Чт, 2024-03-28, 22:49


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2022 » Листопад » 17 » Як обрати кольорові лінзи та безпечно носити їх щодня?
17:03
Як обрати кольорові лінзи та безпечно носити їх щодня?
Інші останні Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива на сайті holosUA.com/

лінзи Зазвичай кольорові лінзи використовують, щоб створити оригінальний образ для свята чи фотосесії. Небагато людей наважуються носити їх щодня, адже знають, що вони пропускають менше повітря до рогівки, ніж прозорі моделі. Раніше кольорову оптику виготовляли тільки із гідрогелю. Це зволожений і комфортний матеріал, який має один недолік — низький рівень киснепроникності. Тому пластинки рекомендували носити лише декілька годин на день та обов'язково знімати на ніч. 

Сучасні лінзи виготовляють із силікон-гідрогелю, який проводить в рази більше кисню до поверхні очей. Гідрогелеві моделі мають середній показник киснепроникності 10-20 Dk/t, а силікон-гідрогелеві 90-100 Dk/t. Якщо ви шукаєте кольорові засоби, які можна носити щодня, не боячись гіпоксичних ускладнень, обирайте силікон-гідрогелеві моделі з найвищим показником киснепроникності. Тут ви знайте такі лінзи. 

Чи треба рецепт для лінз без діоптрій?

Лінзи з 0 діоптріями можна купити без рецепта в будь-якій оптиці чи інтернет-магазині. Але якщо ви хочете носити їх щодня, вам варто звернутись до офтальмолога. Найперше, щоб перевірити стан слізної плівки та тканин ока на наявність запалень чи наростів. Вам запропонують пройти швидке та безболісне обстеження за допомогою біомікроскопа. Лікар перевірить, чи маєте ви схильність до синдрому сухого ока та інші протипоказання для носіння контактних засобів. 

Щоб пластинки правильно розміщувались на поверхні очей, треба знати кривизну рогівки. Адже люди мають пласкі, випуклі та асиметричні рогівки, і це потрібно враховувати. Дізнатись форму можна за допомогою авторефрактометра, який є у кабінеті більшості офтальмологів та оптометристів. Діагностика займає декілька секунд і ще стільки ж на друкування результату. Знаючи параметри рогівки, лікар допоможе обрати комфортні лінзи, які правильно розміщуватимуться на поверхні очей та не будуть заважати. 

Як носити та доглядати за кольоровими лінзами?

Правила використання контактних засобів не залежать від наявності фарбників у тілі пластинок. Тому важливо дотримуватись режиму використання та плану заміни. З останнім будьте уважними та пам'ятайте, що "термін придатності" варто рахувати з моменту відкривання блістера. Ви можете носити оптику лише декілька разів на місяць, але це не продовжує план заміни. 

кольорові лінзи

Користувачам косметичних лінз без діоптрій варто нагадати, що їх не можна позичати рідним чи друзям. Зберігати оптику потрібно у чистому контейнері, наповненому свіжим розчином. Використовуйте універсальні розчини, адже вони дезінфікують та зволожують матеріал, але при цьому не шкодять кольору. Ні в якому разі не використовуйте пероксидну систему. Під час хімічної реакції перекис глибоко проникає у матеріал, тому може пошкодити фарбник.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива | Переглядів: 376 | Додав: admin | Теги: кольорові, лінзи
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ