Пт, 2024-03-29, 13:55


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Головна » 2010 » Липень » 1 » Янукович через Інтернет купив наркоту і тицьнув носом міліцію
17:03
Янукович через Інтернет купив наркоту і тицьнув носом міліцію
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Президент Янукович стурбований ситуацією з обігом наркотичних речовин в Україні. Про це він заявив на нараді з керівниками правоохоронних та інших державних органів у четвер в Києві, передає Інтерфакс-Україна.
Янукович вважає дії керівників правоохоронних органів у боротьбі з незаконним обігом наркотичних засобів недостатніми, в окремих випадках - злочинними.

"Особливо турбує ситуація з розповсюдженням в Україні наркотичних засобів, особливо серед неповнолітніх. Я вважаю недостатніми дії правоохоронних органів щодо викорінення і попередження цього зла, а, можливо, і злочинними", - сказав він.

"Про яку роботу можна говорити, якщо через інтернет-магазини можна придбати весь асортимент наркотичних засобів? Через Інтернет можна все що завгодно купити", - обурився він.

"Ви знаєте про це, шановні керівники, міністри, генеральний прокурор?" - звернувся він до присутніх на нараді. Після ствердної відповіді Янукович запитав: "Так ви що - допомагаєте чи приймаєте рішення?"

"За моїм дорученням за кілька днів це було придбано. Поширювалося через засоби масової інформації", - сказав президент, демонструючи папку зі зразками наркотичних речовин.

Янукович зазначив, що серед цих речовин є марихуана, кокаїн, інші наркотичні та психотропні речовини, а також деякі медичні препарати, що відпускаються за рецептом. Він ще раз підкреслив, що ця контрольна закупівля здійснювалася за його дорученням.

В Адміністрації президента України уточнили, що контрольна закупка наркотичних речовин, про яку повідомив глава держави, відбулася відповідно до чинного законодавства під негласним контролем правоохоронних органів. Всі, хто був причетний під час цієї закупки до незаконного поширення наркотичних засобів, були затримані правоохоронцями.

Як зазначив заступник голови адміністрації президента Геннадій Васильєв, в АП проводили контрольну закупівлю наркотиків, щоб "показати проблему".

"Ми ж не збираємося колотися, ми не збираємося вживати, ми не збираємося з цим (наркотиками - ред.) щось робити або продавати", - заявив він. "Ми говоримо: от є проблема, зверніть на це увагу", - пояснив Васильєв.

Окремо президент зазначив, що питанням незаконного обігу наркотиків незадовільно займається Міністерство охорони здоров'я.

Також він додав, що в Україні заборонено 180 наркотичних засобів і психотропних речовин, а в сусідніх країнах "рівно вдвічі більше". "А у нас можна все що завгодно придбати, і оборот цих речовин йде через відомства охорони здоров'я в тому числі... Фактично це бандитизм з офісним обличчям", - заявив Янукович. На думку глави держави, "українське законодавство захищає інтереси наркоманів і наркодилерів".

Згідно з дослідженнями Інституту соціології НАН України, проведеними в серпні-вересні минулого року, 11% опитаних дітей намагалися купити наркотики через Інтернет. При цьому 28% дітей, побачивши в Інтернеті рекламу алкоголю чи тютюну, хоч раз пробували їх купити.

Президент назвав безвідповідальним ставлення керівників силових структур до боротьби зі злочинністю

Президент Віктор Янукович незадоволений станом справ із забезпеченням законності в Україні. При цьому він відзначив, що його турбує не так ситуація зі злочинністю та боротьбою з обігом наркотиків, як неадекватність оцінки цієї боротьби в суспільстві та окремими керівниками силових структур.

"Вважаю формальним і час від часу безвідповідальним ставлення керівників відповідних структур", - сказав Янукович.

Він відзначив, що в Україні зросла кількість тяжких злочинів на 40%. Найвищими ці показники є в Криму, Дніпропетровській і Кіровоградській областях.

Також Янукович підкреслив, що з 77% до 71% знизився показник розкриття злочинів. "Висновки спільних робочих груп Генпрокуратури і МВС, які досліджували ситуацію на місці, є сумнівними, як на мене", - підкреслив він.

Янукович констатував, що боротьба зі злочинністю і незаконним обігом наркотиків велася і поки ще ведеться "безсистемно, хаотично і неефективно", відзначивши при цьому, що в цьому питанні немає ініціативи як з боку правоохоронних органів, так і з боку Міністерства охорони здоров'я.

"Ні мене, як президента, ні 46 млн громадян України категорично не задовольняє стан справ із забезпеченням законності в державі", - підкреслив він.

У квітні минулого року Рада національної безпеки і оборони заявила, що вона стурбована зростанням рівня злочинності в Україні у 2,5 раза. При цьому в РНБО відзначили, що в нашій країні спостерігається зрощення професійної злочинності з державними інститутами.

Президент підкреслив, що дана нарада проводиться за його ініціативою. За його словами, результатом наради має стати план дій із системної та безкомпромісної боротьби зі злочинністю та незаконним обігом наркотичних засобів.

Янукович доручив керівникам міністерств і відомств, присутніх на нараді, в двомісячний термін підготувати пропозиції, щоб законодавчим шляхом і рішеннями Кабінету міністрів створити "дієву систему по боротьбі з незаконним обігом наркотиків".

За словами глави держави, у вересні буде проведено ще одну подібну нараду і у разі відсутності конкретних пропозицій "будуть жорсткі висновки".


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1024 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ