Вт, 2024-04-16, 10:19


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Квітень » 10 » Ядерна війна поруч: в Японії оголосили про запуск ракети КНДР
09:59
Ядерна війна поруч: в Японії оголосили про запуск ракети КНДР
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Влада Китаю 10 квітня закрила для туристичних груп в'їзд до КНДР з найбільшого прикордонного пункту Даньдун, повідомляє Lenta.Ru з посиланням на Agence France-Presse, яке спирається на офіційне розпорядження. У той же час поїздки в країну з діловими цілями, як і раніше, дозволені.

Заборону на в'їзд до Північної Кореї для туристів прикордонники пояснили позицією Пхеньяна, який наполягає на тому, щоб іноземні громадяни покинули країну.

З подібною ініціативою КНДР виступила ще минулого тижня. 5 квітня північнокорейське МЗС звернулося до наявних у країні посольств з пропозицією евакуювати з країни своїх громадян, включаючи самих співробітників дипмісій, у зв'язку із загостренням ситуації на Корейському півострові.

У березні і квітні влада КНДР неодноразово погрожувала США ракетним ударом по американських військових базах на тихоокеанському острові Гуам, у Південній Кореї і, можливо, Японії. Протягом останнього тижня американська і південнокорейська розвідки отримали інформацію про підготовку Північної Кореї до випробувань балістичної ракети.

Відносини між КНДР і іншими країнами все погіршуються з кінця 2012 року. У грудні Північна Корея запустила супутник, що було розцінено низкою країн як випробування балістичної ракети. У лютому Пхеньян провів чергові ядерні випробування. Крім того, з боку КНДР вчинено низку показових кроків задля ескалації конфлікту, як-от заява, що півострів перебуває у стані війни, і закриття індустріальної зони Кесон, створеної спільно з Південною Кореєю.

У Південній Кореї запрацювала спеціальна група, яка буде відслідковувати всі переміщення ракет в КНДР

Міністерство оборони Республіки Корея (РК) оголосило в середу, 10 квітня, про початок роботи спеціальної групи для стеження за можливим запуском КНДР балістичної ракети середньої дальності.

За даними південнокорейської розвідки, запуск може відбутися протягом дня, передає ИТАР-ТАСС. Південнокорейська спецгрупа проводить моніторинг та аналіз інформації, а також стежить за розвитком ситуації на Корейському півострові.

Напередодні запуску командування об'єднаних збройних сил союзників підняло з нормального до підвищеного статус Watchcon, що визначає активність спостереження сил розвідки за Північною Кореєю, і задіяло для цієї мети додатковий військовий персонал.

За даними оборонного відомства РК, буде запущено ракету середньої дальності під умовною назвою Musudan. У разі успіху, Пхеньян може запустити ще кілька аналогічних ракет з різних точок країни.

Раніше запуски балістичних ракет середньої дальності класу Musudan Північчю не здійснювалися.

Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе віддав 10 квітня наказ міністерству оборони вжити всіх необхідних заходів задля захисту населення країни у зв'язку із запуском ракети КНДР.

"Будуть вжиті всі необхідні заходи щодо захисту життів і безпеки нашого населення, - підкреслив Абе. - Я віддав відповідний наказ міністра оборони Іцунорі Онодере".

Голова японського оборонного відомства, у свою чергу, підкреслив, що воно готове до будь-яких надзвичайних ситуацій. "Відучора ми ведемо збір і аналіз всілякої інформації й готові до будь-яких надзвичайних ситуацій, - зазначив Онодера. - Наші дії відповідають напруженості ситуації".

Минулого тижня Північ перекинула на своє східне узбережжя по залізниці дві ракети Musudan, які потім були завантажені на мобільні пускові установки. Така ракета здатна пролетіти від 3 до 4 тис км і вразити цілі на острові Гуам /a> в Тихому океані, де розташовані американські військові бази.

Кілька мобільних пускових установок ракет були виявлені за допомогою супутника в північнокорейській провінції Хамген-Намдо.

Досі у Сеулі вважали, що випробувальний запуск ракети відбудеться приблизно 15 квітня , коли на Півночі відзначатимуть чергову річницю з дня народження засновника КНДР Кім Ір Сена.

У разі невдалого запуску ракети Musudan, випробування якої поки що не проводилися, на Півдні не виключають можливості того, що Пхеньян може запустити кілька ракет, зокрема "Нодон-1" з дальністю польоту до 1500 км, з різних точок країни.

"Є чіткі ознаки того, що Північ може одночасно запустити ракети "Мусудан", "Скад" і "Нодон", - повідомило у цьому зв'язку урядове джерело.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1034 | Додав: adminA | Теги: запуск ракети КНДР, Японія, ядерна війна
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ