Сб, 2024-04-20, 05:23


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2018 » Лютий » 17 » Із міністром оборони США Порошенко обговорив розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі
11:54
Із міністром оборони США Порошенко обговорив розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

  Співрозмовники наголосили на важливості політики санкцій проти РФ до відновлення територіальної цілісності та суверенітету України.

У рамках участі в Мюнхенській конференції з питань безпеки президент України Петро Порошенко провів зустрічі з міністром оборони США Джеймсом Меттісом. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Згідно з повідомленням, Порошенко висловив глибоку вдячність за тверду позицію США на підтримку суверенітету і територіальної цілісності України.

«В Україні вірять у лідерство Сполучених Штатів Америки у справі зміцнення трансатлантичного фронту протидії російській агресії та спробам розхитування світової законності та порядку», - наголосив глава держави.

Сторони обговорили ситуацію на Донбасі та висловили занепокоєння у зв’язку з триваючими спробами Росії та підтримуваних нею бойовиків підірвати мирний процес. Було також обговорено необхідність розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі відповідно до принципів ООН та цілей Мінського процесу.

Співрозмовники наголосили на важливості політики санкцій проти РФ до відновлення територіальної цілісності та суверенітету України.

Глава держави висловив вдячність за важливі рішення Вашингтону у питанні зміцнення потенціалу Збройних Сил України та обороноздатності України. Останні рішення Вашингтону є сигналом агресору проти будь-яких намірів ескалації ситуації на Донбасі, яка, за наявних в України нових оборонних можливостей, у рази збільшить ціну такої ймовірної агресії.

У свою чергу, Меттіс підтвердив тверду відданість Сполучених Штатів Америки справі відновлення суверенітету і територіальної цілісності України, а також відзначив значний прогрес, який здійснила Україна у реформуванні сфери безпеки та оборони.

Сторони обговорили подальші кроки з метою зміцнення оборонної стійкості України, а також відзначили пріоритетність розвитку стратегічного партнерства між Києвом та Вашингтоном.

Також повідомляється, що в зустрічі взяв участь спеціальний посланник президента США по Україні Курт Волкер.

Нагадаємо, 16 лютого відкрилася Мюнхенська конференція з безпеки, на якій планується обговорення ключових викликів у сфері безпеки, у тому числі ситуацію в Україні.

Раніше повідомлялося, що в рамках міжнародної Мюнхенської конференції відбудеться зустріч "нормандської четвірки" із врегулювання конфлікту на сході України. Передбачалося, що сторони розглянуть питання введення миротворчої місії ООН на Донбас. Однак згодом стало відомо, що зустріч перенесли.

 

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 774 | Додав: adminA | Теги: миротворча місія ООН, порошенко, донбас, міністр оборони США
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ