Чт, 2024-04-25, 17:27


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 5 » Івано-Франківська облрада обурюється "антиукраїнською політикою" Росії
10:56
Івано-Франківська облрада обурюється "антиукраїнською політикою" Росії
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Івано-Франківська обласна рада стурбована проявами антиукраїнської внутрішньої політики керівництва Росії.

Сьогодні на сесії облради депутати прийняли звернення з приводу обмеження культурних та національних прав українців у Російській Федерації, адресоване Президенту України Віктору Януковичу, Верховній Раді, Кабінету міністрів і Посольству РФ в Україні.

Депутати облради вважають, що "ліквідація Федеральної національно-культурної автономії українців у Росії та закриття єдиної на всій території цієї держави Бібліотеки української літератури у Москві є красномовним свідченням того, як у Російській Федерації свідомо й організовано здійснюється обмеження культурних і національних прав українців".

На думку депутатів, "будь-які заяви вищого керівництва про нібито дружню до України політику, стратегічне партнерство та "братні" взаємини з українським народом" слід сприймати як фальшиві декларації, які служать всього лиш прикриттям його імперської політики".

У депутатів Івано-Франківської облради "викликає подив, що вище державне керівництво України не вживає адекватних заходів на такі недружні кроки сусідньої держави і належно не захищає права та інтереси етнічних українців, які проживають в Росії".

Депутати називають звернення українського МЗС до влади Росії "кволими і безсилими на тлі того, як в Україні безборонно функціонують численні російські політичні та громадські організації на зразок Російського культурного центру у Києві, що займається відвертою антидержавною діяльністю і брутально порушує Конституцію та законодавство України".

"Натомість поєднання мовчанки вищого українського керівництва на такі факти ущемлення прав українців у Російській Федерації із нагнітанням українофобії та україноненависництва у внутрішній українській політиці… дає українському суспільству підстави стверджувати про несамостійність української влади і її прокремлівський характер", - наголошується у зверненні облради.

Депутати вимагають від Президента України та уряду "вжити рішучих заходів щодо захисту прав і свобод українців, які проживають в Російській Федерації, забезпечити дотримання міжнародних договорів та угод, якими ці права і свободи гарантуються, та припинити функціонування російських центрів, які займаються антиукраїнською діяльністю на території нашої держави".

"Звертаємося до Посольства Російської Федерації в Україні із застереженням, що, продовжуючи практику ущемлення прав українців на своїй території, російське державне керівництво негуманно ставиться й до російської етнічної меншини в Україні, оскільки робить її заручником такої політики і наражає на симетричну реакцію з боку українського суспільства", - сказано у зверненні Івано-Франківської облради.

Зазначимо, що 23 грудня відділ боротьби з екстремізмом МВС РФ під час обшуку вилучив з Бібліотеки української літератури у Москві понад 50 книжок для проведення психолого-лінгвістичної експертизи.

26 грудня директор бібліотеки Наталія Шаріна повідомила, що після цього бібліотеку опечатано і закрито. За її словами, 24 грудня у бібліотеці пройшов другий обшук, внаслідок якого було вилучено жорсткі диски з комп'ютерів, а також читацькі квитки.

28 грудня МЗС РФ пообіцяла Україні не закривати українську бібліотеку.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 2128 | Додав: news
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ