Нд, 2024-04-28, 23:25


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2019 » Травень » 21 » Як голови фракцій збиралися на Банковій - Ляшко на велосипеді, або "Знову не пустили"
10:11
Як голови фракцій збиралися на Банковій - Ляшко на велосипеді, або "Знову не пустили"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Ляшко на велосипеді, або "Знову не пустили": як голови фракцій збиралися на Банковій – включення

Більшість представників депутатських фракцій вважає вчорашнє рішення Зеленського політичним, а не юридичним чи то конституційним

Про розпуск Верховної Ради говорять голови фракцій із Президентом України Володимиром Зеленським. Цими хвилинами тривають консультації в Адміністрації. Перед початком зустрічі народні обранці поспілкувалися з журналістами. Про що говорили, розпитаємо у кореспондента 5 каналу. Вона на зв'язку зі студією. Отже, Анно, що відомо на цю хвилину? Про що говорили голови фракцій?

О 10-й годині ранку до будівлі АПУ на Банковій прибули представники депутатських фракцій.  Не схотіла говорити з журналістами хіба що Юлія Тимошенко від "Батьківщини", а Олег Березюк із "Самопомочі" сказав, що пізніше висловить своє бачення останніх подій.

Як повідомляв 5.UA, про наміри розпустити парламент VIII скликання Президент заявив напередодні у своїй інавгураційній промові. Від депутатів також вимагав звільнити голову СБУ, міністра оборони і Генпрокурора. Це попри те, що Степан Полторак і Василь Грицак уже написали заяви про відставку. Водночас, поки що указу про розпуск Верховної Ради на сайті Глави держави не оприлюднили.

Більшість представників депутатських фракцій вважає вчорашнє рішення Зеленського політичним, а не юридичним чи то конституційним. Представники "Народного фронту" нагадали, що у п'ятницю, 17 травня, вони заявили про вихід із коаліції. Отже, парламент має 30 днів на формування нової, тож  його розпускати не можна. А пізніше діятиме інша умова, за якою Раду не можна розпускати менш ніж за півроку до чергових виборів.

"Це політичне рішення. У різних юристів є різне тлумачення юридичної складової такого кроку, але повторюся – це конституційне право Президента, і він ним користується. Ми будемо брати участь у виборах, ми готові як до чергових, так і до дострокових", – заявив чільник фракції "Опозиційного блоку" Вадим Новинський.

"17 травня розпочався відлік 30 днів, який передбачений ст. 90… ні, ст. 83 Конституції, на формування нової коаліції. І гадаю, що усі підстави для розпуску або проведення консультацій можуть бути лише після того, як сплине 30-денний строк", – нагадав лідер фракції "Народного фронту" Максим Бурбак.

"Президент сьогодні має право розпускати Раду, тому що з 2016 року в нас фактично коаліції вже не було. Група "Воля народу" підтримує цю дію Президента", – прокоментував нардеп Ярослав Москаленко.

"Ми готові йти на перевибори, хоча ще раз наголошую, рішення не конституційне, не правове, а політичне. Але ми готові іти до людей", – каже лідер радикалів Олег Ляшко.

Сам Ляшко приїхав на зустріч із Президентом на велосипеді – полишив його біля центрального входу та дозволив операторам і журналістам кататися. Сьогодні намагався прорватися до Зеленського з телефоном, аби знімати консультації у прямому ефірі.

Що з цього вийшло – дивіться у відео.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 549 | Додав: adminA | Теги: Ляшко на велосипеді, Банкова, голови фракцій
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ