Пт, 2024-04-26, 01:50


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 23 » Ірина Фаріон: Собором і чорта поборемо
20:56
Ірина Фаріон: Собором і чорта поборемо
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

"Соборність – це якість кожного з нас, це аксіоматичність української ідеї. Ніхто не доводить того, що Україна повинна бути тільки унітарною державою, ніхто не доводить того, що у нас повинна бути державною тільки одна мова, ніхто не доводить того, що не має бути флота загарбника на наших теренах", - заявила член Політради ВО "Свобода" Ірина Фаріон під час Віче з нагоди Дня Злуки України, організованому Народним комітетом захисту України у Києві.

Ірина Фаріон, зокрема, сказала: "Я хочу, щоби ми поміркували з вами над поняттям соборності, щоби ми пошукали в собі істину, щоби сперлися на те, що робить нас людьми.

Я мала можливість стояти тут на сцені і нудитися, і дивитися в небо і на вас, і зрозуміла таку річ: як це добре, що є Господь над нами. Як це страшно, коли на землі чортів більше, ніж у пеклі. Але я спиралася на ваші обличчя і розуміла, що тут, на цьому майдані, стоїть основний капітал України. Не наші надра, не політичне структурування держави, не державні інституції, а саме ми з вами, шановна громадо, є основним капіталом України. Наші душі, наші серця, наші ідеї, наші символи та переконання, і навіть не так наші знання, як наші світоглядові цінності є основним капіталом цієї землі. Тоді ця земля в абсолютній та повній гармонії сходиться з небом та з нами.

Я представляю землю, устами якої 22 січня 1919 року було проголошено Акт Злуки – це галицька земля. Це мій рідний неповторний, незрівняний, унікальний Львів, який, сподіваюся, остаточно та назавжди розриває з ліберальною ідеологією та демонструє тільки націоцентричну та націоналістичну ідею.

Устами Лонгина Цегельського – доктора права, тут, на цьому майдані, було проголошено Акт Злуки. Саме цей Лонгин Цегельський, доктор права, прадід Олега Тягнибока, зачитав Акт Злуки. Саме цей доктор права у моєму рідному неповторному Львові 1890 року видав фундаментальну працю, яка зробила коперниківський переворот у свідомості українців, працю, яка називалась "Самостійна Україна" Миколи Міхновського. У ній були сформовані основні заповіді українського націоналізму, саме у цій праці було виписано головну тезу, яка об'єднує і об'єднуватиме нас всіх. Це теза проста, як день і ніч – Україна для українців, а не для людей. І це зовсім не означає, що, якщо на нашій землі живе етнічна меншина, українець не леліятиме її у своєму домі. Але ця етнічна меншина має знати нашу мову, нашу культуру, нашу духовність і закони нашої держави. Тому що не приходять до чужого дому зі своїм статутом. Ось вона – єдність сходу та заходу, єдність прадіда Олега Тягнибока Лонгина Цегельського і великого правника Миколи Міхновсього.

Собором і чорта поборемо! Все буде добре, дякую вам".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1089 | Додав: news
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ