Пт, 2024-04-26, 10:11


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2011 » Квітень » 7 » Янукович хоче до Митного союзу, та обіцяє повноцінний ринок землі в Україні
13:16
Янукович хоче до Митного союзу, та обіцяє повноцінний ринок землі в Україні
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент України Віктор Янукович висловлюється за зближення країни з Митним союзом країн СНД. "Вважаю, що подальший розвиток стосунків з Митним союзом спиратиметься на нову договірну базу щодо угод про вільну торгівлю, і можлива пакетна угода про співпрацю за формулою "3+1", - заявив він сьогодні, 7 квітня, виступаючи з щорічним посланням у Верховній Раді.

Президент зазначив, що це дасть можливість забезпечити реальний курс на зближення європейського і євразійського економічних просторів.

- Президент назвав чотири приорітети в модернізації України, і виступив за прискорення приватизації
- Янукович хоче змінити газові контракти з Росією
- Глава держави запевняє, що з підвищенням пенсійного віку збільшаться і самі пенсії
- Стратегія євроінтеграції України буде оновлена

Янукович вважає, що СНД може бути корисним інструментом для реалізації зовнішньополітичних і економічних інтересів України.

"В рамках нової євразійської політики Україна розглядає як важливий напрям активізацію стосунків з країнами пострадянського простору. У цьому контексті СНД залишається структурою багатобічної взаємодії і може бути корисним інструментом для реалізації зовнішньополітичних і економічних інтересів України", - йдеться в щорічному посланні.

У документі, зокрема, підкреслюється, що Київ зацікавлений в співпраці з країнами СНД на двосторонньому рівні, а також підписанні нової угоди про зону вільної торгівлі в рамках СНД, заснованої на правилах Світової організації торгівлі.

Також президент заявляє про необхідність запуску повноцінного ринку землі найближчими роками. "На сьогоднішній день мораторій на купівлю і продаж землі сільськогосподарського призначення гальмує розвиток вітчизняного сільського господарства. Заборона робить неможливим створення ефективних сільськогосподарських підприємств на основі концентрації земельної власності", - констатував він.

У зв'язку з цим, підкреслив глава держави, необхідно починати негайно вживати заходів з впровадження "врегульованого ринку землі сільгосппризначення".

"Основне завдання - запуск найближчими роками повноцінного земельного ринку і одночасне створення надійних правових гарантій використання землі за прямим призначенням", - підкреслив Янукович.

Він запевнив, що всі кроки в цьому напрямі здійснюватимуться в широкому обговоренні з громадськістю.

Раніше повідомлялося, що Україна може долучитися до протоколу про створення Митного союзу Єдиного Економічного Простору з Росією, Бєларуссю й Казахстаном у липні. Такий прогноз висловив уповноважений Кабінету міністрів з питань співробітництва з Росією й державами-учасниками СНД, Євразійського економічного співтовариства та інших регіональних об'єднань Валерій Мунтіян.

"Підписання договору про створення зони вільної торгівлі з СНД очікується в травні цього року, а вже в липні, якщо буде відповідне рішення Конституційного Суду й завершиться проведення внутрішньодержавних процедур, ми зможемо долучитися до протоколу про створення Митного союзу", - повідомив Мунтіян.

При цьому Україна не має наміру відмовлятися від євроінтеграції, й наступним етапом буде підписання договору про зону вільної торгівлі між Митним союзом та ЄС. "Ми прогнозуємо його підписання в 2015 році", - повідомив уповноважений.

Нагадаємо, у Європарламенті прогнозують підписання договору про ЗВТ з Україною до кінця року. Як повідомлялося, Європейський Союз у рамках переговорів про створення зони вільної торгівлі пропонує Україні квоти, які значно перевищують її нинішній рівень торгівлі сільськогосподарськими продуктами.

Раніше прем'єр Микола Азаров заявив, що підготовка й підписання угоди про зону вільної торгівлі між Україною і Євросоюзом гальмується тим, що з боку ЄС висувається вимога про запровадження квот на українську продукцію.

Глава МЗС Костянтин Грищенко заявляв, що Україна не планує вступати у Митний союз, оскільки вже однозначно визначила для себе пріоритет - входження в Євросоюз. Україна не може бути членом Митного союзу і водночас створювати зону вільної торгівлі з Європейським Союзом.

Але в уряді України планують підписати угоди про створення ЗСТ з країнами СНД у травні цього року. Крім того, Європейський Союз непокоїть можливість долучення України до Митного союзу. Хоча президент України вважає, що Україна може приєднатися до Митного союзу Росії, Бєларусі і Казахстану після зміни Конституції.

Торік Янукович заявив, що пропоновані Європейським Союзом умови створення зони вільної торгівлі малоприйнятні для України, бо пов'язані зі значними витратами і одночасно втратами державного бюджету.

Зауважимо, раніше прем’єр РФ Володимир Путін уже заявляв, що якщо Україна створить зону вільної торгівлі з ЄС і піде зі своїми товарами на російський ринок, то Росія буде змушена "вибудовувати кордон" для цих товарів.

ЗМІ повідомляють, що у квітні Путін планує відвідати Київ і зустрітися з президентом Віктором Януковичем і прем’єром Миколою Азаровим. За інформацією ЗМІ, Путін спробує вплинути на переговори про створення зони вільної торгівлі між Україною і Євросоюзом, а також переконати керівництво країни в необхідності вступу України в Митний союз Росії, Бєларусі й Казахстану.

Президент назвав чотири пріоритети в модернізації України, і виступив за прискорення приватизації

Президент України визначив чотири базові пріоритети в новій модернізаційній стратегії країни. Глава держави зазначив, що після президентських виборів 2010 року країна взяла курс на модернізацію всіх сфер життя.

"Нова модернізаційна стратегія визначає ряд базових пріоритетів, перш за все, створення сучасної, конкурентоспроможної держави, визначальними характеристиками якої є верховенство права і розвинена правова культура, збалансована представницька демократія, сильне самоврядування, дисциплінований і мобільний державний менеджмент", - підкреслюється в документі.

Другим пріоритетом є гуманізація розвитку, що означає, перш за все, збільшення соціальних інвестицій в людський капітал, формування сучасної інфраструктури життєзабезпечення.

"Отже, пріоритетами реформування були визначені організація модернізації систем освіти і охорони здоров'я, підвищення соціальних стандартів, створення культури творчого використання вільного часу і розвитку національних культурних індустрій", - наголошується в посланні.

Третім базовим пріоритетом президент назвав запровадження прогресивної моделі розвитку, що об'єднує тактику змін реформацій зі стратегічними орієнтирами і пріоритетами соціально-економічного розвитку з метою забезпечення ефекту "безперервної модернізації".

Четвертим пріоритетом є зовнішня політика затвердження національних інтересів у глобалізованому світі. "Її основою є прагнення до побудови рівноправних стосунків з партнерами на принципах міжнародного права, відмова від участі у військово-політичних блоках, інтеграція з Європейським союзом і розвиток стосунків стратегічного партнерства з Російською Федерацією, США і країнами "великої двадцятки".

Також президент вважає, що прискорення приватизації є одним з трьох незадіяних напрямів роботи для поліпшення економічної ситуації в країні. "Держбюджет щорічно може отримувати десятки мільярдів грівень", - стверджує він.

Глава держави додав, що приватизація розблокує процеси технічної і технологічної модернізації, підвищить продуктивність праці.

У 2010 році бюджет отримав від приватизації державного майна 1,093 млрд грн, або 17,2% плану у зв'язку із затримкою приватизації "Укртелекому" і енергокомпаній.

У нинішньому році при бюджетному плані в 10 млрд грн Фонду держмайна вже вдалося продати "Укртелеком" за 10,575 млрд грн. Крім того, уряд заявив про плани відновити в 2011 році приватизацію енергокомпаній і вугільної галузі.

Янукович хоче змінити газові контракти з Росією

Оптимізація умов газових і нафтових контрактів, укладених з Російською Федерацією, є одним із завдань українсько-російського стратегічного партнерства, підкреслюється в щорічному посланні президента України Верховній Раді.

"Нарівні з тісною співпрацею в політичній галузі, завданнями стратегічного партнерства України з Російською Федерацій є забезпечення безперебійних і гарантованих об'ємів постачань російських енергоносіїв українською газотранспортною системою в країни Европи, оптимізація умов газових і нафтових контрактів, укладених з російською стороною, нарощування обсягів взаємної торгівлі товарами і послугами, усунення бар'єрів, що стримують експорт української продукції на російський ринок", - йдеться в посланні глави держави.

При цьому в документі нагадується про те, що в результаті "оновлених двосторонніх стосунків" сторони вже досягли домовленості збільшити обсяг транзиту нафти і газу через територію України, оптимізувати умови газових контрактів, поглибити співпрацю в сферах електроенергетики і енергозбереження.

Слід зазначити, що раніше Азаров доручив підготувати до засідання українсько-російської міжурядової комісії "додаткові аргументи перегляду формули ціни на газ". "Доручаю першому віце-прем'єр-міністрові Андрію Клюєву, відповідальному за російський напрям, і міністрові енергетики і вугільної промисловості Юрію Бойку запропонувати додаткові аргументи для перегляду угоди про постачання газу з Російською Федерацією", - сказав він.

Як відомо, прем'єр РФ Володимир Путін 12 квітня відвідає Україну з робочим візитом. Заплановані переговори з керівництвом української держави щодо найбільш актуальних питань двосторонньої співпраці, зокрема в таких важливих галузях, як енергетика, торговельно-економічні зв'язки, транспорт, реалізація програм в авіаційній промисловості.

Глава держави запевняє, що з підвищенням пенсійного віку збільшаться і самі пенсії

Реформування пенсійної системи розглядається, як об'єднуюча ланка між оздоровленням фінансової системи країни і поліпшенням умов життя громадян, йдеться в щорічному посланні президента України Верховній Раді України.

У документі наголошується, що в майбутньому передбачається комплекс заходів з детінізації зайнятості і заробітних плат, а також підвищення зарплат і створення нових робочих місць. Передбачається також ряд заходів, направлених на стабілізацію солідарної системи, зокрема, поступове підвищення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років і для чоловіків, що працюють на державній службі, до 62 років (щорічно на шість місяців).

При цьому на період підвищення пенсійного віку передбачається збільшення пенсій на 2-5% за кожні додатково відпрацьовані шість місяців, що призведе до збільшення пенсії на 25% для тих жінок, які почнуть отримувати її в 60 років. Крім того, передбачається одноразова виплата 10 пенсій працівникам освіти, охорони здоров'я, соціального забезпечення, культури.

У документі також йдеться, що з 1 січня 2013 року передбачається введення загальнообов'язкового накопичувального пенсійного страхування для осіб, яким на той час не виповниться 35 років.

Як повідомлялося, проект пенсійної реформи, поданої урядом у Верховну Раду наприкінці минулого року, передбачав з 2011 року почати поступове підвищення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років: щороку на півроку.

Згідно з ним, запустити другий, накопичувальний, рівень пенсійної системи планували в рік ліквідації дефіциту Пенсійного фонду, який в 2010 році становив 34,4 млрд грн.

Слід зазначити, що комітет Верховної Ради з питань соцполітики та праці пропонує відхилити урядовий проект пенсійної реформи і звільнити заступника міністра соцполітики Василя Надрагу. Відповідне рішення було ухвалено комітетом за результатом розгляду проекту пенсійної реформи, поданого урядом.

Розглянувши на своєму засіданні проект пенсійної реформи, члени комітету дійшли висновку, що уряд "не врахував спільних напрацювань трьох сторін соціального діалогу та наукових установ".

Стратегія євроінтеграції України буде оновлена

В Україні буде ухвалена оновлена стратегія європейської інтеграції країни, наголошується в щорічному посланні президента України. "У 2010 році були визначені приорітетні напрями державної політики у сфері європейської інтеграції. Цей процес продовжується і повинен завершитися ухваленням оновленої стратегії європейської інтеграції України", - йдеться в посланні президента.

В той же час, підкреслено в документі, процес розширення ЄС, учасником якого прагне бути Україна, дійшов до поворотного моменту, за яким, - "розробка нових, прагматичніших підходів при збереженні базової ідеології цього процесу".

"З причини того, що у ряді країн Європейського Союзу ростуть ізоляціоністські настрої, результатом чого став прихід до влади правоцентристських партій, Україна робить акцент на тому, що її інтеграція в ЄС відповідає інтересам не тільки українського, але і загальноєвропейського розвитку", - наголошується в посланні президента.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1598 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ