Пт, 2024-04-26, 09:34


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2021 » Серпень » 25 » Як здоров'я ваших зубів впливає на ваш організм
08:50
Як здоров'я ваших зубів впливає на ваш організм
Інші останні Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива на сайті holosUA.com/

Якої шкоди варто чекати від нальоту на зубах

Дентин - основна речовина, з якої складається зуб. На жаль, вона має властивість стиратися з віком, що може привести до потемніння емалі, причому, якщо зовні це може свідчити про неправильну або недостатню гігієну, то потемніння зсередини - це вже більш серйозна проблема, яка натякає на нестачу в організмі фтору. Проте, при найменших проблемах із зубами, слід одразу же звернутися за допомогою на сайт https://futurum-dentistry.com/, який є офіційним онлайн-представництвом кращої стоматології в Києві "Futurum Dentistry".

Зовні зуби темніють через всі відомі причини, перерахувати які зайвий раз не завадить: це шкідливі звички (куріння, вино), а також зловживання кавою і деякими продуктами з барвниками, які можуть давати такий небажаний, але неминучий ефект.

До слова сказати, будь-яка їжа стає джерелом утворення зубного нальоту, тому кожен раз після їжі, як вчить нас реклама, можна пожувати жуйку (якщо немає можливості сполоснути рот і злегка почистити зуби), щоб вона увібрала всі залишки їжі. Краще, якщо це будуть спеціальні медичні жуйки з фтором, вітамінами для емалі, і жувати їх потрібно близько десяти хвилин.

Якщо не усунути зубний наліт протягом декількох годин, це може призвести до утворення м'яких відкладень на зубах, які стоматологи називають зубними бляшками. Якщо їх вчасно не усунути, а саме, днів за сім, вони знайдуть тверду консистенцію і це вже буде зубний камінь, боротися з яким набагато складніше, ніж дотримуватися гігієни, а, до того ж неприємніше і дорожче.

Утворюється зубний камінь між поверхнею зуба і краєм ясен, а, якщо взяти до уваги той факт, що він має тенденцію до накопичення і наростання, не складно зрозуміти, в порожнині рота поселяється все більше мікроорганізмів, що провокують початок запального процесу. Ці запалення поширюються на прилеглі до каменя ділянки ясен, в результаті чого вони можуть кровоточити при щонайменшому дотику.

Для запобігання і попередження цих процесів можна полоскати ротову порожнину настій: залити склянкою горілки дві чайні ложки подрібненого кореня селери, настояти два тижні, потім розводити столову ложку в склянці води і полоскати. Полоскати зуби можна і настоєм із подорожника, а також можна для зміцнення зубів приймати по чайній ложці подрібненої яєчної шкаралупи.

Що трапиться, якщо ви не чистите зуби

Гігієна зубів найбільш важлива вранці і ввечері, і причиною цього є бактерії, що розмножуються. Після тривалої нерегулярної гігієни вони можуть викликати безліч захворювань пародонту.

Нас із раннього віку вчили, що зуби потрібно чистити двічі на день - вранці і ввечері, але наші батьки рідко пояснюють, чому. У нас в роті є ціла низка бактерій, невелике "угруповання", мета якого найчастіше полягає в тому, щоб знищити все, що є в наших зубах, і тому нам потрібно підтримувати порожнину рота в чистоті і порядку для здоров'я наших зубів. Дізнатися більше інформації про лікування та профілактику, а також плановий огляд зубів спеціаліста вам допоможе стаття на сайті interteam.com.ua, яка детально описує всі ці процеси.

У порожнині рота міститься велика кількість бактерій, які, як правило, збираються в мікроколонії і осідають на поверхні зубів. Таке відкладення називається біоплівка. Оскільки в такій мікроколонії бактерії можуть обмінюватися продуктами обміну, біоплівка розростається і перетворюється на зубний наліт. Щоб запобігти, видалити і зруйнувати мікроколонії бактерій, необхідно чистити зуби, видаляти відкладення, що утворилися, і тим самим запобігати розвитку карієсу, і захворювань пародонту.

Однак, оскільки ми не можемо позбавити порожнину рота бактерій, і оскільки вони постійно реорганізуються в мікроколонії, цикл триває: створюється біоплівка, вона перетворюється на зубний наліт, який потім необхідно регулярно видаляти не рідше двох разів на день.

Відкладення, що утворилися, дозрівають, бактерії розмножуються, а потім виділяють продукти свого метаболізму, що призводить до неприємного запаху з рота і неприємного смаку в роті.

Зміна смаку в роті також може статися через:

  1. препарати;
  2. цукровий діабет;
  3. шлунково-кишкові захворювання;
  4. оториноларингологічний стан;
  5. захворювання, що викликає зниження вироблення слини.

У будь-якому випадку, якщо така проблема існує, необхідно проконсультуватися зі своїм стоматологом, який може, якщо зубна причина виключена, направити пацієнта на подальше спеціалізоване лікування.

Серйозні наслідки впливу біоплівки

Відкладення, які утворюються, можуть викликати гінгівіт або запалення ясен, яке проявляється у вигляді опухлих, темно-червоних і хворобливих ясен, що кровоточать при дотику. У цьому випадку просто чистити щіткою незручно, і пацієнт уникає чистки.

Важливо знати, що гінгівіт - це оборотна зміна, тобто вона проходить, як тільки досягається задовільний рівень гігієни порожнини рота. З іншого боку, якщо таким захворюванням знехтувати, запалення прогресує і вражає більш глибокі опорні структури зуба в щелепі, і розвивається пародонтит. Запалення потім вражає зв'язки і кістки, зміни незворотні і вимагають лікування пародонту.

Скільки разів на день ви доглядаєте за зубами?

Деякі це роблять двічі на день, вранці і ввечері, деякі - після того, як поїли. Лікарі радять, якщо ви робите чистку зубів після їжі, почекайте 20-30 хвилин після їжі і пиття, і в цьому випадку це порожнині рота не зашкодить.

Але вважається, що краще два рази в день ретельно чистити зуби, ніж просто наспіх водити щіткою, не видаляючи повністю зубний наліт. Слід використовувати міжзубні щітки, зубну нитку і антисептичні розчини.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива | Переглядів: 661 | Додав: abel | Теги: зуби, стоматологія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ