Пт, 2024-04-26, 12:22


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Березень » 2 » Янукович натякає, що у Тимошенко є вихід. А Луценка можна і помилувати
11:21
Янукович натякає, що у Тимошенко є вихід. А Луценка можна і помилувати
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Президент Віктор Янукович вважає, що екс-прем’єр-міністр Юлія Тимошенко страждає від підписання газової угоди, що призвело до засудження її до 7 років. Про це він заявив під час прес-конференції.

"На цю тему було багато полеміки, коли це питання (підписання "газового контракту" - ред.) вивчалося. Я багато разів казав, що я не слідчий, не прокурор. Але сьогодні, коли ми знаємо цю історію до кінця, коли розуміємо, що фактично була підробка документів і тому Тимошенко опинилась під судом і суд прийняв це рішення. Чи справедливе воно, чи правильне? Але суд його прийняв. До речі, це мінімальне покарання, що передбачене цією статтею. Ця стаття передбачає від 7 до 12 років", – заявив він.

"Але Тимошенко сьогодні страждає від вчиненого. А що зробила країна? Чому країна мучиться, чому ми повинні до 2019 року платити за цим контрактом? Ось на це питання треба відповісти. Кого це радує? Мене це дуже засмучує. І я казав і ще раз хочу сказати, що це страшна, найбільша проблема, яка в нас зараз є. І якби не ця проблема, ми би мали ресурс, за допомогою якого могли би вирішувати ті проблеми, які в нас є, про які ми сьогодні говоримо: і в медицині, і в ЖКГ, і помагати бідним", – додав Янукович.

"Юлії Тимошенко треба юридично захищатися. Вона ще юридично не захищалася. Якщо їй вдасться юридично захиститися, сьогодні новий Кримінальний процесуальний кодекс дозволяє економічні питання гуманізувати, але за однієї умови - що будуть погашені збитки, завдані державі. Ось про це треба їй думати", - сказав він.

У той же час, він відзначив, що питання Тимошенко дуже складне і, за його словами, сьогодні ніхто в країні не може дати на нього однозначну відповідь.

Як відомо, за півтора року Віктор Янукович то висловлював співчуття екс-прем’єрові, то обіцяв подумати про помилування, то підозрював у причетності до злочинів, в яких її звинувачують, то просто відмовчувався.

Нагадаємо, 11 жовтня 2011 року Печерський суд визнав екс-прем’єра Юлію Тимошенко винною у перевищенні службових повноважень при підписанні газових контрактів з Росією у 2009 році та засудив її до 7 років ув’язнення без подальшого права обіймати державні посади протягом трьох років.

Янукович: якщо суд не звільнить Луценка, я розгляну питання про помилування

Янукович заявляє, що після закінчення розгляду касації у справі Юрія Луценка, він розгляне питання про його помилування. Він нагадав, що "на сьогодні касаційний суд ще не розглянув питання по Луценку".

"Коли закінчиться касаційний суд, якщо він його не звільнить, я буду розглядати питання про його помилування. Тоді підійде моя черга в цьому питанні", - сказав Янукович.

"Треба почекати ще невеличкий час, коли буде завершення цієї справи, коли буде відповідь", - додав він.

"Але я не хочу тиснути на суд ні в якому разі, він має працювати згідно з законом", - додав він.

"Відверто кажучи, я дуже давно знаю Луценка. Мені як людину його жаль. Він страждає за свої дурниці, які наробив… з цим водієм... Хотів зробити як краще, а потрапив під кримінальну статтю", - сказав Янукович.

"Тому треба дочекатися рішення касаційного суду. Я відверто кажу, не дивлячись на те, що він сьогодні зображає з себе великого опозиціонера, він страждає, я від цього не радію", - сказав Янукович.

Нагадаємо, 22 лютого президент сказав, що питання ув'язнення Тимошенко і Луценка є проблемою, яка певною мірою заважає відносинам України і ЄС, але воно має вирішуватися в юридичній площині.

"Рух має бути з обох сторін. Якщо Тимошенко невинна, і суд це визнає, будь ласка. Якщо винна - нехай вона заплатить ті кошти, за якими вона завдала збитків державі. Якщо вона їх не визнає, скажіть, будь-ласка, хто я такий, і хто такий парламент, що ми повинні щось прощати?" - сказав Янукович.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 861 | Додав: adminA | Теги: Янукович, Тимошенко, вихід, Луценко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ