Чт, 2024-04-25, 06:30


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Головна » 2010 » Червень » 7 » Янукович: Україна - унітарна держава. Крапка
17:57
Янукович: Україна - унітарна держава. Крапка
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Президент Янукович заявив, що Україна є унітарною і демократичною державою та заперечив ідею її федерального устрою. Про це він сказав в інтерв'ю українським ЗМІ, коментуючи поширену думку про те, що ідеальним варіантом державного устрою України була б федералізація.
"Україна - унітарна держава. Крапка", - наголосив президент.

"Унітарна і демократична. І це передбачає більше прав регіонів", - додав він.

За словами Януковича, створена Рада регіонів, яка буде активно працювати над адміністративно-територіальною реформою.

"Остання, природно, має на увазі значне збільшення прав і повноважень місцевих органів влади. Важливо, щоб система забезпечувала максимальне дотримання прав та забезпечення потреб кожного громадянина",- заявив Янукович.

При цьому він висловив думку, що першочерговим завданням сьогодні є подолання наслідків "помаранчевої" п'ятирічки, стабілізація економічної ситуації і вихід на рейки стійкого економічного зростання та підвищення добробуту громадян, що, крім іншого, має створити можливості і для проведення інституційних реформ.

Нагадаємо, у Партії регіонів ще зовсім недавно стверджували, що Україну можна врятувати від розвалу, лише перетворивши її на федеративну державу. Народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко не бачить іншої альтернативи розвитку української держави, ніж її федералізація.

За федералізацію України виступає віце-прем'єр з питань регіональної політики Віктор Тихонов.

Віце-прем'єр наголосив, що в 1996 році, зі схваленням Конституції, дискусія за цим питанням була завершена, оскільки був закріплений унітарний статус України, однак, за його словами, багато питань територіальної організації держави не було вирішено.

"Практика показала, що сучасна модель не відповідає сучасним завданням. Скільки б ми не говорили про прагнення встати в один ряд з розвиненими країнами Європи, якщо не будемо нічого змінювати, то навряд чи досягнемо позитивних зрушень", - вважає Тихонов.

Віце-прем'єр також заявляв, що президент Янукович поставив перед урядом завдання з децентралізації влади, і напрацювання в даній сфері є, однак, з його слів, це справа не одного місяця.

Зазначимо, що ще у 2007 році Партія регіонів, під головуванням Януковича, заявляла про готовність внести у Верховну Раду вже готовий проект змін до Конституції, який передбачає децентралізацію влади.

Водночас лідер Комуністичної партії України (яка входить до складу коаліції) Петро Симоненко не підтримує ідеї федералізації України в нинішніх умовах.

"Я послідовно відстоюю цю позицію. Коли говорять про федералізацію, то в першу чергу намагаються знайти відповідь, як зняти ті внутрішні проблеми, які не федералізацією знімаються, а соціальною політикою", - заявив політик.

За словами Симоненка, все це використовується тільки з ідеологічної сторони. "У цих умовах - я ще раз повторюю нашу принципову позицію - я не буду підтримувати ідею федералізації України. Адже це значить, що у простих людей буде ще більше панів сидіти на шиї і на голові, які будуть ще більше знущатися", - заявляв раніше парламентар.

Проти федерального устрою України виступає і лідер Блоку Литвина – ще один учасник коаліції.

"Якщо погодитися на цю ідею і реалізовувати її в практичній площині, України як держави не буде", - заявляв Володимир Литвин. За його словами, федералізація призведе до "розхитування" країни.

Литвин також нагадав, що федералізм як модель - на перший погляд ідея приваблива, але треба розуміти, що держави, які мають федеральний принцип організації, створювалися знизу, а не зверху.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1288 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ