Пт, 2024-04-19, 13:50


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Травень » 14 » Яценюк у Франції попередив про ймовірність нового наступу Путіна
09:27
Яценюк у Франції попередив про ймовірність нового наступу Путіна
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У середу, 13 травня, в рамках робочого візиту до Парижа, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк зустрівся з прем'єр-міністром Франції Мануелем Вальсом. Про це повідомляє Урядовий портал.

По завершенні зустрічі глава українського уряду розповів журналістам, що обговорив із Мануелем Вальсом, зокрема, питання виконання Мінських домовленостей.

"Росія зобов'язана виконати Мінську угоду для того, щоб в Україні і Європі був мир і стабільність", - сказав він.

"Сьогодні Україна - це передова лінія захисту Європейського Союзу", - наголосив Арсеній Яценюк.

Відповідаючи на запитання журналіста, прем'єр назвав "вкрай високою" ймовірність відновлення активних бойових дій на сході України.

"Виникає питання, навіщо Путін туди нагнав стільки техніки. В принципі, можливість відновлення активних бойових дій вкрай висока. І тому спільне завдання всього вільного світу - зупинити Росію і змусити її виконати Мінські домовленості, під якими Росія підписалася", - наголосив він.

Яценюк гідно відповів на провокацію, яку спробував вчинити один з журналістів, акредитованих прес-службою Матіньйонського палацу (резиденція голови уряду Франції) для висвітлення зустрічі з Мануелем Вальсом, передає Укрінформ.

На вигуки відверто провокативного змісту журналіста на ім’я Фредерік Селло (Frederic Saillot) англійською мовою український прем’єр спокійним і рішучим голосом висловив позицію і перейшов до відповідей на запитання інших журналістів.

"Президент Путін розв’язав конфлікт, президент Путін проводить реакційну націоналістську політику, вбиває безневинних українців, незаконно анексував Крим, вторгнувся і захопив Донецьк іта Луганськ", - сказав Яценюк у відповідь на провокацію.

Він також зазначив, що Україна припинить чинити опір лише тоді, коли Росія почне дотримуватися Мінських домовленостей, коли припинить порушувати міжнародне право і коли Росія постане перед правосуддям. Після цього глава українського уряду перейшов до відповідей на запитання журналістів.

Ставши малоцікавим, автор провокації відійшов від групи журналістів та мовчки дочекався завершення події.

До початку брифінгу з главою українського уряду Фредерік Селло, перебуваючи на території резиденції французького уряду, поводився чемно і не привертав жодної уваги. У розмові з журналістами він представився редактором франкомовного сайту "Євразія-Експрес" та згадав своє знайомство з журналістами Олесем Бузиною і Володимиром Скачком.

Сайт "Євразія-Експрес" відверто пропагує антиукраїнські ідеї, засуджує домінування США у світі, вихваляє Росію та БРІКС. Сам автор має польське походження і позиціонує себе як "журналіст та письменник, що сповідує ліві радикальні політичні погляди".

Раніше президент України Петро Порошенко заявляв, що Україна демонструє реальний прогрес у сфері дотримання режиму припинення вогню, відведення військ, а також у роботі робочих підгруп Контактної групи по Донбасу на попередньому тижні в Мінську.

"Ми зацікавлені у вирішенні проблем, які стоять сьогодні перед робочими групами та у сфері безпеки, у політичній, економічній та гуманітарній площинах. На жаль, ми сьогодні змушені констатувати, що у нас немає припинення вогню, Україна кожен день втрачає своїх найкращих синів, Україна не може дочекатися звільнення з полону заручників", - констатував він.

Раніше заступник голови СММ ОБСЄ Александер Хуг заявив, що проведення місцевих виборів у деяких районах Луганської та Донецької областей можливе лише за повної стабілізації ситуації на лінії зіткнення сторін.

"Важливо, щоб ситуація біля лінії зіткнення була стабільною, щоб відбулися чесні та вільні вибори", - сказав він та нагадав, що лютневі Мінські домовленості передбачають проведення місцевих виборів в окремих районах Донецької і Луганської областей.

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 850 | Додав: adminA | Теги: наступу Путіна, ймовірність, Яценюк, Франції попередив
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ