Чт, 2024-04-25, 05:40


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Травень » 8 » Ізраїльський безпілотник, збитий силами АТО, "засвітив" російські війська на Донбасі
21:12
Ізраїльський безпілотник, збитий силами АТО, "засвітив" російські війська на Донбасі
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Українські військові збили в небі над Донбасом безпілотний літальний апарат (БПЛА), вироблений ізраїльською компанією Israel Aerospace Industries і проданий офіційній владі РФ.

Дрон було збито 4 травня в секторі "Б" зони антитерористичної операції (АТО) - на захід від Донецька, а в четвер, 7 травня, уламки російського безпілотника передали для детального вивчення співробітникам підрозділу "аеророзвідка України". На всіх деталях збитого БПЛА були виявлені фірмові пластини з написами і виробничими індексами Israel Aerospace Industries ("Ха-Таасія ха-авіріт ле-Ісраель"), повідомляє у п'ятницю 8 травня Дев'ятий канал ТБ Ізраїлю із посиланням на одного з керівників волонтерського проекту "Аеророзвідки" ізраїльтянина Натана Хазіна.

"На днях збили російські безпілотник - з рідним наповненням. Розшифровую вміст і бачу на борту компас 4-го покоління, тоді як зараз вже використовується восьме покоління. Тобто росіянам продають лахміття. Модель "Форпост" - наш старий розвідувальний апарат IAI Searcher, який росіяни купили приблизно п'ять років тому. Росіянам тоді продали компоненти старого проекту, а вони вже самі збирали апарати на якомусь заводі", - повідомив Хазін, який з літа 2014 роки займається запусками українських безпілотників у зоні АТО.

БПЛА був збитий 4 травня у секторі "Б" зони антитерористичної операції (АТО) - на захід від Донецька, а в четвер, 7 травня, уламки російського безпілотника передали для детального вивчення волонтерам групи "Аеророзвідка". На всіх деталях збитих БПЛА були виявлені фірмові пластини з написами і виробничими індексами Israel Aerospace Industries ("Ха-Таасія ха-авіріт ле-Ісраель").

За словами Хазіна, який раніше під час Революції гідності був командиром "єврейської сотні", це вже не перший випадок, коли українські військові збивають беспилотники ізраїльського виробництва. Фахівці говорять, що російські БПЛА обладнані також камерами та інерційними системами орієнтування, виробленими в Ізраїлі.

Як відзначає Хазін, безпілотники запускаються військовими професіоналами, а не просто "ополченцями".

"І вже точно Ізраїль продавав дрони не сепаратистам "ДНР", а офіційній владі Російської Федерації. Тому факт появи цих апаратів над Донбасом є доказом прямого військового втручання Росії в цей конфлікт", - наголосив він.

Ізраїльський бізнесмен і український рабин Хазін вважає ситуацію, що склалася, щонайменше дивною: "Ізраїль, декларуючи нейтральність у цьому конфлікті, відмовляється продавати безпілотники та інше військове оснащення Україні, однак забезпечував Російську Федерацію старими технологіями ізраїльських БПЛА. У відповідь на це Москва поставляє своїм арабським друзям найсучасніше російське озброєння".

Нагадаємо, у вересні минулого року повідомлялося, що Міністерство закордонних справ Ізраїлю заблокувало рішення про постачання в Україну ізраїльських безпілотників. Відмова у продажу товарів військового призначення в Україні, згідно з інформацією журналістів, виникла через те, що це могло б викликати роздратування Москви. І це при тому, що Росія в свою чергу продає зброю недружнім Ізраїлю країнам – Сирії та Ірану.

У лютому цього року українська влада на Михайлівській площі в Киві представила докази військової агресії Російської Федерації проти України.

Зазначимо, що Ізраїль, поряд із США, є лідером з виробництва безпілотних літальних апаратів, як розвідувальних, так і ударних.

У 2009 році РФ уклала з ізраїльською компанією Israel Aerospace Industries (IAI) контракт на покупку безпілотних літальних апаратів.

У 2011 році Міністерство оборони Росії видало Уральському заводу цивільної авіації (УЗГА) контракт на постачання в 2011-2013 роках 10 комплексів з БЛА "Форпост" та 27 комплексів з міні-БЛА типу "Застава".

ВАТ "ОПК" Оборонпром "у своєму прес-релізі від 9 січня 2013 року повідомляє про успішні випробування перших зібраних на ВАТ "Уральський завод цивільної авіації" (входить до складу ОПК "Оборонпром") в Єкатеринбурзі безпілотників "Форпост"і "Застава", що представляють собою ізраїльські апарати Searcher Mk II та Bird Eye 400 розробки і виробництва корпорації Israel Aerospaces Industries (IAI).

До 2014 року БПЛА "Форпост", зроблені на базі БПЛА Searcher Mk. II, за ліцензією компанії IAI, були вироблені на УЗГА в Єкатеринбурзі.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 828 | Додав: adminA | Теги: засвітив російські війська, донбасі, ізраїльський безпілотник, збитий силами АТО
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ