на плакатах із фотографіями стрижених моделей - анфас і в профіль, передає сьогодні Бі-Бі-Сі.
Волосся деяких з них покриті гелем, в інших можна помітити пишні чубчики у стилі 1980-х або акуратні бакенбарди. Проте ані хвостиків, ані будь-яких натяків на довге волосся не допускається.

"Запропоновані зачіски обрано, виходячи із зовнішності іранців, нашої культури, релігії та законів ісламу", - говорить Джалех Ходаяр, відповідальна за проведення наприкінці липня Фестивалю скромності і хіджабів. "Ми щасливі, що уряд Ісламської Республіки підтримав нашу ініціативу з розробки цих зачісок".

Каталог з повним переліком "ісламських" стрижок має бути опубліковано найближчим часом.

Відповідно до ісламської традиції, жінки повинні носити довге волосся, яке, втім, має бути приховане від очей сторонніх. Чоловікам же заборонено носити довге волосся, яке може зробити їх схожими на жінок. До того ж чоловіка, швидше за все, вважатимуть особливо доброчесним, якщо він відпустить бороду і стане акуратно стригти вуса.

Іранська поліція регулярно проводить облави і затримує жінок у вузькому одязі і легковажних накидках на головах та чоловіків у джинсах із низьким поясом і довгим волоссям. Надходили повідомлення про те, що деякі перукарні було закрито за те, що ті робили своїм клієнтам "декадентські західні стрижки".

Духовні лідери закликали до більш жорстких заходів боротьби з носінням одягу, що не відповідає ісламським традиціям. У червні президент Махмуд Ахмадінежад зазнав критики за те, що засудив суворі облави на носіїв нескромних нарядів.

При цьому іранська влада переймається не лише зовнішністю мусульман, а й виглядом манекенів. Правоохоронці ісламської моралі заборонили власникам магазинів використовувати для демонстрації жіночого одягу манекени без головної хустки (хіджабу). Крім того, забороняється виставляти краватки і краватки-метелики, а продавати жіночу білизну можуть тільки продавці-жінки.

Багато жителів країни вважають, що державна політика стосовно моди занадто консервативна, проте немає жодних ознак того, що у найближчому майбутньому її буде послаблено.

Деякі жінки в Ірані воліють носити вузькі штани разом з широкими накидками або пальто, проте присутність на вулицях Тегерана офіцерів поліції моралі постійно нагадує про те, на який ризик вони наражаються.

Що ж стосується зачісок, то інший світ, не такою мірою консервативний, як Іран, також складає свої списки, але це не "дозволені" стрижки, а найкращі зачіски в кіно.

Найбільш культовою була названа зачіска принцеси Леї з фільму "Зоряні війни". Друге місце посів синій "циліндр" з волосся Мардж Сімпсон. Третьою за популярністю була визнана зачіска актриси Одрі Хепберн у фільмі "Сніданок у Тіффані".

Особливого значення зачіска набула і в Україні після того, як коса екс-прем'єра Юлії Тимошенко стала справжнім брендом.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1025 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ