Чт, 2024-04-25, 02:25


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Лютий » 15 » Ізраїль буде мститися Ірану, який нібито влаштував вибухи в Таїланді
11:35
Ізраїль буде мститися Ірану, який нібито влаштував вибухи в Таїланді
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Міністр оборони Ізраїлю Ехуд Барак заявив, що за вибухами в Бангкоку стоїть Іран, повідомляє агентство AP. "Ми знаємо, хто здійснив теракти, ми знаємо, хто їх послав, та Ізраїль помститься їм", - висловився про вибухи інший член уряду Ізраїлю, міністр громадської безпеки Іцхак Ааронович, цитує "Газета.ru".

Три вибухи прогриміли в столиці Таїланду у вівторок. В результаті чотири людини зазнали поранень. Вибухи намагався здійснити іранець, якого госпіталізовано з відірваними ногами після невдалої спроби підірвати поліцейських.

Один з вибухів стався в будинку, в якому проживали троє іранців. Вибух частково зруйнував дах. Потім внаслідок кількох вибухів було тяжко поранено іранця, який ніс у рюкзаку вибухівку, і ще чотирьох людей. Згідно з деякими даними, він кинув гранату в бік поліцейських, але граната відскочила від дерева і впала йому під ноги.

У пораненого виявили гроші в іранській, американській і таїландській валютах, а також документи на ім'я Саїда Мораді (раніше повідомлялося, що в документах було вказано ім'я Саїб Морабі).

Потерпілого доставили до лікарні. За деякий час у Міжнародному аеропорту Бангкока заарештували другого підозрюваного, який збирався вирушити в Малайзію. Поліцейські продовжують розшукувати третього підозрюваного.

Влада Таїланду звернулася до Ірану з проханням пояснити, чим займалися в королівстві троє іранських громадян, в квартирі яких знайшли вибухові речовини, після того як один з них підірвався на власній бомбі і втратив ноги.

При цьому напередодні місцева влада не поспішала офіційно визнавати інцидент у Бангкоку терактом. Генерал поліції Пансірі Прапават сказав, що наразі не вдалося встановити, що саме збиралися підірвати підозрювані.

Раніше, в понеділок, вибухи сталися біля посольств Ізраїлю в Індії та Грузії.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху напередодні вже заявляв про підозри, які падають на Іран. Нетаньяху пов'язав вибухи з інцидентами, що сталися місяць тому, коли було відвернено кілька аналогічних замахів на громадян Ізраїлю та представників місцевих єврейських діаспор в Азербайджані і Таїланді.

В Індії в результаті вибуху був поранений співробітник посольства Ізраїлю. Другу бомбу, встановлену в автомобілі, який возив співробітника посольства Ізраїлю в Тбілісі, знешкоджено.

Все це відбувається на тлі загострення відносин Ірану з міжнародним співтовариством. Так, у вівторок американський авіаносець Abraham Lincoln пройшов через Ормузьку протоку вдруге за місяць.

У грудні минулого року Іран заявив, що заблокує цю протоку - один з ключових морських шляхів транспортування нафти з Перської затоки. Тегеран погрожував зробити це в тому разі, якщо Європа накладе ембарго на постачання іранської нафти. У січні країни Євросоюзу схвалили ембарго. За допомогою таких санкцій країни ЄС хочуть переконати Іран відмовитися від своєї ядерної програми. На початку лютого міністр оборони США Леон Панетта не виключив, що у зв'язку з дедалі вищою напруженістю навколо Ірану Ізраїль навесні або влітку може завдати ракетно-бомбового удару по ядерних об'єктах Тегерана.

Тегеран заперечує причетність до вибухів у Бангкоку і навіть готовий допомогти в розслідуванні справи

Іран не причетний до терактів у Бангкоку, а відповідальність за них несе лише влада Ізраїлю, заявив у середу представник МЗС Ісламської республіки Рамін Мехманпараст в ефірі іранського державного телебачення.

За його словами, Ізраїль таким чином намагається "зашкодити розвитку дружніх відносин між Іраном і Таїландом".

Мехманпараст також висловив готовність Ісламської республіки допомогти в розслідуванні справи про вибухи в Бангкоку, передає "Інтерфакс-Україна".

Метою іранців були ізраїльські дипломати, повідомляють джерела в спецслужбах

Метою ймовірних терористів у Бангкоку були ізраїльські дипломати, повідомляє AFP з посиланням на джерело в спецслужбах Таїланду.

"Ця група, що складалася з трьох іранців, була групою вбивць, метою яких були ізраїльські дипломати, зокрема посол", - цитує AFP слова неназваного джерела.

За даними влади Таїланду, три вибухи в Бангкоку стали результатом помилки іранських терористів під час складання саморобної бомби, передає РИА "Новости".

Як повідомив представник уряду, "троє громадян Ірану збирали у квартирі, яку зняли на тривалий термін, і в житловому будинку на вулиці Пріді Пханомьонга 31 саморобну бомбу, до складу якої входила пластикова вибухівка С-4", проте "в процесі складання сталася помилка, що призвела до вибуху".

Відразу після вибуху двоє з трьох іранців залишили квартиру, а третій затримався на кілька хвилин. Потім він спробував взяти на вулиці біля будинку таксі, однак водій не зупинився, і тоді іранець кинув у таксі саморобну бомбу з пластиду, яка вибухнула, не сильно поранивши водія і одного перехожого.

Водій таксі і жителі кварталу негайно викликали поліцію. Побачивши поліцейський автомобіль, іранець кинув у нього ще один саморобний вибуховий пристрій, який при цьому потрапив у дерево, відскочив від нього і вибухнув, відірвавши обидві ноги самому зловмиснику.

У квартирі, яку знімали іранці, було знайдено значну кількість С-4 та інших вибухових матеріалів.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 987 | Додав: admin | Теги: Ізраїль, Таїланд, вибух, Іран
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ