Чт, 2024-04-18, 18:34


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Листопад » 16 » Ізраїль та Палестина на порозі нової війни
10:57
Ізраїль та Палестина на порозі нової війни
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Сполучені Штати звернулися до Туреччини, Єгипту і ряду інших держав, які мають вплив на рух ХАМАС, з проханням домогтися припинення ракетних обстрілів бойовиками угрупування території Ізраїлю, повідомляє заступник радника президента США з національної безпеки Бен Родс.

"Ми звернулися до ... країн, які мають певний вплив на ХАМАС, таких, як Туреччина, Єгипет, деяких наших європейських партнерів, використовувати свій вплив, щоб спонукати ХАМАС до деескалації (напруженості - ред.)", - Сказав він журналістам у минулий четвер , 15 листопада, передає Интерфакс.

Родс не виключив можливості наземної операції ізраїльських збройних сил в секторі Гази.

У відповідь на відповідне питання він сказав: "В остаточному підсумку, ізраїльський уряд має ухвалити рішення про те, як він збирається досягти своїх військових цілей".

Ізраїль здійснив серію авіаційних нальотів на сектор Гази у відповідь на численні ракетні обстріли з ізраїльської території бойовиками руху ХАМАС, що призвело до нового витка напруженості в регіоні.

Акції протесту проти ізраїльської операції в секторі Гази пройшли в містах США

Акції протесту проти масштабної військової операції Ізраїлю в секторі Гази пройшли у четвер, 15 листопада, біля консульств і диппредставництв країни в містах США, передає ИТАР-ТАСС.

У Нью-Йорку десятки осіб зібралися біля постійного представництва Ізраїлю при ООН і генерального консульства країни, які розташовані на східній стороні Манхеттена. Протестуючі впродовж трьох годин тримали в руках плакати, на яких знайшли відображення слова підтримки, адресовані палестинцям, і критика дій Ізраїлю, а також підтримує Вашингтона, що його підтримує.

"Ми стоїмо з Газою!", "Палестинці - борці за свободу!", "Ізраїль повинен зупинитися!", "ООН, прокинься!" - Ось лише кілька гасел, які скандували демонстранти. Серед невдоволених діями ізраїльських військових знайшлося місце як американцям і арабам, так і євреям. "Ми хочемо мати свій шматочок землі, але не ціною страждань палестинського народу", - сказав у розмові з кореспондентом ИТАР-ТАСС студент з Прінстона (штат Нью-Джерсі) Джорам Ефрон, що прийшов до стін генконсульства.

Ханалей Рамос, яка стояла поруч із ним, назвала Ізраїль "регіональною наддержавою, жорстокість якої не знає меж". "Палестинці борються за свою землю, за свою свободу. Якщо наш уряд настільки лицемірний, що може допомагати лівійцям і при цьому закриває очі на страждання людей в Газі, а ООН боїться подати голос, то ми самі повинні виступити на їх підтримку", - сказала вона.

"Неважливо, чи змінить ця акція протесту що-небудь. Головне, щоб вона поклала початок громадському руху, який дасть зрозуміти ізраїльському режиму, що не всі готові закривати очі на жорстокості, які він чинить", - заявив автослюсар з нью-йоркського району Куїнс Меттью Чейрз. За його словами, вже сьогодні після роботи він має намір повернутися до стін генконсульства Ізраїлю. "Ми чекаємо, що нас почують", - сказав співрозмовник.

Протести в Нью-Йорку були організовані через соціальну мережу Facebook місцевим відділенням громадської організації "Аль-Ауда", яка виступає за повернення палестинців на окуповані Ізраїлем землі. За повідомленнями американських ЗМІ, аналогічні акції пройшли також у Бостоні і Вашингтоні.

Побоюючись, що антиізраїльські акції можуть вийти з-під контролю, мер Нью-Йорка Майкл Блумберг розпорядився посилити в мегаполісі охорону синагог. Єврейська громада є однією з найбільших діаспор міста, поряд з китайською, італійською, ірландською та російськомовною. За даними соціологів, Нью-Йорк служить домівкою приблизно для 1,9 млн євреїв - більше проживає тільки в метрополії Тель-Авіва (2,5 млн).

Ізраїльські ВПС і ВМС продовжили в четвер, 15 листопада, завдавати ударів по сектору Гази в рамках операції під кодовою назвою "Хмарний стовп", що стала відповіддю на ракетні обстріли, здійснювані бойовиками руху ХАМАС упродовж шести днів. За даними, які надходять до ООН, протистояння призвело до загибелі 18 осіб, у тому числі трьох ізраїльтян.

Третій день операції "Хмарний стовп". Поточний опис подій

Армія оборони Ізраїлю продовжує антитерористичну операцію "Хмарний стовп" в секторі Гази. Операція почалася ввечері 14 листопада з ліквідації ватажка "Бригад Ізаддіна аль-Касама" Ахмада Джабарі.

У середу-четвер, 14 і 15 листопада, палестинські терористи випустили понад 200 ракет по Ізраїлю. Близько 100 з них були збиті системою ПРО "Залізний купол". (ХАМАС стверджує, що тільки бойовиками цієї організації було випущено більше 500 ракет.) Вперше в історії конфлікту терористи з Гази обстріляли ракетами Рішон ле-Ціон і Тель-Авів. В результаті прямого потрапляння ракети в житловий будинок в Кирьят-Малахі 15 листопада загинули троє ізраїльтян, сім осіб отримали поранення. Внаслідок мінометного обстрілу в районі Ешколь було поранено трьох військовослужбовців. Всього за перші два дні операції медична допомога була потрібна 54 ізраїльтянам (в основному, для виведення зі стану нервового шоку).

14-15 листопада ЦАХАЛ завдав ударів по більш, ніж 200 цілям у секторі Гази. На першому етапі головним завданням стало знищення пускових установок, шахт і складів іранських ракет "Фаджар", доставлених в сектор Гази через Судан і Єгипет. Найчастіше пускові установки "фаджарів" розташовувалися в житлових кварталах, зокрема, в районі Зейтун. Втрати в Газі склали 19 осіб убитими (мінохоронздоров'я Гази відзначає, що не менше 10 з них були мирними громадянами, серед загиблих 5 дітей і вагітна жінка), близько 190 поранених.

ЦАХАЛ завдає ударів по цілях у Газі. Тривають ракетні обстріли ізраїльських міст. Палестинці кажуть про ознаки підготовки масштабної наземної операції.

Третій день операції "Хмарний стовп". Хронологію подій наводить NEWSru.co.il.

00:00. Ракета "град", випущена палестинськими терористами, розірвалася в районі Беєр-Шеви. Вибух стався на відкритій місцевості. Ніхто не постраждав, матеріальних збитків завдано не було.

01:00. Палестинські терористи випустили ракети у бік Ашкелона, а також по території регіональних рад Хоф Ашкелон і Сдот Негев. Інформації про постраждалих і заподіяний матеріальний збиток не надходило.

03:00. Надходить інформація про вибухи в секторі Гази. Але точних даних немає.

05:00. Минулої ночі ракетних обстрілів центру Ізраїлю не було.

05:00. Палестинські джерела повідомляють, що ВПС ЦАХАЛа завдали ракетного удару по будинку лідера бойовиків ХАМАС Мухаммада Сануара. Будівлі завдано збитків, є постраждалі. Даних про долю самого Сануара немає.

06:00. У загальній складності, з опівночі до 6 ранку 16 листопада, з сектора Гази по ізраїльській території було випущено 11 ракет. Терористи обстрілювали Беєр-Шеву і Ашкелон, а також райони Хоф Ашкелон, Сдот Негев і Ешколь. В результаті цих обстрілів ніхто не постраждав. Система ПРО "Залізний купол" вночі не була задіяна для перехоплення ракет.

У ніч на 16 листопада військово-повітряні сили Армії оборони Ізраїлю завдали ракетних ударів по будівлі міністерства внутрішніх справ ХАМАСу в Газі. Будівлі завдано значної шкоди. Даних про жертви немає.

Ракетний обстріл Ашдода, Офакіма і району Шаар а-Негев. У Ашдоді одна ракета впала в житловому районі (декільком людям потрібна допомога для виведення зі стану шоку), друга на відкритій місцевості. У Шаар а-Негев ракета потрапила в будинок, виникла пожежа, завдано значної шкоди (даних про потерпілих немає).

07:00. Прес-служба Армії оборони Ізраїлю повідомляє, що в ніч на 16 листопада було завдано близько 150 ударів по пусковим установкам, шахтам і складам, на яких зберігалися ракети "середнього діапазону". За даними армійської прес-служби, всього, з моменту початку операції, було завдано близько 450 ударів по цілях у Газі. Крім того, ВПС ЦАХАЛа наносили удари по домівках і штабам лідерів терору. Прес-служба повідомляє, що система ПРО "Залізний купол" з моменту початку операції успішно перехопила понад 130 ракет.

З 7 до 8 по Беєр-Шеві та околицям було випущено п'ять ракет. Одна ракета була перехоплена "Залізним куполом". Ще п'ять ракет розірвалися в околицях Офакіма і Сдерота, а також в районі Ешколь. Повідомлень про постраждалих не надходило.

Статистика ракетних обстрілів Ізраїлю з території сектора Гази:

(У статистиці враховуються тільки ракетні обстріли, але вказується загальна кількість постраждалих в результаті ракетно-мінометного обстрілу)

2012-й рік:

Листопад. 143 обстрілу, 414 ракет. 141 ракета збита системою ПРО. 3 загиблих, 19 поранених (станом на 16 листопада).

Жовтень. 48 обстрілів, 127 ракет. 5 поранених. 8 ракет збито системою ПРО.

Вересень. 10 обстрілів, 16 ракет. Убитих і поранених немає.

Август. 16 обстрілів, 21 ракета. Один поранений.

Липень. 15 обстрілів, 22 ракети. Убитих і поранених немає. Одну ракету збито системою ПРО.

Червень. 42 обстрілу, 112 ракет. 6 поранених. 15 ракет збито системою ПРО.

Травень. 4 обстрілу, 4 ракети. Убитих і поранених немає.

Квітень. 8 обстрілів, 9 ракет. Убитих і поранених немає.

Березень. 104 обстрілу, 214 ракет. 5 поранених. 66 ракет збито системою ПРО.

Лютий. 24 обстрілу, 35 ракет. Убитих і поранених немає.

Січень. 11 обстрілів, 13 ракет. Убитих і поранених немає.

2011-й рік. 229 обстрілів, 386 ракет - троє загиблих, 38 поранених. 34 ракети було збито системою ПРО.

2010-й рік. 86 обстрілів, близько 100 ракет - один загиблий, двоє поранених.

2009-й рік. 302 обстрілу, близько 570 ракет - 42 поранених.

2008-й рік. 560 обстрілів, близько 1490 ракет - 7 убитих, 162 поранених.

2007-й рік. 437 обстрілів, близько 760 ракети - 2 убитих, 125 поранених.

2006-й рік. 580 обстрілів, близько 1020 ракет - 2 убитих, 36 поранених.

2005-й рік. 123 обстрілу, близько 270 ракет - 6 убитих, 26 поранених.

2004-й рік. 118 обстрілів, близько 260 ракет - 5 убитих, 46 поранених.

2003-й рік. 80 обстрілів, близько 100 ракет - постраждалих немає.

2002-й рік. 17 обстрілів, близько 20 ракет - постраждалих немає.

2001-й рік. 5 обстрілів, 5 ракет - постраждалих немає.

Нагадаємо, 14 листопада після чергового ракетного обстрілу ізраїльської території при атаці ВПС Ізраїлю автомобіля в секторі Гази було ліквідовано лідера угрупування "Бригади Ізаддіна аль-Касама" (бойового крила ХАМАС) Ахмада аль-Джабарі. Разом з ним загинув його син, і постраждали ще декілька осіб.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1634 | Додав: adminA | Теги: Ізраїль та Палестина, нової війни
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ