Пн, 2024-04-29, 08:23


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Лютий » 22 » Янукович при владі два роки: жодних проблем і лише поліпшення
17:06
Янукович при владі два роки: жодних проблем і лише поліпшення
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Голова Верховної Ради вважає головним досягненням двох років президентства Януковича те, що Україна уникла економічної катастрофи, повідомляє "Дело".

"Головне досягнення - вдалося утримати країну від економічної катастрофи", - заявив він.

"Україну зупинили на краю прірви - падіння ВВП у 2009 році сягнуло понад 15%. І тільки по закінченні двох років економіка стала реанімуватися, зросли її показники", - сказав Литвин.

Він також зазначив, що "практично завершено переговорний процес про створення зони вільної торгівлі з Європейським Союзом, відновлено діалог із Росією".

"Правда, тут є якийсь парадокс: з одного боку, у певних колах Росії розвився стереотип: після відходу "помаранчевої" команди всі проблемні питання україно-російських відносин будуть вирішуватися автоматично. Більше того, українська сторона буде беззаперечно випливати у фарватері російської політики", - зазначив спікер.

"З іншого боку, низка представників української влади розраховували, що через їхню проросійськість Росія "розкриє обійми" і піде назустріч усім нашим побажанням. І з одного, і з другого боку такі ілюзії ніби рятували від необхідності серйозно думати й не менш серйозно працювати", - сказав Литвин.

Ще одним вагомим досягненням президентства Януковича він назвав "порятунок Євро-2012 ціною неймовірних зусиль, у першу чергу, шляхом масштабного фінансування з державного бюджету".

"Жодна країна не будувала такі грандіозні об'єкти за рахунок держкоштів! Утім, зараз треба припинити практику ухвалення законів з усілякими пільгами й преференціями "під Євро-2012". А також думати, як використовувати спортивні споруди після проведення континентальної першості", - визнав спікер.

При цьому він зазначив, що Верховна Рада не може здійснювати дієвий контроль над розподілом коштів на чемпіонат, а може лише "надати розголосу ту чи іншу інформацію" - але це буде сприйнято як відсутність "державної позиції".

Ще одним позитивним моментом двох минулих років Литвин назвав "примірювання" давно назрілих реформ. "Влада ухвалила низку надзвичайно важких рішень. У тому числі й ті, які для неї "убивчі" в електоральному плані", - сказав він.

Про негатив спікер розповідати не став: "Про нього напористо й з азартом говорить опозиція".

При цьому Литвин сказав, що на зустрічах із президентом він говорить про ситуацію "відверто, наскільки це можливо".

Нагадаємо, що Народний Рух України заявив, що за два роки президентства Віктора Януковича під загрозою опинилися всі сфери суспільного життя.

У зв'язку з цим Народний Рух України закликав всі демократичні сили, весь миролюбний і працелюбний український народ згуртованістю і відповідальністю зупинити антиукраїнське нашестя, не допустити у Верховну Раду, під час виборів у жовтні цього року, представників провладної більшості - членів Партії регіонів, Компартії, Народної партії Литвина і їхніх прихильників. "Тільки від нас - українців - залежить подальша доля України".

Свою оцінку діяльності Януковича також дали ветерани-"афганці". Вони демонстративно розвернулися при появі президента до нього спиною під час покладання вінків Віктором Януковичем до пам'ятника воїнам-інтернаціоналістам.

Радниця президента поставила йому оцінку "відмінно" і вірить у подальший успіх

Радник президента - керівник Головного управління Адміністрації президента з гуманітарних і суспільно-політичних питань Ганна Герман вірить в успіх президентських реформ, повідомляють "Українські новини".

Про це вона сказала на брифінгу, коментуючи другий рік перебування Віктора Януковича на посаді президента.

"Я вважаю, що в тих тяжких умовах, в яких працює президент, в умовах глибокої світової кризи, коли падають уряди, банки, фінансові системи, навіть у цих умовах президент тримає Україну на гідному рівні... Я вірю в успіх президентських реформ", - повідомила Герман.

Вона зазначила, що президент поставив собі непросту мету - реформування держави.

"Два роки, які він пропрацював, дали перші кроки на цьому шляху", - додала радниця президента.

З її слів, незважаючи на тиск з різних боків, Янукович утверджує Україну як незалежну державу, якій не можна диктувати умови, що має свою стратегію й ціль і йде до неї дуже впевнено.

Герман поставила діяльності Януковича на посаді президента оцінку "відмінно".

У Януковича знайшли і "проколи", а головною помилкою називають засудження Тимошенко

За два роки президентства Віктор Янукович сконцентрував владу, досяг макроекономічної стабілізації, але головною його помилкою і загрозою стала кримінальне засудження екс-прем'єра Юлії Тимошенко, вважають українські політологи, "Інтерфакс-України".

Директор Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко оцінив діяльність Янукович на посту президента неоднозначно. За словами політолога, Віктору Януковичу вдалося сконцентрувати владу в своїх руках і досягти макроекономічної стабілізації. Однак, як зазначив Фесенко, це викликало певне соціальне напруження.

"Саме макроекономічну ситуацію вдалося утримати, хоча виникли і ризики, і вони залишаються досить серйозними. З точки зору задекларованих реформ, сам курс був правильний. Інша справа, що виникли проблеми з темпами здійснення реформ і з їхньою ефективністю", - зазначив Володимир Фесенко.

Соціальне напруження, за словами політолога, залишається "головним викликом для Януковича й уряду Азарова".

Що стосується зовнішньої політики, то, за словами Володимира Фесенка, ситуація також неоднозначна: "З одного боку, курс на формування нового балансу відносин між Заходом і Росією,.. пошук оптимальної золотої середини - це був правильний курс... Але тут я підходжу до головної проблеми, головної помилки перших двох років президентства Януковича - суд і засудження Юлії Тимошенко. На мій погляд, вони, по-перше, створили дуже серйозні проблеми у відносинах із Заходом і значною мірою зіпсували всі досягнення минулого року з європейської інтеграції, питання підписання угоди (про асоціацію) залежить від долі Тимошенко, від наших внутрішніх політичних проблем - і це головна проблема", - зазначив Фесенко.

У свою чергу, директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов поділяє думку колеги в контексті суперечливих оцінок президентства Віктора Януковича. За словами Карасьова, ціна питання концентрації або монополізації влади є занадто високою, і зокрема, це стосується того, що макроекономічної стабільності досягнуто за рахунок "знищення бізнесу".

"Суспільство не підтримує курсу, і ми бачимо падіння рейтингів за ці два роки, незважаючи на консолідацію", - сказав Вадим Карасьов.

На його думку, в даний час йде "тиха війна народу і влади". "Влада і суспільство стоять спиною одне до одного", - сказав він. За словами Карасьова, "застигли відносини з Європою".

"Янукович не контролює опозиції, він не контролює Тимошенко навіть у в'язниці,.. тому що Захід тисне, і лікарі приїжджають, і ще невідомо, чим закінчиться історія хвороби Тимошенко. Це дуже загрозливий фактор для Януковича", - резюмував Вадим Карасьов.

Нагадаємо, що напередодні Нового року, 30 грудня, екс-прем'єра України Юлію Тимошенко, засуджену на 7 років ув'язнення за звинуваченням у перевищенні повноважень при підписанні газових контрактів з РФ, відправили у виправну колонію в Харківській області, де Тимошенко відбуватиме визначене судом покарання.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 979 | Додав: abel | Теги: Янукович
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ