Пт, 2024-04-26, 10:50


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Січень » 28 » Янукович робить все, щоб потрапити в ЄС, але судитиме Тимошенко й далі
11:26
Янукович робить все, щоб потрапити в ЄС, але судитиме Тимошенко й далі
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент України Віктор Янукович ще раз наголосив на незмінності стратегічного курсу України на інтеграцію в європейську спільноту.

"Усі реформи, які ми здійснюємо, відбуваються під кутом євроінтеграції. Це гармонізація українського законодавства до європейського, всебічний комплексний підхід до глобальних реформ - велика робота, яка в Україні за 20 років незалежності не проводилася", - сказав Янукович в Давосі (Швейцарія) на зустрічі із засновником Світового економічного форуму (СЕФ) Клаусом Швабом.

"Виклики, який дає нам цей час, - непрості, і на них треба шукати достойну відповідь. Створення відповідних умов дозволяє почути позиції партнерів, подивитися на короткострокову перспективу і спланувати стратегію в різних напрямках", - наводить слова президента його прес-служба.

Безумовно, додав Янукович, йдеться про непросту роботу, під час реалізації якої Україна долає певні перешкоди. "Наші наміри рішучі, є політична воля, і ми впевнено йдемо цим шляхом", - наголосив він.

Зі свого боку засновник СЕФ висловив упевненість, що під керівництвом Януковича Україна досягне прогресу у своїх євроінтеграційних прагненнях, повідомляє прес-служба.

Шваб запевнив, що СЕФ продовжуватиме співпрацю з Україною та підтримуватиме її євроінтеграційні кроки.

"Я знаю про ваші зусилля, спрямовані на підтримку добросусідських відносин з усіма країнами", - сказав засновник Світового економічного форуму. Він висловив упевненість, що Україна може відігравати важливу роль в європейському регіоні.

Європа розчарована Януковичем, але все ще вірить

"Ще у вересні на Ялтинській конференції президент України Віктор Янукович говорив нам про декриміналізацію (статті Юлії Тимошенко - ред.), але минуло вже кілька місяців, і нічого не змінилося". Про це LB.ua в  кулуарах Світового економічного форуму в Давосі заявив депутат Європарламенту Маріо Давид, коментуючи перспективу співпраці ЄС і України з огляду на справу Юлії Тимошенко і вчорашню резолюцію ПАРЄ.

"Хочеться вірити, що ми - друзі, якщо, звичайно, вони - друзі. Але сьогодні ситуація дивна", - заявив Давид.

Відповідаючи на уточнювальне запитання, чи вірить він і досі Віктору Януковичу, євродепутат заявив: "Я розчарований, але все ж таки ще хочу вірити".

У даному контексті він акцентував: Європа бореться не за особисту свободу окремо взятого громадянина, а за домінування прав і свобод в країні в цілому.

"Вся річ у тім, поділяєте ви або не поділяєте ці цінності", - зауважив Давид.

"Так, мені незрозуміло, чому нам не дозволили зустрітися з Юлією Тимошенко. Ще у вересні в Києві я намагався відвідати її в слідчому ізоляторі, але мені відмовили, не називаючи причин", - резюмував депутат.

Зазначимо, у четвер ПАРЄ ухвалила резолюцію "Функціонування демократичних інституцій в Україні". Резолюцію було ухвалено з усіма поправками. Зокрема, й щодо санкцій стосовно України.

У Януковича вважають резолюцію ПАРЄ "перемогою", а у Тимошенко - цвяхом у його труну.

Парламентська асамблея Ради Європи вітає курс української влади на реформування країни. Про це заявила член Моніторингового комітету ПАРЄ Юлія Льовочкіна, коментуючи ухвалення резолюції щодо України.

Янукович вважає, що резолюція ПАРЄ піде йому на користь

Президент Віктор Янукович вважає корисною резолюцію ПАРЄ, де міститься критика на адресу української влади. Про це Янукович сказав журналістам після прибуття на українську ланч-конференцію в Давосі, організовану фондом Пінчука, передає "Українська правда". 

"Я взагалі вважаю, що рішення ПАРЄ є корисним", - сказав Янукович, йдучи сходами до місця проведення заходу.

Він не зупинився для того, щоб відповісти на запитання журналістів. Його супроводжували щонайменше 7 охоронців.

Під час заходу його посадили за один стіл поряд із генсеком Ради Європи Торбйорном Ягландом, а ліворуч від Януковича розмістився російський олігарх Володимир Євтушенков.

Янукович: вибори до ВР покажуть рівень підтримки політики влади

Майбутні парламентські вибори в Україні покажуть, наскільки український народ підтримуватиме політику, яку проводить нинішня влада, заявив президент України Віктор Янукович.

"Ми створюємо рівні умови участі в цих виборах для всіх політичних сил", - сказав глава держави.

Він нагадав, що завчасно, за рік до виборів, було ухвалено відповідний закон. "І ми надалі продовжуватимемо роботу, вдосконалюватимемо виборче законодавство. Думаю, створимо виборчий кодекс", - додав Янукович.

Питання декриміналізації статті має вирішувати ВР, вважає Янукович

Віктор Янукович вважає, що питання декриміналізації статті 365 Кримінального кодексу України, за якою засуджено екс-прем'єра Юлію Тимошенко, має вирішуватися у Верховній Раді.

"На це питання мають дати відповідь народні депутати в парламенті. Я ініціював питання декриміналізації, ви знаєте, і вніс такий закон, і запропонував цей процес перенести до парламенту", - сказав Янукович.

Кримінальну справу стосовно екс-прем'єра Тимошенко щодо діяльності корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ) в частині організації приховування валютної виручки закрито у зв'язку з тим, що згідно із законодавством декриміналізовано статтю 207 КК України (80-1 в редакції 1960 р.), за якою обвинувачують Тимошенко.

Янукович допускає, що в майбутньому за політичні рішення в Україні судити не будуть

Віктор Янукович допускає, що в майбутньому в Україні не буде кримінальної відповідальності за політичні рішення.

"Прийде той час, коли подібного роду злочини розглядатимуться в політичній площині", - сказав Янукович, додавши, що українське законодавство поки що до цього не готове.

"Що стосується питання, за яким вона (екс-прем'єр України Юлія Тимошенко - ред.) вже засуджена, це питання, звичайно, суперечливе", - зауважив він.

Водночас президент підкреслив, що зараз йдеться про виконання нині чинного законодавства, і "звинувачувати Україну в чомусь було б неправильно".

Президент нагадав, що Україна йде шляхом реформ, у тому числі судової, правової систем.

"У політико-юридичній площині - нам треба вдосконалювати наше законодавство. Статті 364, 365 повинні більше відповідати європейським стандартам. І так воно й буде найближчим часом", - сказав Янукович.

Він дорікнув своїм попередникам, які "20 років не займалися вдосконалюванням" кримінального кодексу в цій частині.

"Прийде час, коли подібного роду злочину (за які засуджена Тимошенко), будуть розглядатися в політичній площині. Або, як у Польщі, де їх розглядає трибунал", - додав Янукович.

Однак, за його словами, сьогодні необхідно керуватися діючим кримінальним кодексом.

"Це питання спірне. Я не кажу, що претендую на право істини, але коли наші опоненти говорять, що істина - це те, що говорять вони - на істину впливає тільки Всевишній", - сказав Янукович.

"Ми повинні жити в площині сьогоднішнього законодавства. Неправильно обвинувачувати у тому, що хтось виконує чинні закони України", - додав він.

Говорячи про зміну Кримінально-процесуального кодексу, він зазначив, що усе залежатиме від Верховної Ради, куди вже передано проект цього документа.

Торкаючись інших кримінальних справ проти Тимошенко, Янукович нагадав, що раніше ці справи розглядалися судами різних інстанцій, а також американськими, російськими судами.

"Ці проблеми розглядали в судах різної інстанції, і в американських, і в російських, і там зроблено юридичні висновки з цього питання. Стосовно України, то українську частину цих злочинів, вчинених різними людьми, пов'язаними так чи інакше з пані Тимошенко, не розслідували в Україні повною мірою, тим паче, не розглядали в судах", – сказав він.

"Українська частка цих злочинів, які здійснювалися різними людьми, пов'язаними так чи інакше з Юлією Тимошенко, вони не розглядалися українськими судами", - зазначив Янукович.

За його словами, зараз настав час їх розглянути.

"Нині настав час, коли українські органи почали розглядати ці питання, і їх буде передано до судів найближчим часом", – додав Янукович.

Президент не захотів слухати європейців і Яценюка

Президент Віктор Янукович проігнорував другу частину українського ланчу в Давосі, учасниками якої були європейські політики та Арсеній Яценюк. Як повідомляє "Українська правда", після закінчення панелі, в ході якої Янукович спілкувався з екс-президентом Польщі Кваснєвським, він залишив залу.

Таким чином, Янукович не почув другу частину дискусії за участі лідера "Фронту Змін" Арсенія Яценюка, міністра закордонних справ Швеції Карла Більдта і російського політика, екс-міністра фінансів Олексія Кудріна, керівника нацагенції з питань інвестицій Владислава Каськіва та турецького міністра з питань Європи Егемена Багіша.

Між тим, під час виступу Януковича в ході ланчу, залу залишили двоє українських політиків: Микола Катеринчук та Наталя Королевська. За словами Катеринчука, вони це зробили на знак протесту проти слів Януковича щодо справи Тимошенко.

"Це – економічний форум, українська панель, говорять про стратегію реформ. І навіщо тут давати оцінку справі Тимошенко, якщо весь світ вже зробив свої висновки", - сказав він.

"Ми, як представники опозиції, вирішили продемонструвати своє ставлення до цього", - сказав Катеринчук.

Після того, як Янукович залишив засідання, Катеринчук з Королевською повернулися всередину.

Водночас Яценюк, який був запрошений на ланч як промовець, взагалі був відсутній у залі під час спілкування Януковича.
За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 986 | Додав: adminA | Теги: рішення ПАРЄ є корисним
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ