Пн, 2024-04-29, 06:19


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Лютий » 29 » Ізраїль вдарить по Ірану без схвалення та попередження союзників
12:38
Ізраїль вдарить по Ірану без схвалення та попередження союзників
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Керівництво Ізраїлю не збирається повідомляти американську владу про початок можливої операції зі знищення іранських ядерних об'єктів, повідомляє Associated Press з посиланням на співробітника американської розвідки, знайомого з ходом дискусії навколо цього.

За його словами, ізраїльтяни чітко означили свою позицію під час кількох недавніх розмов з високопоставленими представниками американської адміністрації.

За цією інформацією, Ізраїль триматиме США поза інформацією, щоб ніхто не міг потім сказати, ніби американці могли, але не втримали свого союзника від нападу.

Співрозмовник агентства просив не розкривати його імені, бо зазначене питання є "дуже делікатним" і зачіпає "стратегічні теми".

Адміністрація США, Пентагон та ізраїльське посольство у Вашингтоні відмовилися прокоментувати цю інформацію.

За даними агентства, ще однією причиною, що спонукала Ізраїль тримати свої плани в таємниці від США, стало невдоволення позицією американців, які не бажають ні бомбардувати Іран самі, ні брати участь в ізраїльській операції. Крім того, в Єрусалимі вважають, що США не ставляться серйозно до наслідків здобуття Іраном атомної зброї.

За свідченням AP, глава уряду Ізраїлю Біньямін Нетаньяху і його міністр оборони Ехуд Барак поінформували про рішення цілий ряд американських посадовців.

Серед них - голова Комітету начальників штабів американських збройних сил генерал Мартін Демпсі, помічник господаоя Білого дому з національної безпеки Томас Донілон, директор Національної розвідки США Джеймс Клеппер і низка американських законодавців.

Усі вони відвідували Ізраїль упродовж останніх кількох місяців, щоб переконати керівництво цієї країни не здійснювати найближчим часом військову операцію проти Ірану, дозволити спрацювати численним санкціям, запровадженим проти Тегерана за відмову повною мірою прояснити характер ядерних розробок.

Ізраїльські офіційні особи не раз висловлювали впевненість у тому, що Іран працює над створенням атомної зброї і наголошували, що міжнародні санкції вже не в змозі зупинити ці дослідження. Бомбардування Ірану вони вважають цілком прийнятним способом розв'язання проблеми, нагадує Lenta.ru.

Раніше повідомлялось, що США умовляють Ізраїль не поспішати з війною. Напруження в регіоні тільки зростає. Ізраїль від планів атакувати Іран не відмовляється, чим викликає побоювання США. Якщо раніше в Пентагоні заявляли, що готові застосувати силу, якщо Тегеран "перейде межу", то зараз американці прагнуть заспокоїти ізраїльтян і намагаються не квапитися з розв'язуванням нової війни в регіоні.

Раніше повідомлялось, що високопоставлені американські воєначальники сумніваються, що Ізраїль зможе ефективно завдати удару по іранських ядерних об'єктах, якщо керівництво країни все ж таки зважиться на цей крок.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1030 | Додав: adminA | Теги: Ізраїль вдарить по Ірану без схвале
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ