Нд, 2024-04-28, 21:14


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Лютий » 28 » Янукович прагне чесних виборів - Клюєв
13:01
Янукович прагне чесних виборів - Клюєв
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Секретар РНБО Андрій Клюєв розповів про намір українського керівництва забезпечити чесні й справедливі парламентські вибори, які відбудуться восени. шлях попереду".

Про це він заявив у Брюсселі в рамках політичного діалогу "Україна-ЄС: шлях попереду".

Клюєв зазначив, що в Україні усвідомлюють важливість майбутніх парламентських виборів, "у тому числі з точки зору укладання Угоди про асоціацію".

"Керівництво країни твердо має намір забезпечити чесні й справедливі вибори", цитує Клюєва "Інтерфакс-Україна".

Крім того, Клюєв поінформував, що питання конституційної реформи, яка націлена на збалансований розвиток країни й створення дієвої системи державного управління, є "одним із ключових питань президентських реформ".

"Це завдання виконуватиме Конституційна асамблея. У ній передбачається участь усіх політичних сил, фахівців, неурядових організацій й міжнародних експертів в підготовці пропозицій щодо внесення змін до Конституції", - повідомив секретар РНБО.

Він також пообіцяв, що новий Кримінально-процесуальний Кодекс буде ухвалено в березні, а закон про біометричні паспорти - у першій декаді квітня.

"Я думаю, що ми цей кодекс приймемо в другому читанні й у цілому вже до кінця березня. Це буде точно", - сказав він.

Кажучи про процес лібералізації візового режиму, Клюєв повідомив, що перша законодавча фаза імплементації Плану дій з візової лібералізації завершується, а перехід до другої імплементації нової фази очікується вже в першій половині поточного року.

"Важливим документом є ухвалення закону про біометричні паспорти. 14 лютого уряд схвалив оновлений законопроект. Я сподіваюся, що до кінця березня - в першій декаді квітня цей законопроект буде прийнятий у Верховній Раді", - запевнив він.

У контексті майбутніх парламентських виборів президент України Віктор Янукович заявив, що вони повинні продемонструвати світові, що Україна - цивілізована, європейська країна. Однак в Європі вважають, що зараз в Україні немає готовності до змін.

За словами європейського комісара з питань розширення та Європейської політики сусідства, відносини України та ЄС перебувають у критичній точці. Виступаючи в понеділок у Брюсселі на політичному діалозі "Україна-ЄС: шлях попереду", Фюле знову підтвердив позицію ЄС, згідно з якою Брюссель сподівається на якнайшвидше парафування Угоди про асоціацію, але подальша доля документа залежатиме від розвитку подій в Україні, зокрема у сфері верховенства права, прав людини та демократії.

Таку ж думку підтримують і в опозиції. Комітет опору диктатурі, що об’єднує українські опозиційні партії, закликає Організацію з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) невідкладно втрутитись у ситуацію, яка загрожує громадянам України втратою права на чесне та прозоре обрання депутатів парламенту на виборах, що мають відбутися 28 жовтня 2012 року.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1038 | Додав: adminA | Теги: Клюєв укотре розповів, як Янукович прагне чесних виборів
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ