Пт, 2024-04-26, 11:47


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Листопад » 29 » Яценюк: Росію очікує міжнародний трибунал. ВІДЕО
20:04
Яценюк: Росію очікує міжнародний трибунал. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Головним винуватцем Голодомору була Москва, Кремль був і залишається вбивцею. На цьому наголосив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у своєму зверненні на сторінці у Фейсбуці.

"Головним винуватцем Голодомору була Москва. Кремль був і залишається вбивцею. Головним злочинцем, який спланував і вчинив акт геноциду проти Українського народу, був тоталітарний радянський комуністичний режим", - сказав він.

"Над комуністичним режимом і російським шовінізмом рано чи пізно, але неминуче буде здійснено правосуддя і проведено міжнародний трибунал", - сказав Яценюк.

Він підкреслив, що ідеологічною основою для дій радянського терору став великодержавний російський шовінізм: "Я звинувачую російський шовінізм у масштабних злочинах проти людяності".

Від агресії російського шовінізму постраждав кожен сусідній з Росією народ, підкреслив голова уряду: "По всьому периметру російської держави не існує жодної країни, з якою Кремль підтримував би рівні і доброзичливі відносини".

"Глибока, вікова хвороба російського шовінізму і зневаги до кожного сусіда, його культури, мови чи релігії сьогодні активно заохочується режимом президента Путіна, - наголосив Яценюк. - Фактично, шовінізм проповідується з найвищих кафедр і духовних престолів Росії. Погляньте, з якою ненавистю і злобою російський шовінізм навіть зараз продовжує заперечувати Голодомор, захищаючи й аргументуючи людожерство Сталіна та зводячи йому пам’ятники".

За словами Яценюка, російський шовінізм намагається будь-якою ціною виправдати агресію Кремля проти всіх націй: українців, кримських татар, білорусів, литовців, латвійців, естонців, казахів, народів Східної Європи та Центральної Азії: "Захищаючи Сталіна, вони прагнуть обстояти війну проти інакодумства, свободи, проти волелюбної частини самої Росії - її ліберального середовища".

Глава уряду України наголосив, що підтримує ініціативу балтійських партнерів, які розпочали процеси стосовно притягнення до міжнародної відповідальності за комуністичні злочини.

"Над комуністичним режимом і російським шовінізмом рано чи пізно, але неминуче буде здійснено правосуддя і проведено міжнародний трибунал", - сказав Яценюк.

Він нагадав, що понад 70 держав світу визнали історичний факт Голодомору: "Можна сказати впевнено, що це ті країни, які шанують пам'ять про Голодомор, і вони і є справжньою коаліцією найвищих людських цінностей, демократії і гуманізму".

"Наша цінність – це свобода і повага до людини. Це – віра в людську гідність і добре життя для кожного. Вірю в таку Україну. Вона народжується зараз. Будьмо сильними. Будьмо мудрими. Будьмо вільними. І ми зробимо все, навіть неможливе", - сказав голова уряду.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 775 | Додав: adminA | Теги: Росія, Яценюк, міжнародний трибунал
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ