Пт, 2024-04-26, 03:15


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Січень » 2 » Ізраїль та Іран "грають м'язами", випробовуючи ПРО. ВІДЕО
17:06
Ізраїль та Іран "грають м'язами", випробовуючи ПРО. ВІДЕО
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Іранські військові в понеділок, 2 січня, успішно провели випробування другої ракети дальнього радіусу дії класу "земля-земля", повідомляє британська телерадіокорпорація Бi-Бi-Сi з посиланням на іранські ЗМІ, запуск ракети Nour пройшов успішно.

Раніше в понеділок вже була запущена одна "ракета дальнього радіусу дії", а також нова модифікація протикорабельної крилатої ракети "земля-море" під назвою Qader. Її дальність перевищує 200 кілометрів. Пройшли випробування і нового ракетного комплексу ППО.

Випробування ракет проводяться в рамках десятиденних учень іранських військово-морських сил.

Іран оголосив про успішне випробування крилатої ракети в ході військово-морських вчень в Ормузькій протоці, що сполучає Перську затоку з Індійським океаном.

Іранські офіційні ЗМІ повідомили, що це перше успішне випробування протикорабельної ракети "Гадер" власного виробництва.

Як повідомляється, "Гадер" має радіус дії 200 км; іранські ЗМІ називають її зброєю дальнього радіусу дії, проте для крилатої ракети це швидше середня або навіть мала дальність, відзначає агентство FP.

В неділю, 1 січня, Іран випробував в Ормузькій протоці ракету-перехоплювач середньої дальності і вразив повітряну ціль; в понеділок, 2 січня, планується випробувати ще два нові типи ракет, повідомляють іранські ЗМІ з посиланням на військових.

Військово-морські вчення і випробування ракет проходять на тлі заяв Тегерана про те, що він блокує Ормузьку протоку у випадку, якщо західні країни введуть додаткові санкції, що перешкоджають експорту іранської нафти.

Через Ормузьку протоку проходить до 20% світових перевезень нафти, і США заявили, що не допустять перекриття протоки.

За допомогою санкцій західні країни намагаються перешкодити реалізації іранської ядерної програми, націленої, на їх думку, на створення атомної бомби.

Іран наполягає на тому, що його ядерна програма переслідує виключно мирні цілі.

Ізраїль випробовує нову ПРО

Найближчим часом в Ізраїлі почнеться другий етап випробувань протиракетної системи "Хец-3", повідомляє NEWSru.co.il з посиланням на радіостанцію "Решіт бети". Очікується перевірка роботи новітніх систем, що забезпечують ракеті "Хец-3" значну перевагу в швидкості і маневруванні.

На випробуваннях будуть присутні представники міністерства оборони США і американської компанії Boeing, які беруть участь в проекті. Радіостанція також передає, що кілька днів тому розробку системи ПРО "Хец" очолив Яїр Раматі, що раніше займав пост комерційного директора концерну "Авіаційна промисловість".

Батареї "Хец-3" покликані стати верхнім "шаром" багатоярусної системи ізраїльських ПРО. Вони зможуть знищувати випущені по території, що захищається, балістичні ракети поза атмосферою на значно ранішому етапі, ніж це здатні робити протиракети "Хец-2". Цей факт повинен дати ізраїльським ПРО можливість другої спроби.

За задумом конструкторів, ракети можна буде базувати і на кораблях. "Хец-3" значно легша, ніж протиракети попереднього покоління. Ймовірність перехоплення повинна скласти близько 99%. Відзначимо, що за деякою інформацією, нову протиракету можна буде використовувати і для боротьби з супутниками.

Роботи над проектом останнім часом були значно прискорені, і ракета повинна встати на бойове чергування вже до весни 2013 року. Близько двох місяців тому було ухвалено рішення про формування батарей "Хец-3". Набор особового складу почнеться вже найближчими місяцями.

Повідомлення про початок другого етапу випробувань стало своєрідною відповіддю на заяви іранської влади про успішний запуск ракет, розроблених в Ісламській республіці. Це відбулося в рамках масштабних маневрів ВМС Ірану "Велайят-90", які проходять в Перській затоці і північно-західній частині акваторії Індійського океану.

Нагадаємо, що найближчою весною США і Ізраїль проведуть спільні вчення військ протиракетної оборони, які стануть безпрецедентними за своїм масштабом. Їх мета - підготуватися до створення об'єднаного командування ПРО на випадок масштабного регіонального конфлікту.

Згідно з планом, для участі в маневрах до Ізраїлю прибудуть декілька тисяч американських військовослужбовців. На території країни буде розгорнуто командний пункт американської ППО. Американці прибудуть зі своїм устаткуванням, зокрема - з елементами новітньої системи висотної зональної оборони.

Обама ввів чергові санкції супроти Ірану

Президент США Барак Обама підписав оборонний законопроект, що вводить додаткові санкції стосовно Тегерана, повідомляє телерадіовещательная корпорація Бі-Бі-Сі.

Законопроект, зокрема, має на увазі закриття доступу до фінансової системи США для іноземних компаній, що продовжують працювати з центральним банком Ірану.

При цьому Обама заявив, що не згоден з окремими пунктами ухваленого закону, в частині заходів відносно іноземних громадян, яких підозрюють в тероризмі.

"Той факт, що я підписав цей законопроект в цілому, не означає, що я згоден зі всіма його положеннями", - підкреслив американський президент.

Підписання законопроекту відбулося на Гаваях, де Обама проводить відпустку.

Новий закон ухвалений на тлі посилення напруженості у зв'язку з ядерною програмою Ірану.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 978 | Додав: adminA | Теги: класу земля-земля.Іран
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ