Пт, 2024-04-26, 22:39


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Вересень » 2 » Януковича розкритикував головний телеканал Росії. ВІДЕО
09:44
Януковича розкритикував головний телеканал Росії. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

В ефірі новин програми російського "Першого каналу" була різко розкритикована політика президента України Віктора Януковича. В ефірі пролунали слова докору на адресу українського Президента у зв’язку з озвученим напередодні Дня Незалежності наміром якнайшвидше вступити у зону вільної торгівлі з ЄС.

"Експерти вважають, що Віктор Янукович ризикує одночасно зіпсувати відносини з Росією і не домогтися розуміння в Євросоюзі", - йдеться в сюжеті.

- "Регіонали" кажуть, що Росія програла ЄС битву за Україну

Перш за все, автор розповідає про те, що хоч Україна і намагається показати свої прагнення вступити в Європейський Союз, її там не чекають. На доказ своїх слів журналіст наводить приклад - зустріч Віктора Януковича з польським президентом Броніславом Коморовським, який назвав суд над Юлією Тимошенко перешкодою на шляху євроінтеграції України. "Відносини з Росією у нього на другому місці", - твердить журналіст.

Далі звучить припущення, що в наростаючому конфлікті між Києвом і Москвою винні українські олігархи. "Як вважають експерти, збільшення російських інвестицій вигідне для української економіки, але невигідне українським олігархам, яким довелося б, що називається, посунутися. Партія регіонів Януковича з національним крупним капіталом зв’язана тісно. В результаті, практично усі спільні з Росією економічні проекти буксують", - продовжує журналіст.

"У відповідь на запрошення вступити у Митний союз Україна висунула дивну формулу "3+1". Тобто Росія, Бєларусь і Казахстан плюс Україна. Формула ця стане зовсім безглуздою, якщо Україна увійде до зони вільної торгівлі з Європою. Відразу в двох митних союзах бути не можна, як не можна всидіти на двох стільцях одночасно", - підкреслюється в матеріалі.

"Не хоче українська влада і створювати газотранспортний консорціум, що дозволило б понизити ціни на газ для Києва. Замість цього шукають альтернативні джерела енергії. Прем’єр Микола Азаров напередодні пообіцяв протягом найближчих 5 років скоротити закупівлі російського газу в три рази і замінити його українським вугіллям. Але між "Газпромом" і "Нафтогазом" є чинний контракт, в якому прописані штрафні санкції за недобір. Взагалі, весь цей контракт влада України погрожує оскаржити у суді. Хоча він був офіційно підписаний 2 роки тому законним представником України – прем’єром Юлією Тимошенко", - зазначає автор.

"До економічних проблем додалися і військово-політичні. Не зважаючи на заявлений позаблоковий статус України, продовжується зближення з НАТО. У програмі співпраці Києва з блоком на цей рік - 65 заходів. А у червні в спільних україно-американських навчаннях Сі Бриз, як і за часів Віктора Ющенка брав участь американський корабель - ракетний крейсер Монтерей", - скаржиться канал.

Сюжет завершується відвертою критикою президента України. "Варто нагадати, що Віктор Янукович прийшов до влади під гучними гаслами дружби з Росією і підтримки російської мови. Виборці півдня і сходу України дружно за ці ідеї проголосували. Але російська мова державною так і не стала, а відносини між двома країнами псуються на очах", - резюмують на Першому.

Як повідомлялося, напередодні президент РФ Дмитро Медведєв зізнався, що здивований позицією керівництва України щодо питання про ціну на газ, зазначивши у ній момент утриманства.

Раніше про проблеми у відносинах Росії і Бєларусі теж стало відомо завдяки "Первому" телеканалу, який показав фільм, що негативно оцінював діяльність президента Лукашенка до дня незалежності Бєларусі. Офіційний Мінськ тоді різко розкритикував цей фільм і заявив, що сподівається на те, що він не відображає позиції Кремля.

Тоді після виходу в ефір скандальної програми Москва висунула Мінську черговий ультиматум про припинення постачання електроенергії Бєларусі у разі, якщо до кінця робочого дня бєларуський уряд не розрахується із боргами перед РАТ ЄЕС Росії.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 998 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ