Пт, 2024-04-26, 16:56


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Лютий » 27 » Янукович через два роки зрозумів, що він не так робить
14:44
Янукович через два роки зрозумів, що він не так робить
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Другу річницю з дня своєї інавгурації президент Віктор Янукович відзначив інтерв'ю, яке дав трьом телеканалам. Примітно, що ще рік тому Янукович проводив велику прес-конференцію. В цей раз, мабуть, вирішив обрати кулуарну обстановку. Втім, теми, які вибрав глава держави в розмові з журналістами, загальновідомі: арешт Юлії Тимошенко, робота депутатів і міністрів, ціна на російський газ.

Вирішувати газові питання Віктор Янукович має намір вже з новим президентом Росії, пише Олена Галаджий в статті "Президент згоден помилувати Тимошенко" в газеті "Комсомольская правда в Украине".

"Я сподіваюся, що після виборів (президента Росії) ми знайдемо відповідь на газове питання. У березні нас чекають складні переговори, - заявив Янукович і повторив: - Ціна на російський газ для України не повинна бути вищою 250 доларів за тисячу кубометрів".

За його словами, Україна вже почала скорочувати обсяги споживання газу, тому що не може оплачувати передбачені контрактом обсяги: "Ми не могли кожен місяць брати в борг або переводити на збитки 500 млн дол, або перекладати їх на споживачів... І далі, якщо ми не домовимося, безумовно, ми іншого шляху не бачимо, ми будемо змушені йти і далі на скорочення", пише Дмитро Коротков в статті "Влада не втрачає. Але опозиція знаходить" в газеті "Сегодня".

Парламентські вибори, на його думку, пройдуть чесно і прозоро, а депутатів глава держави пообіцяв змусити декларувати свої витрати. Відповідаючи на питання, чи немає у нього відчуття, що однопартійці його підставляють, звернувшись до КС за роз'ясненням цієї норми, Янукович сказав: "Я маю свою точку зору на це питання. Вона відрізняється від того, що пропонують депутати ... Якщо на це буде моя влада, я ніколи цього (дозволити депутатам не декларувати свої витрати) не допущу", - додав він.

Коли мова зайшла про засудження екс-прем'єра, Янукович зізнався, що він не заперечує проти її звільнення. Але тут все в руках Тимошенко.

"Процедура про помилування також передбачена в законодавстві. Вона починається з заяви людини, засудженої. Треба звернутися до президента ... І я переконаний в тому, що ми зобов'язані за Конституцією розглянути це питання і прийняти рішення", - сказав Янукович і поскаржився, що Тимошенко судили не по європейським стандартам.

"Я можу погодитися з тим, що українське законодавство недосконале і що це питання, яке розглядалося по Тимошенко і з інших, розглядалося не у відповідності з європейськими стандартами і принципами... Я прихильник того, щоб ми всі ці справи розглянули під кутом нового КПК". При цьому він додав, що декриміналізація - це не виправдання, "відповідальність переходить в різні інші міри покарання". І сказав, що не проти зустрітися з опозицією, пише газета "Сегодня".

Міркував Віктор Янукович під час підсумкового інтерв'ю і про можливість залишитися президентом на другий термін.

"Я маю право думати про другий термін, але для цього треба добре попрацювати", - заявив президент.

Президент підтвердив, що у нього немає бажання змінити Конституцію з тим, щоб на другий термін його обрали в парламенті: "У нас будуть прямі президентські вибори. Буде обирати президента народ". При цьому він пояснив, що не збирається обиратися на кілька термінів поспіль, як президент Казахстану: "У всякому разі, що стосується Януковича, напевно, це не реально".

Найбільш резонансним же стала заява Януковича, що секретар РНБО Андрій Клюєв не буде очолювати виборчий штаб ПР, головою якого він був недавно призначений. "Андрій Петрович ... не керуватиме штабом", - сказав він. На думку політолога Вадима Карасьова, це означає, що Клюєва виводять з процесу підготовки до парламентських виборів. "На їх результати він вже істотно вплинути не зможе. Ставка робитиметься на перемогу в мажоритарних округах, а тому реально штабом керуватиме глава АП Сергій Льовочкін. А Клюєв, можливо, буде в резерві - для президентських виборів-2015", - вважає Карасьов, пише газета "Сегодня".

25 лютого виповнилося два роки, як Віктор Янукович став біля керма української держави. І на сьогоднішній день вона опинилася в глухому куті. Але президент несподівано запропонував рецепт виведення України з кризи, пише Костянтин Рильов в статті "Чиказькі хлопчики" Януковича" в газеті "Экономические известия".

До кінця другого року свого правління президент затіяв повне переформатування або, точніше, зміну економічної стратегії: з жорсткого адміністрування, яке уособлює глава уряду Микола Азаров, до ліберально-ринкової (чи правильніше - олігархічно-ринкової) - в особі свіжопризначених віце-прем'єра Валерія Хорошковського, голови Національної тристоронньої соціально-економічної ради (НТСЕР) Дмитра Фірташа і Петра Порошенко, якому запропонована посада міністра економіки. В даний момент пан Порошенко засів за "домашнє завдання": президент доручив йому написати твір під умовною назвою "Що хорошого трапиться з країною, якщо я очолю Міністерство економіки".

В феєрично-компліментарній телепрограмі "Вечори з Віталієм Коротичем" президент вказав своєму візаві, що Петро Олексійович вже в усній формі викладав йому свій план дій. І Віктору Федоровичу він "дуже сподобався". І тепер він попросив Петра Олексійовича коротенько викласти все це на папері. Якщо і в паперовому вигляді все влаштує главу держави - буде новий міністр економіки.

З одного боку, госмонополізм робить збитковими цілі галузі, з іншого - бізнес завжди націлений на прибуток, а соціальні поступки громадянам - не його коник. Так чи інакше, Віктор Янукович готує реформи, що нагадують за характером перетворення чилійського диктатора Аугусто Піночета: зміцнення вертикалі влади, опозицію - за грати, а що стосується економіки - повна її лібералізація, доручена "младореформаторам".

Віктор Федорович намагається за рахунок великих капіталістів поліпшити становище електорату. Чи немає тут протиріччя? Петро Порошенко, зокрема, заявляв недавно по ТВ: "Я підприємець. А олігарх - це той, хто використовує владний ресурс для власного збагачення. Оскільки ми з вами прийшли до висновку, що я не належу до влади, то я і не можу використовувати владний ресурс ". Але тепер цей владний ресурс Петро Олексійович (якщо, звичайно, напише твір на "5") може отримати. Він сам визнав, що велика спокуса цим ресурсом скористатися. Пан Березовський в 90-і в Росії організовував страйки, коли його бізнесу могло бути завдано шкоди. І його не хвилювало, що ситуація в країні може бути дестабілізована. Адже прибуток - головне. Або держава?

Чи зможуть "чиказькі хлопчики" Віктора Януковича вбити в собі олігархів?

Володимир Цибулько, політичний експерт: "Глава держави відчуває себе господарем становища": "Ще рік тому Віктор Янукович, відповідаючи на питання журналістів, настільки нітився і нагадував такого собі" президента-учня ". В останньому своєму інтерв'ю Янукович продемонстрував, що він став" господарем-президентом ". Всі його фрази і жести говорили про те, що він міцно тримає руку на пульсі подій, контролює їх. Президент став більш гнучким і впевненим у своїх силах", пише газета "Комсомольская правда в Украине".


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1021 | Додав: adminA | Теги: Янукович через два роки зрозумів, що він не так робить
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ