Пт, 2024-04-19, 19:58


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 19 » Чи всі стабілізатори напруги однаково корисні
21:29
Чи всі стабілізатори напруги однаково корисні
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Часто споживачі задаються питанням про те, яка точна стабілізації вхідної напруги необхідна для електроживлення тієї чи іншої техніки. Це питання особливо важливе коли доводиться приймати рішення про захист тієї або іншої дорогої побутової техніки за допомогою стабілізатора напруги. Чи всі стабілізатори напруги однаково корисні?

При виборі стибілізатора слід керуватися параметрами конкретного електроприладу, які зазначені в його паспорті. У разі відсутності останнього необхідну інформацію можна дізнатися у сервісному центрі виробника. В основному вимоги до точності напруги визначаються ГОСТом 13109-97, який говорить про гранично допустимих відхиленнях напруги в мережі не більше 10%. Тобто якщо брати номінальна напруга 220 В, то гранично допустимими значеннями напруги будуть значення від 198 до 242 В. Можна сказати, що більшість стабілізаторів напруги мають свідомо кращими характеристиками регулювання напруги, які зазвичай не перевищують 5% від номінала.

Питання визначення відповідного стабілізатора напруги для живлення конкретних приладів можна переформулювати як питання пошуку оптимального рівня напруги для стабілізатора та техніки яка є у вас дома.
Розглянемо це питання з точки зору ступеневого принципу регулювання, які використовують сучасні стабілізатори напруги, а також розберемося як впливає даний принцип регулювання на роботу тих чи інших електроприладів.

При виборі одного стабілізатора напруги для захисту деяких електроприладів необхідно спиратися на характеристики найбільш вимогливого до електроживлення пристрою. Якщо є великий розкид таких вимог, можливо простіше і дешевше купити кілька стабілізаторів напруги з різними характеристиками точності стабілізації.

Адже не секрет, що потужні стабілізатори напруги підвищеної точності коштують дорожче, ніж стабілізатори напруги загального призначення.

Вимоги побутових електроприладів, таких як обігрівачі або домашній комп'ютер, звичайно задовольняються стабілізаторами загального призначення з точністю регулювання 4-5% від номіналу. Деяке обладнання і зовсім може працювати в більшому діапазоні напруг, нижчим ніж обумовлений в ГОСТі. Для неї є актуальною захист від тривалої роботи приладу при напрузі, що вийшов за межі допустимого. Для цього може підійти будь-яка модель сучасного стабілізатора напруги.

Складна апаратура, вимірювальні й відповідальні медичні прилади є пристроями підвищеної чутливості до якості електроживлення. Для захисту таких приладів прийнято використовувати стабілізатори напруги підвищеної точності з діапазоном вихідної напруги в межах не більше 3% від номіналу. Таку ж точність стабілізації вимагають і освітлювальні прилади на базі ламп розжарювання, інакше при перемиканні ступенів регулювання можливі помітні оком зміни світла ламп. Дорога аудіо-та відеотехніка класу hi-end є, мабуть, найбільш вимогливим споживачем електроенергії. Точність стабілізації для споживання таких навантажень повинна становити не більше 2% від номіналу.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1014 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ