Нд, 2024-04-28, 13:36


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Лютий » 25 » Янукович як президент продовжує обіцяти, а як політик - заперечувати
14:15
Янукович як президент продовжує обіцяти, а як політик - заперечувати
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент України Віктор Янукович підкреслює, що оцінку його діяльності даватимуть люди.

Про це він сказав в інтерв'ю, яке транслювалося на каналі ICTV, відповідаючи на питання журналіста про падіння рейтингів провладних політичних сил напередодні парламентських виборів.

"Я вважаю, що оцінку мені даватимуть люди, не мені давати оцінку. А що стосується ситуації, ми не чекали, що Україна знаходиться на краю безодні", - сказав Янукович. За його словами, про це знали всі експерти, що складнішої ситуації, ніж на початку 2010 року, не було.

Янукович відзначив, що саме тому напередодні його обрання очікування у громадян були дуже високі. Він підкреслив, що саме тому не можна було чекати слушного часу і потрібно було негайно починати реформи, у тому числі і непопулярні.

Він також пообіцяв відреагувати, якщо поступить сигнал про порушення у використанні бюджетних коштів в Адміністрації Президента. "Якщо будуть які-небудь сигнали про використання за межами бюджетних коштів, я реагуватиму завжди. Я дуже принципово до цього відношуся", - сказав Янукович.

В той же час, за його словами, все, що стосується використання бюджетних коштів будь-якою посадовою особою будь-якого рівня, - це питання законів. "Винні повинні відповідати, і стежити повинні за цим правоохоронні органи", - додав Янукович.

Янукович визнає, що справа Тимошенко є політичною

Президент України Віктор Янукович вважає за політичними, але не правовими вимоги з боку Європейського Союзу про допуск до участі в парламентських виборах 2012 року екс-прем'єра Юлії Тимошенко і екс-глави МВС Юрія Луценка. Про це він сказав в інтерв'ю трьом українським телеканалам, коментуючи вислови європейців щодо можливої неучасті в майбутніх парламентських виборах Тимошенко і екс-глави МВС Юрія Луценка.

"Це політика. Є політика і є право", - сказав він. При цьому президент погодився з тим, що закони, згідно з якими розглядаються справи стосовно колишніх чиновників, не відповідають європейським стандартам. Янукович в черговий раз нагадав, що не дивлячись на це, законів, що діють, необхідно дотримуватися. Крім того, він нагадав, що проект нового Кримінально-процесуального кодексу почав розроблятися за його особистою ініціативою з 2010 року.

Раніше він заявив, що процедура помилування екс-прем'єра Юлії Тимошенко може бути почата після завершення судового процесу над нею.

Глава держави озвучив мотивацію кадрових зрушень

Президент України Віктор Янукович не вважає призначення Андрія Клюєва секретарем Ради національної безпеки і оборони пониженням у посаді.Про це він заявив в телеінтерв'ю, що транслювалося на каналі ICTV. Янукович відзначив, що знає Клюєва більше 15 років, і пройшов з ним значний шлях.

"РНБО останнім часом не дотягував до того рівня, який потрібний державі", - назвав причину свого рішення Президент."І не тому, що Раїса Василівна Богатирьова погано працювала (попередній секретар РНБО, і віце-прем'єр, що діє, - міністр охорони здоров'я України - ред). Просто вона, як то кажуть, не для того вчилася. Вона намагалася, вона хотіла, але - не для того вчилася", - заявив Президент.

За його словами, він домовився з Клюєвим, "що він піде і почне розвивати цей стратегічний інститут". "Це конституційна посада, вона не нижча, ніж посада першого віце-прем'єр-міністра", - додав Президент. Він також заявив, що має достатній управлінський досвід для того, щоб відчути, коли потрібно ухвалювати кадрові рішення. "У мене таке відчуття є, і потім, ми весь час радимося. Ми дуже багато рішень ухвалюємо колегіально", - сказав Президент, додавши, що постійно працює зі своєю командою.

"Ми дуже зважено підходимо, зокрема, і до кадрового питання. Ми ніколи не "розкидатимемося" людьми ", - заявив Янукович. У цьому контексті він припустив, що екс-міністр фінансів Федір Ярошенко, який поки попросив його про короткий відпочинок, ще знайде своє місце у владній команді.

Янукович пояснює призначення колишнього секретаря Ради національної безпеки і оборони Раїси Богатирьової на посаду віце-прем'єр-міністра, міністра охорони здоров'я її особистим проханням. "Коли я мав розмову з Раїсою Василівною, вона сказала мені: "Віктор Федорович, дайте мені можливість, щоб я могла займатися своєю справою, яку я знаю, яку я люблю і вмію", - сказав Янукович. Президент підкреслив, що рішення про її переклад на нову посаду було ухвалене не унаслідок якості її роботи.

Крім того, Президент відзначив, що чекає від призначеного секретарем РНБО замість Богатирьової Андрія Клюєва підвищення ролі цього органу. "З Андрієм Петровичем ми домовилися, що він піде і почне розвиток такого стратегічного державного інституту як РНБО... Якщо подивитися на досвід різних країн європейських, сусідів наших, США, - РНБО має дуже високі повноваження і відіграє дуже важливу роль. І ось нам цей інститут потрібно зараз відновлювати", - сказав він.

При цьому, коментуючи недавнє призначення Дмитра Саламатіна на посаду міністра оборони, глава держави висловив сподівання, що свіжа енергія цієї людини поряд з досвідом новопризначених керівника Генерального штабу Володимира Замани і заступника міністра оборони-керівника апарату Володимира Можаровського, які є професійними військовими, дасть добрий результат.

Янукович прогнозує, що у разі об'єднання Партії регіонів з партією "Сильна Україна" віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики, лідер "Сильної України" Сергій Тігіпко буде вибраний заступником голови ПР.

"Тігіпко буде як мінімум заступником голови партії, у мене немає в цьому ніяких сумнівів", - сказав Янукович. Президент повідомив, що процес об'єднання ПР і "Сильної України" продовжується. Також він відзначив, що продовжує активно стежити за процесами усередині ПР і переживає за неї. В той же час Янукович відхилився від відповіді на питання про те, хто може очолити список ПР на виборах Верховної Ради, відзначивши, що рішення з цього питання прийматиме з'їзд партії.

Раніше Янукович заявив, що новопризначенний секретар Ради національної безпеки і оборони Андрій Клюєв не керуватиме штабом Партії регіонів на парламентських виборах 2012 року.

Президент обіцяє не допустити ухилення депутатів від декларування

Президент Віктор Янукович вважає, що депутати повинні декларувати свої витрати.

Про це він заявив в інтерв'ю українським телеканалам, коментуючи конституційне представлення депутатів до Конституційного суду.

Відповідаючи на питання, чи є у нього відчуття, що однопартійці його підставляють, подавши представлення до Конституційного суду про не декларування витрат, Янукович сказав: "Я вам скажу, що я маю свою точку зору на це питання. Вона відрізняється від того, що пропонують депутати".

"Якщо на це буде моя влада, я ніколи цього не допущу", - додав він.

Президент уточнив, що про такі питання треба питати у керівників правоохоронних органах.

Як повідомлялося, в понеділок, 20 лютого, в українських ЗМІ з'явилось представлення до Конституційного Суду 53 депутатів від Партії регіонів з проханням скасувати два положення закону "Про основи запобігання і протидії корупції", який набув чинності 1 січня 2012 року.

У Януковича - "мрія", щоб Україна виграла чемпіонат Євро-2012

Президент України Віктор Янукович відзначає важливість проведення Євро-2012 в Україні на гідному рівні.

"Від того, як ми його (Євро-2012 - ред.) проведемо, на нас дивитимуться в світі. До цього потрібно підходити дуже відповідально", - сказав він в інтерв'ю трьом українським телеканалам.

Він підкреслив: "Дуже важливо, щоб ми як господарі гідно прийняли гостей, щоб все, що ми запланували, ми зробили".

Янукович також поділився своєю мрією: "Хотілося б, щоб ми виграли цей чемпіонат. І ми про це будемо мріяти".

Як відомо, Євро-2012 пройде у восьми містах України і Польщі з 8 червня по 1 липня 2012 року.

Янукович про Росію: "спати поруч з ведмедем спокійно не можна"

Президент України Віктор Янукович вважaє слабкою агітаційну брошуру штабу кандидата в Президенти Російської Федерації Володимира Путіна, де йдеться про крах його президентства і Партії регіонів у разі відмови України від вступу до Євразійського союзу.

Про це він заявив в телеінтерв'ю в п'ятницю, 24 лютого, яке транслювалося на каналі ICTV. Янукович назвав агітаційну брошуру 101 питання начальникові штабу (начальником штабу Володимира Путіна є режисер Станіслав Говорухін - ред.) елементом політики.

"Я вважаю, що це елементи політики. У нас є відповіді на всі ці питання, і ми відкритим текстом, публічно, завжди даємо на них відповіді", - сказав Янукович. "Я не збираюся нікого з них виправдовувати, заяви такого роду - це не ознака сили, це ознака слабкості", - додав Президент України.

Раніше, видання КоммерсантЪ-Украина (№ 17 від 7 лютого 2012 року) писало, що в сигнальному екземплярі агітаційної брошури 101 питання начальникові штабу, підготовленою виборчим штабом кандидата в Президенти Російської Федерації Володимира Путіна і російською "Літературною газетою" йшла мова, що відмова України від вступу до Євразійського союзу стане початком кінця Президента Віктора Януковича і Партії регіонів.

Також 24 лютого повідомлялося, що в передвиборному мультфільмі кандидата в президенти Росії Володимира Путіна показали Януковича.

Янукович планує зустрітися з керівництвом Росії відразу після завершення там президентської виборчої кампанії. Про це він заявив в телеінтерв'ю, яке транслювалося на каналі ICTV.

За його словами, така зустріч можлива вже в березні, і про це йшла мова під час візиту до України голови Держдуми Сергія Наришкіна. На питання, чи дійсно кандидат в Президенти Росії Володимир Путін відноситься до нього "не з дуже сильною любов'ю", Янукович заявив, що він не читає думки "найімовірнішого кандидата на пост Президента".

В той же час він погодився, що зараз продовжуються складні газові переговори між двома країнами. "У нас непросте питання, і ми зійшлися в конфлікті інтересів. Це - газове питання. Якщо прибрати газове питання - а воно для нас принципове, і ми від нього ніколи не відступимо, - ...у нас все добре", - заявив Янукович.

В той же час він пригадав вислів "одного відомого політика" про те, що "спати поряд з ведмедем спокійно не можна". "Ми дуже уважно ставимося до стосунків з Росією", - відзначив Президент.

При цьому він підкреслив, що Україна не пішла по шляху, який нав'язувала Росія, тому очікуються непрості газові переговори. "Я упевнений, що в березні ми зустрічатимемося", - сказав Янукович.

Попова "тихо" просувають в мери

Президент Віктор Янукович рідко гуляє по Києву, оскільки не хоче привертати увагу.

Про це він сказав в інтерв'ю 3 телеканалам. "Я нечасто буваю на вулицях Києва, швидше за все, дуже рідко. Я іноді, буває, це роблю. Не люблю публічно це робити, не люблю. Для мене набагато краще, коли немає камер, і люди тоді по-іншому відносяться", - розповів Президент.

При цьому Янукович відзначив, що приділяє велику увагу проблемам столиці і роботі голови Київської міської державної адміністрації Олександра Попова. На його думку, після того, як виконавчу владу в місті очолив Попов, ситуація в Києві стала краща, ніж була, коли її очолював мер Києва Леонід Черновецький.

Як повідомляло агентство, 29 травня 2011 року Янукович спробував прогулятися по Києву інкогніто, але це йому не вдалося. За його словами, його затиснули в кут і почали ставити питання, чому він так скромно поводиться.

Янукович називає "поганим" для Києва період мерства Леоніда Черновецкого. "Більшість з того, що він робить, мені подобається", - підкреслив Янукович.

При цьому він відзначив, що не дає своїх вказівок по управлінню столицею. "Сказати, що він (Попов - ред.) це погоджує, я йому ноги не переставляю, допомагаю там, де можу, і це мій обов'язок, тому що це столиця", - сказав він.

В той же час, відповідаючи на питання про шанси Попова стати мером Києва, він відзначив, що "судити киянам". "Однозначно можу сказати, що той період часу, коли працював Черновецкий, він був поганим для міста. Попов значно підсилив цю роботу (по управлінню містом - ред.)", - додав Янукович.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 969 | Додав: adminA | Теги: а як політик - заперечувати, Янукович як президент продовжує обі
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ