Пт, 2024-04-19, 12:25


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Квітень » 12 » Іващенка посадили на п'ять років - "тюремний Кабмін" Тимошенко поповнюється
14:13
Іващенка посадили на п'ять років - "тюремний Кабмін" Тимошенко поповнюється
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Печерський районний суд Києва засудив колишнього тимчасового виконувача обов'язків міністра оборони України Валерія Іващенка до п'яти років позбавлення волі із забороною на три роки виконувати організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції в органах державної влади. Іващенка також позбавили 2-го рангу держслужбовця, передає holosUA.com.

Крім того, суд засудив колишнього керівника санації Феодосійського судномеханічного заводу Сергія Міхеєва до трьох років позбавлення волі, також із забороною три роки обіймати державні посади. Відповідне рішення суд оголосив 12 квітня.

Разом з тим суд залишив без розгляду цивільний позов Феодосійського судномеханічного заводу і зняв арешт з майна та коштів, які належать Іващенку.

Як повідомлялося, Генеральна прокуратура України 20 серпня 2010 року порушила стосовно Іващенка кримінальну справу за ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем).

Іващенко в листопаді 2009 року, обіймаючи тимчасово посаду виконувача обов'язків глави Міноборони, підписав складений керуючим санацією Феодосійського судномеханічного заводу план санації. Цим документом передбачена реалізація державного майна, зокрема трьох причалів, бомбосховища та будівлі, яке забезпечувало розміщення і зберігання мобілізаційних матеріальних резервів. Для Іващенка було обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Деякий час він перебував у Лікарні швидкої допомоги Києва, крім того, оголошував голодування. Медики після обстеження Іващенка рекомендували йому лікування в неврологічному стаціонарі.

Наприкінця грудня 2011 року Печерський райсуд Києва доручив забезпечити його лікування. Тимчасом адвокат Борис Нечипоренко заявив, що пенітенціарна служба замість лікування його підзахисного проводить постійні медичні обстеження. Іващенко неодноразово відмовлявся брати участь у судових засіданнях через погане самопочуття і просив викликати йому швидку допомогу.

У Державній пенітенціарній службі стан здоров'я Іващенка назвали задовільним і таким, що дозволяє брати участь в судовому процесі.

Держзвинувачення просило для Іващенка покарання у вигляді 6 років позбавлення волі з забороною на 3 роки обіймати керівні посади без конфіскації майна.

Сьогодні, 12 квітня, Печерський районний суд Києва розпочав оголошення вироку колишньому першому заступнику міністра оборони Валерію Іващенку.

Іващенко не згоден з вироком, а Генпрокуратуру вважає "злочинною організацією"

Валерій Іващенко вважає винесений йому Печерським райсудом Києва вирок неправосудним.

"У мене не було ніяких ілюзій щодо вироку. Вирок слово в слово повторює обвинувальний висновок, написаний прокурорами в січні 2011 року. У мене є всі підстави вважати вирок неправосудним", - заявив він у четвер у залі суду після оголошення йому вироку.

Іващенко назвав Генеральну прокуратуру України "злочинною організацією" і нагадав суддям та прокурорам про кримінальну відповідальність за незаконні, неправомірні дії та рішення, зазначивши, що для них "це лише питання часу".

Четвертий екс-підлеглий Тимошенко сів у в'язницю

Процес над Іващенко довгий час проходив на тлі інших, більш резонансних судових процесів у справах щодо екс-прем'єра Юлії Тимошенко і колишнього глави МВС Юрія Луценка.

11 жовтня 2011 року Печерський райсуд Києва засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі. На 19 квітня призначено судове засідання по звинуваченню екс-прем'єра Тимошенко у рамках справи про фінансові порушення корпорації "Єдині енергетичні системи України". Йдеться про ухилення від сплати податків, про розкрадання бюджетних коштів на велику суму.

Луценка 27 лютого засуджено до 4 років позбавлення волі з конфіскацією майна за перевищенні посадових повноважень. Печерський районний суд визнав винним екс-міністра в розкраданні державного майна у особливо великих розмірах. Крім того, суд ухвалив стягнути з Луценка в інтересах МВС більше 643 тис гривень.

Рівно тиждень тому прозвучав вирок відносно ще одного члена уряду, який очолювала Тимошенко. До трьох років ув'язнення "за перевищення влади і посадових повноважень" засуджений екс-міністр охорони природного довкілля Георгій Філіпчук.

Ще один колишній член кабміну, міністр економіки Богдан Данилишин, оголошений в розшук. Відносно нього розслідується кримінальна справа за фактом спричинення їм великого збитку державі.

Прокурор задоволений вироком Іващенку
Керівник групи державного обвинувачення у Печерському районному суді Києва Петро Коваль задоволений вироком, оголошеним сьогодні колишньому т.в.о. міністра оборони Валерію Іващенку. Про це він заявив в інтерв’ю журналістам після завершення суду.

"Ми погоджуємось з прийнятим рішенням. Оскаржувати його я не бачу підстав на теперішній час", - сказав Коваль.

На його думку, "суд об’єктивно розглянув цю справу".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1046 | Додав: adminA | Теги: Іващенка, п'ять років, Тюремний Кабмін Тимошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ