Чт, 2024-03-28, 11:09


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Лютий » 23 » Янукович шукає виграшну комбінацію управління грошима України
11:52
Янукович шукає виграшну комбінацію управління грошима України
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент Віктор Янукович продовжує переформатування складу уряду. Вчора пізно ввечері він призначив першим віце-прем'єром Валерія Хорошковського, який лише місяць пропрацював на посаді міністра фінансів, нагадує "КоммерсантЪ-Украина".

За інформацією газети, пан Хорошковський і надалі курируватиме державні фінанси, додавши до сфери своїх повноважень відповідальність за євроінтеграційні процеси і реформи. Тепер президент планує призначити міністрів економіки та фінансів - ймовірно, економікою країни займеться Петро Порошенко.

Глава держави вчора ввечері своїми указами №135-136 звільнив Валерія Хорошковського з посади міністра фінансів і призначив його першим віце-прем'єром. Кадрове рішення було очікуваним, оскільки про таку можливість політики почали міркувати відразу ж після того, як пан Хорошковський місяць тому покинув пост голови СБУ. Рішення про його призначення було остаточно погоджено вчора вдень - під час зустрічі пана Хорошковського з президентом.

Ще минулої п'ятниці прем'єр-міністр Микола Азаров зберігав інтригу з кандидатурою свого нового заступника після несподіваної відставки Андрія Клюєва. Він зазначав, що, оскільки ця людина буде його правою рукою, то він повинен йому довіряти, і обіцяв визначитися до кінця цього тижня. Виходить, що прем'єр "довіряє" саме панові Хорошковському, який у 2004 році пішов з поста міністра економіки та євроінтеграції, не погодившись з політикою пана Азарова і назвавши принципи його роботи "азаровщиною".

"З членів уряду Валерій Хорошковський краще за всіх підходить для виконання завдань, поставлених президентом на останньому засіданні Ради регіонів, - курирувати хід реформ, відповідати за економічний блок і розвивати співпрацю з європейськими структурами", - повідомило джерело в Адміністрації президента. А його призначення до Міністерства фінансів було необхідно для усунення Федора Ярошенка.

Уже сьогодні Віктор Янукович може визначитися з кандидатурою нового міністра фінансів. Також на розгляді президента є пропозиція Миколи Азарова призначити міністром економічного розвитку і торгівлі підприємця Петра Порошенка.

Пан Хорошковський так і не встиг відзначитися на посаді міністра фінансів. Він провів безуспішні переговори з МВФ у Вашингтоні не про "кредитну основу, а про продовження програми". Він подав уряду проект основних напрямів бюджетної політики на 2013 рік, знизивши очікування щодо доходів і видатків, а також запропонував уряду збільшити мінімальні роздрібні ціни на алкоголь на 26,4% як метод боротьби з тіньовим ринком.

Підвищення пана Хорошковського було прогнозованим і очікуваним. За словами директора центру "CASE-Україна" Дмитра Боярчука, Валерій Хорошковський, на відміну від Андрія Клюєва, зарекомендував себе командною людиною. На думку голови правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимира Фесенка, новий перший віце-прем'єр насамперед займеться розв'язанням критичних ситуацій, зокрема збалансуванням держбюджету. "А оскільки потрібно знайти ресурс, щоб під вибори забезпечити підвищення соціальних виплат і підстьобнути електорат Партії регіонів, Хорошковський цим і займеться", - вважає пан Фесенко.

Можливо, ще відновлять виплати компенсацій за вкладами Ощадбанку СРСР, не виключає пан Боярчук: "Однак атракціонів щедрості, як у 2004 році, не буде". Водночас, зазначає Володимир Фесенко, підвищення в посаді не означає в найближчій перспективі призначення Валерія Хорошковського прем'єр-міністром. "Президент крутить кубик Рубіка, щоб знайти необхідну комбінацію. В даному випадку вийшло, що Азаров буде виконувати роль консерватора, не схильного до авантюр, а Хорошковський буде йому противагою. Думаю, що скандал з відходом Хорошковського в 2004 році Азаров пам'ятає, але він, як досвідчений чоловік і царедворець, не зацікавлений у конфлікті", - вважає пан Фесенко.

Як відомо, раніше деякі ЗМІ повідомляли, що новопризначений міністр фінансів Валерій Хорошковський вирішив вести фінансову політику, максимально незалежну від Азарова.

Нагадаємо, що серед претендентів на посаду першого віце-прем'єра, крім Валерія Хорошковського, називалися голова Адміністрації президента Сергій Льовочкін, голова Нацбанку Сергій Арбузов і губернатор Дніпропетровської області Олександр Вілкул.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 839 | Додав: adminA | Теги: комбінацію управління грошима Украї
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ