Пт, 2024-04-19, 06:25


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2010 » Травень » 13 » Янукович "вилікує суспільство", розбивши його на культурні автономії
22:47
Янукович "вилікує суспільство", розбивши його на культурні автономії
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Янукович наголошує на необхідності вилікувати суспільство від заполітизованості. Про це він сказав, виступаючи на засіданні громадської гуманітарної ради під його головуванням.
За словами Януковича, потрібно зробити все, щоб не допускати в Україні проявів, які суперечать загальноетичним і моральним канонам. Для цього Янукович вважає за необхідне змінити підходи до гуманітарної політики. На його думку, гуманітарна політика має бути інструментом досягнення громадянської злагоди в суспільстві, яке, за словами президента, було розколоте після багатьох історичних подій, у тому числі й після подій 2004 року, передає УНІАН.

"Гуманітарна політика в сучасній Україні має поступово привести наше суспільство до того стану, коли відмінності в історичному розвитку регіонів, їх культурних традицій перестануть використовуватися у політичних цілях. Саме тоді і лише тоді ми зможемо у повній мірі заявити, що ми інтегрувалися в культурний простір об’єднаної Європи", - сказав президент.

Також президент висловив думку, що реальна ефективна гуманітарна політика безпосередньо пов’язана з виведенням країни з економічної кризи.

Велику увагу у своїй промові він зосередив на питаннях підвищення соціальних стандартів, реформування освіти, медицини, кінематографії, книговидання та на багатьох інших проблемах, тісно пов’язаних з гуманітарною політикою.

Також Янукович висловлюється за надання кожній території можливості самостійного культурно-мовного самовизначення. Президент наголосив, що було б помилковим жертвувати самобутністю окремого краю заради ідей політичної доцільності і зведення країни до одного суспільно-культурного знаменника.

"Це принижує як тих, хто це робить, не говорячи про тих, по відношенню до яких це робиться в країні", - сказав Янукович, зауваживши, що він також проти ескалації протистояння щодо інтерпретації історичних подій та історичних постатей.

Президент наголосив, що в Україні має бути створено нове бачення культури: модерної, динамічної і конкурентоспроможної. І пріоритетом у цьому питанні Янукович вважає використання мовно-культурного розмаїття української нації.

"Переконаний, що активізація міжкультурного діалогу, застосування широкої культурної автономії регіонів з правом визначати власну культурну і мовну політику забезпечить збереження міжетнічного і міжконфесійного миру в Україні", - сказав глава держави, і першим кроком для реалізації такої політики він назвав проведення адміністративно-територіальної реформи.

Янукович також наголошує, що в Україні потрібно досягнути порозуміння щодо історичних постатей, які викликають протиріччя у суспільстві.

"У цьому ми зобов’язані знайти порозуміння", - наголосив президент. Янукович зазначив, що в усьому цивілізованому світі історія відіграє роль цементувального фактора. "У нас найбільший деструктив", - додав він.

Він зауважив, що це складне завдання, і він не думає, що є один універсальний рецепт, як його вирішити. "Можу лише сказати, що, напевно, не шляхом звеличення одних героїв за рахунок інших – це ми вже проходили, і я не буду про це багато говорити. Поступовість, делікатність, усвідомлення того, що ми маємо справу з історичним процесом. А отже, результати наших зусиль можуть відчути лише наступні покоління", - сказав Янукович, зазначивши, що така політика має замінити попередню – політику примусу, якою займалася попередня влада.

Янукович висловлюється за створення в Україні єдиного державного банку даних про потребу у фахівцях

Президент Януковичм висловлюється за створення в Україні єдиного державного банку даних про потребу у фахівцях. Янукович наголосив, що сьогодні потрібно приділити велику увагу якості вищої освіти, а також провести реформу професійно-технічної освіти.

Він висловив думку, що створення єдиного державного банку даних, особливо в сфері технічних спеціальностей, сприятиме підвищенню якості освіти. Також він висловився за доцільність більш тісної співпраці між навчальними закладами та підприємством, в тому числі створення спільних навчальних баз. Він також підкреслив, що потрібно у найкоротший час довести, що вища освіта здатна чесно і прозоро виконувати своє завдання.

Крім того, Янукович наголосив, що в Україні буде збережено зовнішнє незалежне оцінювання для вступу в навчальні заклади. Водночас, він зауважив, що потрібно подумати над удосконаленням умов прийому до вишів.

Також важливу увагу Янукович присвятив підвищенню авторитету науково-педагогічних працівників та й загалом підвищенню престижу наукової діяльності. Стосовно сфери освіти глава держави також торкнувся питань дошкільних та шкільних закладів освіти. Зокрема, його турбує закриття великої кількості дитячих садків та загальноосвітніх шкіл у сільській місцевості.

Порушив президент питання друку підручників, висловившись за якнайшвидше розв'язання цієї проблеми.

Янукович обіцяє забезпечити свободу слова в Україні

Президент Янукович обіцяє, що в Україні буде забезпечено свободу слова. Президент наголосив, що Україна і надалі забезпечуватиме свободу засобів масової інформації, підтримуватиме високі стандарти журналістської діяльності.

Водночас, за словами глави держави, буде робитися все, щоб не допустити випадків тиску на мас-медіа і проявів насилля щодо репортерів.

"Перешкоджання виконанню ними своїх професійних обов’язків – кожен такий випадок буде мати відповідне правове завершення", - наголосив Янукович.

Також Янукович висловлюється за якнайшвидше створення Суспільного телебачення та радіомовлення.

"Я хотів би, щоб в Україні якнайшвидше був прийнятий закон про Суспільне радіо і телебачення. Це стане суттєвим кроком до збалансованості, об’єктивності засобів масової інформації", - сказав президент, додавши, що для нього це дуже важливе питання, і він переконаний, що "ми цього досягнемо".

Зазначимо, що члени Міжнародної мережі захисту свободи слова закликали владу України утриматися від будь-якого втручання, що підриває незалежність ЗМІ. Таке звернення підтримали Міжнародний інститут преси, Freedom House, Всесвітній комітет свободи преси та ще 18 членів мережі.

"Ми, журналісти, правозахисники та члени Міжнародної мережі захисту свободи слова (IFEX) висловлюємо занепокоєність загостренням ситуації зі свободою слова в Україні", - сказано в повідомленні IFEX.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1250 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ