Пт, 2024-04-19, 05:56


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Жовтень » 17 » Як наркотик з Росії з'їдає американців розповіли жертви "крокодила"
12:32
Як наркотик з Росії з'їдає американців розповіли жертви "крокодила"
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Сестри Ембер і Енджі Нейтзел з Джольет в штаті Іллінойс є доказом того, що в США з'явився "людожерський" наркотик з Росії - "крокодил". Дівчата 26 та 29 років відповідно вживали "наркотик для бідних" протягом півтора років, вважаючи, що це звичайний героїн. Коли вони прийшли до доктора Абхіна Сінгла з глибокими виразками по всьому тілу, він відразу зрозумів, що ефект в буквальному сенсі пожирання плоті може досягатися тільки після вживання "крокодила". За його словами, "це найгірше", що він коли-небудь бачив за 16 років практики, передає NEWSru.com з посиланням на The Daily Mail.

Ембер і Енджі розповіли в інтерв'ю виданню, що воліли використовувати "крокодил", - дезоморфин кустарного виробництва, який синтезується на основі кодеїну за допомогою доступних інгредієнтів, таких як розчинник для фарби, йод, соляна кислота, червоний фосфор, бензин - тому що він у десять разів дешевше і "від нього був дуже сильний кайф, набагато сильніший, ніж звичайно", пише InoPressa.

Проте через майже півтора року постійного вживання наркотику вони почали помічати, що у них у обох на тілі з'явилися глибокі виразки.

"Спочатку рани схожі на опік від цигарки, потім вони набувають фіолетового відтінку, і шкіра покривається пухирями через п'ять або шість днів", - розповіла Ембер в інтерв'ю ABC's WLS-TV.

Як пише Los Angeles Times, у інших користувачів "крокодила" були виявлені лущення шкіри, нагноєння, а також гангрена. І автор статті пояснює, що такий ефект, що руйнує, не дивний, адже наркотик, що являє собою більш доступну альтернативу героїну, руйнує тканини.

"Крім ран, я повністю позбулася сил, я з трудом могла ходити. Я поняття не мала, що це було, це було жахливо. Я зверталася до лікарів, але вони сказали, що це просто інфекція від голки. Вони говорили, що це може бути зараження крові, але я знала, що тут щось ще", - додала Ембер.

Доктор Сінгла стверджує, що за останні кілька тижнів бачив у лікарні Presence St. Joseph, куди надійшли сестри Нейтзел, п'ять випадків застосування "крокодила", при цьому всіх цих пацієнтів відрізняють характерні пошкодження.

"Рани не схожі ні на що інше, вони доходять до кістки. Як тільки я побачив Енджі, я відразу зрозумів, що вона приймає. Це "крокодил", поза всяких сумнівів. Всі симптоми збігалися на 100 %", - пояснює він.

Мати дівчат - Кімберлі Нейтзел - також вже давно вживає героїн. В інтерв'ю WBBM News Radio вона повідала, що Ембер перестала колоти наркотик у вени на ногах приблизно місяць тому, тому що вони вже практично повністю "поїдені" "крокодилом". За її словами, Енджі тільки у вівторок виписали з лікарні після того, як вона перенесла операцію на обох ногах, а Ембер досі перебуває в ній - лікарі намагаються зупинити поширення гангрени по її тілу.

"Якщо наркотик не проступає на вашому тілі у вигляді ран, то не думайте, що він не опанував вами. Це означає, що він вже давно впливає на ваші органи", - підкреслила Кімберлі.

Причому випадок сестер Нейтзел, як виявилося, не настільки запущений, і дівчатам ще можна допомогти. Але є безліч прикладів того, як наркозалежні люди зверталися до лікарів надто пізно, коли звичайні методи позбавлення від залежності і болю вже не діяли. Так, зокрема, сталося з ще однією пацієнткою доктора Сінгла, 25-річною жінкою, яка протягом тривалого часу вживала героїн, а потім перейшла на "крокодил".

"Коли вона сюди надійшла, нижня частина її тіла була на 70 % знищена цим наркотиком", - сказав Сінгла в інтерв'ю CBS2 в Чикаго.

Тепер доктор Сінгла побоюється, що наркотик, через вживання якого в Росії за останнє десятиліття померли приблизно 30 тисяч осіб, семимильними кроками прокладає собі дорогу в США. Зазначимо, що середня тривалість життя залежних від "крокодила" становить два-три роки з прийняття першої дози.

"Я не знаю, як можна це зупинити, але треба почати з органів правопорядку. По країні було кілька випадків, і щось треба робити. Люди, яких я бачив, не знали, що приймають, але, думаю, деякі наркомани свідомо ідуть на це, незважаючи на наслідки", - зазначив доктор Сінгла.

Перші випадки вживання "крокодила" в країні були зафіксовані в Арізоні минулого місяця. При цьому американське Управління по боротьбі з наркотиками (DEA) не побачило у цьому видимої загрози. Але в світлі шокуючих прикладів у Джольет, Джек Рілі, співробітник відомства в Чикаго, визнав, що DEA "дуже стурбоване" і намагається відстежити джерело "крокодила". За словами самих сестер Нейтзел, вони спеціально розповіли про свій випадок, щоб привернути до проблеми увагу громадськості.

Зазначимо, наприкінці минулого року президент Грузії Михайло Саакашвілі на з'їзді своєї партії "Єдиний національний рух" в Тбілісі заявив, що частина грузинських політиків вживає наркотик "крокодил". Кого конкретно він мав на увазі, називаючи "серйозну частину політичного класу", не уточнюється. Можна припустити, що Саакашвілі натякав на своїх політичних опонентів.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1008 | Додав: adminA | Теги: наркотик з Росії, жертви крокодила, американців
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ