Чт, 2024-04-25, 06:55


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2021 » Серпень » 22 » Історія появи пилососа і перспектива подальшого розвитку
12:52
Історія появи пилососа і перспектива подальшого розвитку
Інші останні Новини науки і технології на сайті holosUA.com/

Історія появи пилососа, і перспектива подальшого розвитку

Пилососи - незамінні помічники сучасних господинь. Вони легкі, функціональні, прості у використанні, а деякі дуже навіть самостійні. До речі, якщо ваш пилосос поламався і вам потрібні запчастини для нього, тоді радимо перейти за посиланням https://toolparts.com.ua/ua/shop/category/zapchasti-i-komplektuiushchie-dlia-bytovoi-tehniki/zapchasti-dlia-pylesosov, тут ви знайдете все необхідне для вашого помічника за доступними цінами. А колись...

двигун пилосос

З історії створення домашнього помічника

Перші пилососи з'явилися в Лондоні на початку ХХ століття і відразу ж завоювали славу "самого дурного винаходу". Ці бензинові монстри були просто величезними і жахливо гучними і просто не вміщалися в кімнаті. Від них в будинок, де необхідна була прибирання, простягали через вікно або двері довгий шланг. Не дуже зручно, чи не так? Та й лондонським коням шум таких чудо-агрегатів припав зовсім не до смаку. Тому використання "фирчащого Біллі" на вулицях Лондона було заборонено.

Але все-таки цей монстр знайшов своє застосування і визнання в найвищих колах. Слава наздогнала "Біллі" після вдалої чистки величезного килима у Вестмінстерському абатстві. Британські королівські особи із задоволенням демонстрували прогресивне досягнення сучасної техніки, що послужило йому чудовою рекламою.

Перший, по-справжньому домашній, пилосос придумав американський прибиральник Мюррей Спенглер, який страждав від алергії на пил. В якості деталей для свого пристрою винахідник використовував підручні матеріали. Зовсім непоказний, але при цьому відмінно працювало. Патент на винахід викупив далекоглядний підприємець Вільям Гувер, і з 1908 року почалося поширення цих домашніх помічників по світу.

Згодом домашні прибиральники удосконалювалися. З'являлися нові фірми-виробники, які пропонували більш функціональні моделі.

Сучасні пилососи здатні позбавити приміщення не тільки від пилу, але і від різноманітних алергенів. Вони компактні, безшумні і різноманітні. Серед них гідне місце займають роботи-пилососи.

Сучасні роботи-пилососи

Появі роботів-пилососів світ також зобов'язаний американцям. Компанія iRobot народилася в 1990 році в Массачусетському технологічному інституті, а перші диво-помічники з'явилися на ринку в 2003 році. Ці пристрої були з розміром із середню тарілку, самостійно пересувалися по дому і збирали пил.

пилосос iRobot

У нового пристрою були періоди злетів і падінь, і тільки з 2005 року цей самостійний прибиральник отримав всесвітнє визнання. У iRobot з'явилися великі фірми-послідовники. На ринку з'являються все нові моделі, які не тільки відмінно чистять, але також і миють будь-які покриття підлоги, витончено обходять всі перешкоди, самі заряджаються і скидають накопичене сміття, а також чистять басейни.

Немає межі досконалості

Конструктори провідних виробників не бажають зупинятися на досягнутому, і весь час працюють над удосконаленням пилососів. Сучасні прибиральники-самоходи не вміють підніматися і прибирати сходи, а також не переступають через поріжок. Ще вони не вміють збирати розкидані речі та іграшки, які розкидав пустотливий малюк.

Подібних ідей і необхідних функцій ще маса і будемо сподіватися, що найближчим часом ми побачимо такі прилади в наших магазинах.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини науки і технології | Переглядів: 773 | Додав: admin | Теги: історія, пилосос
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ