Пт, 2024-03-29, 04:24


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2023 » Травень » 23 » Які колінвали на мотоблок кращі: чавунні чи сталеві?
15:28
Які колінвали на мотоблок кращі: чавунні чи сталеві?
Інші останні Автоновини: авто та транспорт на сайті holosUA.com/

Які колінвали на мотоблок кращі: чавунні чи сталеві?

Найчастіший дефект, якого колінвали на мотоблоках набувають під час експлуатації - поява задирів на шатунних шийках. Проблема вирішується розточуванням вала. Однак така робота вимагає високої точності, якої неможливо домогтися в кустарних умовах. І багато власників сільгосптехніки вважають за краще купити новий вузол, а не звертатися в майстерні з високоточним токарним обладнанням і високими цінами на послуги. Тому сьогодні ми розберемо, який кривошип за матеріалом вибрати на заміну, а наприкінці торкнемося теми підбору ще одних деталей пристрою - підшипники на мотоблоки https://motoblok-tata.com.ua.

Вибір колінвала на мотоблок за матеріалом

Вибір колінвала на мотоблок за матеріалом

Уже зіткнувшись з несправностями в кривошипно-шатунному механізмі, господарі с/г агрегатів хочуть підстрахуватися від повторних неприємностей і придбати запчастину з більш високими характеристиками міцності і зносостійкістю, ніж в оригіналу. І акцент при пошуках деталі нерідко робиться на міцності металу. Однак багато хто не враховує, що якість колінвала на мотоблок більше залежить від марки сплаву і технології виробництва, ніж від інших чинників. Однак матеріал, з якого виготовлено деталь, також має значення:

  • Чугун. Колінчасті вали виготовляються методом лиття. Без додаткової обробки запчастини мають недостатню міцність на вигин, тому їх піддають азотуванню, обдувці сталевим дробом, точковому наклепуванню. Ціни на чавунні колінчасті вали нижчі, ніж на сталеві.
  • Сталь. Такі колінвали на мотоблок виробляються методом гарячого штампування з легованих і високовуглецевих сплавів. Через високі властивості міцності кривошипи часто встановлюють на садову і сільгосптехніку з потужними дизельними двигунами.

Під час вибору рекомендуємо суворо дотримуватися рекомендацій виробника для конкретної моделі мотоблока. Сумісність вузлів є базовою вимогою.

Чому важливо вчасно міняти підшипники на мотоблоці

Чому важливо вчасно міняти підшипники на мотоблоці

Ступиці і підшипники на мотоблок - затребувані типи запчастин для кривошипа. Однак якщо для перших характерний хороший рівень ремонтопридатності, то другі краще своєчасно замінювати після вироблення ресурсу, а також при виявленні ознак поломки.

Підшипники на мотоблоці можуть перестати коректно виконувати свої функції через перенесене вібраційне навантаження або, наприклад, неправильно підібрані ПММ. Найчастіше джерелом поломки стає перегрів через те, що на пристрої під час роботи через спеціальні канали надходило недостатньо масла. Продовжувати працювати з несправними опорними деталями небезпечно для життєво важливих систем техніки. Вартість їх ремонту багаторазово перевищує витрати на купівлю нових підшипників на мотоблок.

Опорні деталі різні за конструкцією, розмірами, формою і призначенням. Тому їх підбір важливо проводити, орієнтуючись на характеристики в картці товару в інтернет-магазині. Підшипники на мотоблоки популярних типорозмірів ви знайдете на сайті інтернет-магазину Motoblok-Tata. Є доставка по Україні.

Автор: Степаненко Ігор Олександрович (експерт Motoblok-Tata).

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Автоновини: авто та транспорт | Переглядів: 321 | Додав: abel
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ