Пт, 2024-03-29, 00:59


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Вересень » 8 » Янукович на зустрічі з ПР повідомив, що вибір зроблено на користь ЄС
08:43
Янукович на зустрічі з ПР повідомив, що вибір зроблено на користь ЄС
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Під час зустрічі з фракцією Партії регіонів 4 вересня президент Віктор Янукович звинуватив російських партнерів у порушенні цілого ряду домовленостей і оголосив, що вибір зроблено: асоціація з ЄС, передає ZN.UA.

За даними джерел, Янукович повідомив, що щоранку він починає з молитви, в якій просить, щоб Бог дав йому терпіння й витримки для спілкування зі стратегічним сусідом.

"Поскаржившись на невиконання взятих на себе російською стороною зобов'язань, порушення домовленостей і прагнення принизити і задавити, Янукович підкреслив, що таким чином його візаві в Кремлі і "Газпромі" завдають образи не просто президенту, але всій Україні", - повідомляє видання.

За словами джерел видання, Янукович нагадав, що під час узгодження Харківських угод російська сторона на найвищому рівні пообіцяла, що частиною досягнутих домовленостей стане зміна формули ціни газу, який продається "Газпромом" в Україну, але згодом росіяни своєї обіцянки не дотрималися.

Крім того, як розповів президент, під час переговорів у Москві Янукович представив своїм візаві інформацію про ціни, за якими "Газпром" продає газ Німеччині, Італії, Австрії та ряду інших держав. У той час як Україні він обходився в 430 дол за тис. кубів (це вже з урахуванням відмінусованих 100 дол плати за оренду баз Чорноморським флотом Росії в Криму), ці країн платили від 360 до 380 дол за тис. кубометрів.

"Привівши ще ряд прикладів, Янукович зробив висновок про те, що партнерського і шанобливого ставлення північного сусіда до України очікувати не доводиться. Тому його рішення на користь європейського вектора безальтернативне", - повідомляє видання.

За словами присутніх на зустрічі у "Зоряному", президент оцінив товарообіг між двома країнами в 62 млрд. При цьому він допустив, що якщо Москва не відмовиться від свого плану тиску на Україну , то обсяг товарообігу може скоротитися в два рази. Саме тому, підкреслив Янукович, одним з наших вимог до підписання брюссельського документа, є відкриття ринків європейських країн для українських виробників, що повинно, на перших порах, якщо не компенсувати, то пом'якшити падіння торгової активності з Росією.

Зазначимо, 4 вересня представники опозиції і парламентської більшості узгодили пакет з п'яти законопроектів, схвалення яких вимагається для підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

У Партії регіонів заручилися підтримкою опозиції з питань розширення повноважень Рахункової палати, гарантій виконання судових рішень і домовилися в грудні провести вибори в п'яти мажоритарних округах.

Більшість опозиціонерів прислухалося до позиції Юлії Тимошенко і Юрія Луценка підтримати політику влади з європейської інтеграції. Таку думку висловив політолог, голова правління Інституту української політики Кость Бондаренко.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 942 | Додав: adminA | Теги: Янукович, користь ЄС, вибір, зустрічі з ПР
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ