Пт, 2024-03-29, 08:46


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2010 » Серпень » 4 » Ізраїль підтягує додаткові війська до кордону з Ліваном через учорашній конфлікт
19:22
Ізраїль підтягує додаткові війська до кордону з Ліваном через учорашній конфлікт
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


Ізраїль перекидає військові частини і бронетехніку до кордону з Ліваном, де у вівторок стався збройний конфлікт. Інженерні частини Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почали зведення додаткових укріплень навпроти сектора Ель-Едейса-Тейба-Кфар Кілла, де сталася перестрілка, що призвела до жертв з обох сторін. Як передала ізраїльська армійська радіостанція, "напрям підкріплень до кордону повинен стати ясним сигналом ліванському уряду", повідомляє ИТАР-ТАСС.
У свою чергу Вища рада оборони Лівану, що зібралася під головуванням президента Мішеля Сулеймана, схвалила звернення до ліванського народу і Збройних сил, в якому висловлюється рішучість "відбити віроломний ізраїльський напад, незважаючи на жертви". Військам відданий наказ перебувати в стані підвищеної боєготовності.

Практично всі політичні партії Лівану вітали "відсіч, яку дали вторгненню супротивників ліванські військовослужбовці". Лідер радикального шиїтського угруповання "Хезболла" шейх Хасан Насралла заявив, що "передає весь потенціал сил опору" в розпорядження армійського командування, і пригрозив Ізраїлю "могутньою атакою у відповідь у разі нової агресії".

Ізраїльське керівництво поклало всю відповідальність за прикордонний збройний конфлікт, що стався у вівторок, на ліванську сторону. На підтвердження своїх слів ізраїльська армія поширила в середу дані аерофотознімання району, де відбувся інцидент. Напередодні Ізраїль подав скаргу в ООН і вимагає проведення міжнародного розслідування події на кордоні.

Військовослужбовці Армії оборони Ізраїлю не перетинали кордону з Ліваном безпосередньо перед виникненням інциденту у вівторок, повідомив у середу в ефірі ізраїльської армійської радіостанції представник миротворчих сил ООН на ізраїльсько-ліванському кордоні Мілош Стругар. При цьому він додав, що миротворчі сили ООН на ізраїльсько-ліванському кордоні майже щодня отримують повідомлення про провокації з боку Лівану.

Коментуючи інцидент, що стався у вівторок, Стугар підтвердив, що Армія оборони Ізраїлю проінформувала сили ООН про проведення прикордонних робіт, і сили ООН передали цю інформацію ліванській стороні. Зараз, за словами Стругара, миротворчі сили ООН роблять все можливе для приведення ситуації в норму.

ЗМІ вже називають прикордонний інцидент найсерйознішим за чотири роки після Другої ліванської війни. Рада Безпеки ООН зібралася на екстрене засідання і висловила глибоку занепокоєність інцидентом, що стався на лівансько-ізраїльському кордоні, закликавши сторони проявляти стриманість.

У Ель-Едейсі, де стався інцидент, перебуває зараз італійський генерал Санті Бонфанті, який за відсутності іспанського генерала Альберто Асарта командує Тимчасовими силами ООН в Лівані (UNIFIL). Миротворці намагаються встановити, хто став призвідником перестрілки.

Раніше начальник Північного округу генерал-майор Гаді Айзенкот заявив, що йдеться про сплановану провокацію з боку ліванської армії: декілька ліванських снайперів відкрили вогонь по офіцерах Армії оборони Ізраїлю, що контролювали інженерні роботи в районі кордону, повідомляє NEWSru.co.il.

В результаті збройного зіткнення був убитий командир батальйону резервістів підполковник Дов (Бері) Арарі (45 років) з Нетанії. Капітан Езра Лакія отримав тяжкі поранення, в критичному стані він був доставлений в хайфську лікарню, де йому провели термінову операцію. За станом на ранок 4 серпня, лікарі оцінюють стан пораненого офіцера як "від середнього ступеня тяжкості до важкого".

Офіційний Бейрут наполягає, що винуватцями інциденту є ізраїльські військові, які "зарозуміло проігнорували" заперечення ліванських військових проти проведення інженерних робіт на цій ділянці кордону. Ліван стверджує, що ізраїльтяни спиляли дерево на ліванській стороні, щоб встановити камеру. Після цього, за версією Бейрута, ліванські військові зажадали, щоб ізраїльтяни покинули прикордонну зону і почали стріляти в повітря, у відповідь ізраїльські військові узяли їх на приціл. Саме тоді ліванські солдати й почали стріляти на ураження, стверджують в Бейруті.

ЦАХАЛ наголошує, що інженерні підрозділи працювали на території Ізраїлю. У UNIFIL визнають, що ізраїльтяни не порушували кордону і діяли відповідно до досягнутої раніше угоди. У відповідь на обстріл ізраїльська армія атакувала за допомогою артилерії і військових вертольотів укріплений пункт ліванської армії і командування батальйону, до якого мали належати солдати, що напали на ізраїльських військовослужбовців.

Незабаром представники командування ліванської армії зв'язалися з ізраїльськими колегами і попросили припинити вогонь, щоб дозволити ліванським військовим забрати з поля бою поранених. ЦАХАЛ позитивно відповів на це прохання і припинив вогонь - але через півгодини ізраїльські військовослужбовці знову були атаковані з ліванської території: ізраїльський танк був обстріляний з гранатомета. Лівану не вдалося вразити ціль, екіпаж танка завдав у відповідь ударів по цілях на ліванській території.

В результаті перестрілки було убито четверо ліванців - троє військовослужбовців і журналіста: репортер і фотограф газети "Аль-Ахбар" Асаф Абу Рахаль (один із ветеранів цього видання). Судячи з повідомлень ліванських ЗМІ, у момент початку перестрілки на кордоні в районі села Ель-Едейс перебували й інші представники преси. Навіщо і хто їх запросив спостерігати за цим рутинним процесом, поки що незрозуміло.

У Ізраїлі підозрюють в організації провокації на лівансько-ізраїльскому кордоні керівництво "Хезболли". Але ліванські військові наполягають на тому, що "Хезболла" не причетна до даного інциденту і готові узяти всю відповідальність на себе. При цьому прес-служба армії Лівану підтвердила, що ліванські військові першими відкрили вогонь по ізраїльтянах.

Ватажок "Хезболли" шейх Насралла після прикордонного інциденту виступив з промовою, в якій, крім звинувачень Ізраїлю у вбивстві екс-прем'єра Лівану Рафіка Харірі, говорив про "віроломний напад" ізраїльтян на ліванських військових. Він називав солдатів ліванської армії "героями" і наголошував, що "Хезболла" у будь-який момент готова надати дієву допомогу ліванській армії.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1078 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ