Сб, 2024-04-27, 02:15


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Жовтень » 11 » Янукович каже, що рішення суду стосовно Тимошенко не остаточне, винні закони
18:31
Янукович каже, що рішення суду стосовно Тимошенко не остаточне, винні закони
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент України Віктор Янукович вважає, що сьогоднішнє рішення суду стосовно екс-прем’єра Юлії Тимошенко є неостаточним. Про це він сказав на спільній прес-конференції з президентом Словенії Данілом Тюрком у Києві.

За словами Януковича, вирок суду ґрунтувався на нині чинному Кримінально-процесуальному кодексі зразка 1962 року, передає "Інтерфакс-Україна".

- Суд наважився: Тимошенко посадили на 7 років. Вона повинна відшкодувати "Нафтогазу" 1,5 млрд гривень
- Опозиція звинувачує Януковича у встановленні авторитаризму і погрожує бойкотом виборів

"Але це неостаточне рішення – попереду ще Апеляційний суд, і, безумовно, яке він прийме рішення і в рамках якого законодавства він буде приймати це рішення, це буде мати велике значення", - сказав він.

При цьому Янукович зауважив, що справа Тимошенко дісталась нинішній владі у спадок від попередньої, оскільки розслідування було розпочато після рішення РНБО у лютому 2009 року.

"Тому вона (справа) розслідувалась правоохоронними органами і логічно завершилась рішенням суду. Безумовно, рішення суду було в рамках чинного Кримінально-процесуального кодексу",- додав Янукович.

Занепокоєння Європи у зв'язку зі справою екс-прем'єра Тимошенко обумовлене недосконалістю українського законодавства, вважає Янукович.

"Це, безумовно, прикрий випадок, який сьогодні перешкоджає питанню європейської інтеграції України. Він викликає занепокоєння в ЄС, і я хочу сказати - ми добре розуміємо, чому це так", - заявив Янукович журналістам у вівторок.

Він наголосив, що Україна, яку отримала його команда в 2010 році, "мала багато проблем із модернізацією та гармонізацією українського законодавства до європейських стандартів".

Янукович наголосив, що його команда почала цю роботу з перших днів приходу до влади. Зокрема, за його словами, це стосується розробки нової редакції Кримінально-процесуального кодексу, оскільки чинним є КПК редакції 1962 року.

"Враховуючи, що він діє, правоохоронні органи, органи юстиції, судова влада зобов'язані його виконувати, як і громадяни України", - сказав він. Президент наголосив, що чинний КПК необхідно змінювати. Він нагадав, що нову редакцію вже розроблено і передано на експертизу до Венеціанської комісії.

"Це дуже великий законопроект, який буде розглянуто в українському парламенті і його буде ухвалено. Я впевнений - щойно ми виконаємо цю складну роботу, Україна отримає сучасні європейські стандарти в питаннях права, процедури свободи слова, і ми його будемо виконувати", - наголосив Янукович.

Зазначимо, що Печерський районний суд Києва визнав екс-прем'єра України Тимошенко винною у перевищенні повноважень при підписанні газових контрактів з РФ і засудив до 7 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади у владі на 3 роки. Такий вирок озвучив суддя Родіон Кірєєв.

Крім того, він заявив, що позов НАК "Нафтогаз" щодо відшкодування збитків "підлягає задоволенню в повному обсязі".

Зазначимо також, що Тимошенко раніше стверджувала, що вирок їй було написано ще до порушення кримінальної справи за вказівкою самого Януковича, бо той вважає її небезпечним конкурентом.

"Вирок написано ще до кримінальної справи, тому що президент країни вважає мене небезпечним конкурентом", - сказала вона.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 853 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ